úterý 30. května 2017

Odolné pokojové rostliny

Odolné pokojové rostliny

Rostliny oživí snad každý prostor. Pokud se bojíte, že jejich péči nezvládnete a rostlinky vám zahynou před. O každou rostlinu se musí starat jinak, avšak ne každý má tu trpělivost.


Odolné pokojové rostliny

Jestliže si chcete ušetřit starostí, nevybírejte ani květoucí druhy. Pokud přemýšlíte o tom, že byste raději květiny z interiéru zcela odstranili, pak pozor: nezapomínejte, že umí pročistit vzduch a „nasávají“ některé z nebezpečných látek. Pokud si nechcete hned pořizovat čističku vzduchu, vsaďte na odolné pokojové rostliny.


Pouhá jedna pokojovka v místnosti razantně sníží podíl nežádoucích látek ve vzduchu. Navíc v půdě uvnitř květináče se nachází mikroorganismy, které mají rovněž čistící účinek. Velkou výhodou je i to, že pouhá. Kvetoucí pokojové rostliny vnesou do domova barevnost.


Odolné pokojové rostliny

S jejich krásnými květy a veselými barvami ožije každý pokoj. Užívat si jich můžete po mnoho týdnů, někdy až měsíců. Kvalita těchto rostlin je prvotřídní a jsou nenáročné na údržbu.


Nabídku okouzlujících květin najdete níže. Zelené pokojové rostliny přináší do domova barvy a vzdušnost. Jsou velmi nenáročné a mohou být umístěny jak na okenní parapet, tak i na stůl nebo nějaké stinné místo.


Tyto rostliny nejvyšší kvality budou pohodlně doručeny až k Vám domů. Vyberte si oblíbené zelené pokojové rostliny z nabídky níže. Mezi pepřince pěstované jako pokojové rostliny najdete malolisté rostliny , velké rostliny , závěsné i keříkovité.


Pochází totiž z Jižní Ameriky, kde roste v polostínu místních pralesů. Pralesní původ je také důvodem, proč tyto rostliny preferují vyšší vzdušnou vlhkost. Dopřejte jim proto občasné rosení listů (obzvlášť drobnolistým odrůdám). Druhy pocházející především z tropického klimatu pěstujeme buď jako letničky nebo jako skleníkové či pokojové , které mohou být přes léto venku, např. Odolné rostliny , které vydrží i přes zimu.


Pokojové rostliny v oknech obvykle dobře rostou a jsou rovnoměrně olistěné. Působí esteticky, přičemž vybrané druhy dokážou vyčistit vzduch od škodlivin, které se často soustřeďují právě v okolí oken. Zeleň může zabránit nežádoucím pohledům zvenčí a současně zpestřit výhled směrem ven. Pokud ale patříte mezi ty, jimž květiny hynou, zaměřte se na nenáročné odrůdy. Následující pokojové rostliny jsou prakticky nezničitelné.


Takže si můžete vychutnávat jejich svěží krásu, aniž byste se museli starat o to, abyste je každý měsíc. Dvě, na které můžete vsadit! Tchynin jazyk vydrží snad všechno. Oblíbená Sansevieria s dlouhými tuhými listy je rovněž ideálním společníkem bytů s ústředním topením.


Daří se jí na plném slunci, stačí jí trocha vody a potřebuje přesadit, jen když jejím. Zvládnou toho mnohem více než jen ozdobit byt. Podívejte se na pokojovky a byliny, které bychom měli mít doma. Pročistí nám vzduch, stanou se pomocníky v kuchyni a zpříjemní prostředí.


Třapatky, perovskie nebo třeba monardy asi nikoho v zahrádkách nepřekvapí. Ovšem na našem trhu existuje řada dalších druhů, které se výše zmíněným oblíbencům co do vlastností více než vyrovnají. Skvělým příkladem je Lithospermum alias kamejka.


Odolné pokojové rostliny

Jak o ně pečovat, když jsou napadeny škůdci a které druhy jsou nenáročné? Orchideje jsou nejskvostnější pokojové květiny. Různé druhy ale vyžadují různé podmínky – jak si vybrat?


Je až s podivem, jak krásky z pralesů dobře prospívají v našich bytech. Tvoří součást interiérů, které dekoruje, čistí vzduch a tlumí hluk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.