pátek 28. dubna 2017

Jak vyčistit sklo u trouby whirlpool

Jak vyčistit sklo u trouby whirlpool

Téměř nevyžaduje vaši asistenci. Jakmile si všimnete, že spotřebič potřebuje vyčistit , jen zapnete příslušný program. Nanotechnologie pro křišťálově čisté sklo. Whirlpool MWD 3Galerie (3).


Je potřeba čistit v mikrovlnné troubě. Jdou demontovat a vyčistit dvířka trouby ? U nových pečicích trub není sklo čelních dveří hermeticky uzavřeno. Pro důkladné vyčistění stačí dvířka trouby rozmontovat, vyjmout. Dvířka jsou jednoduše rozložitelná jen ve třech krocích a můžete je tedy snadno vyčistit i mezi jednotlivými skly.


Podívejte se, jak na to. Vychytávka pro praktické ženy. Zatečený tuk z pekáče s kuřetem v prostoru mezi skly trouby , snadno umyjete, když vnitřní sklo trouby jednoduše odstraníte.


Jak vyčistit sklo u trouby whirlpool

Jak vyčistit „spálenou“ mikrovlnku? Přizvěte silnější kalibr. Zapomněli jste na pečené kuře a většinu našli na stěnách? Na zaschlé zbytky nejlépe fungují speciální spreje do mikrovlnné trouby. Pozor na zadní stěnu s průduchy.


Tam nestříkejte chemické přípravky. Zbytky čisticího prostředku by se mohly dostat. Existuje však několik fíglů, které nám tu. V troubě pečeme dost často při vyšších teplotách. A dost často z plechu vystříkne tuk, vypařuje se mastná pára, která se usazuje na stěnách trouby , prostě se trouba často dost zašpiní a je potřeba ji čistit.


Když jeden pytlíček rozmícháte s teplou vodou, vytvoříte pastu, kterou je třeba nanést na sklo trouby a nechat působit minut. Poté sklo důkladně umyjte a vyleštěte. Bez práce, ale s chemií.


Pokud vám nevadí používání chemie, můžete vyzkoušet následující způsob čištění vnitřku trouby. Ráno postříkejte vnitřek trouby octem (nalejeme do rozprašovače). Soda s octem reaguje, vytvoří pěnu, kterou pak stíráme tak dlouho, než je trouba čistá.


Jak vyčistit sklo u trouby whirlpool

V tomto případě budete muset trošku přitlačit, ale výsledek skutečně může stt za to. Efektivní je čistění trouby čpavkem. Nejlepší způsob, jak umýt troubu i jak vyčistit sklo u trouby , je dát si nohy na stůl, to nejhorší se udělá samo. Počkat si, nechat všechno odmočit a pak už jen zlehka setřít. Pokud to uděláte dobře, máte na měsíc i déle po starostech s tím, jak a čím vyčistit troubu.


Pokud nejde o letité usazeniny, můžete je zkusit vyčistit i domácími prostředky bez chemie. Připravte si dcl octa a rozmíchejte do něj sáček prášku do pečiva. Přidáme ke směsi i špetku soli. Nechte směs v misce chvíli odstát a počkejte, až prášek vyšumí. Pak potřeme sklo trouby a. Do malých skulin se špatně dostává a práce s hadříkem nebo houbičkou na nádobí není zrovna ideální.


Poradíme, jak vaše knoflíky budou za chviku zářit čistotou, a bez úmorného drhnutí. Jednoduchým trikem lze vyčistit také zanesenou pečící mřížku z trouby. Na vyčištění špinavého a mastného skla můžete použít i kypřicí prášek do pečiva. Nasypte ho do mističky a přidejte vlažnou vodu.


Nepřežeňte to, měla by vzniknout hustší krémová kaše. Tu pak hadříkem naneste na dvířka trouby , důkladně rozetřete a nechte asi půl hodiny. Pokud se trouba nebo nerezový plynový sporák pravidelně neudržuje, dojde u něj časem k usazení mastnoty a připálenin. U troubu po stěnách i předních dvířkách, u sporáku zejména okolo hořáků, ale i po celé ploše. Jak tyto usazeniny odstranit se dočtete v článku.


Jak vyčistit sklo u trouby whirlpool

Naprosto jedinečný způsob jak dokonale vyčistit troubu od zapečených mastnot a nečistot je za použití jedlé sody. Jak můžete vidět na fotografii (levá strana) sklo je důkladně odmaštěné, ale silnější znečištění zůstalo téměř netknuté. Na druhé straně běžný přípravek na troubu zvládl odstranit téměř všechna napečená místa , ale na dvířkách zanechal mastnou stopu, kterou je třeba přetřít ještě jarem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.