úterý 25. července 2017

Revize kotlů na pevná paliva

Kotle na pevná paliva. Nejnovější změna zákona se týká kategorie kotlů na pevná paliva. Tato povinnost se týká všech typů kotlů na pevná paliva a za její nedodržení hrozí úřady pokutou až 50.


Revize kotlů na pevná paliva

Každý provozovatel kotle na tuhá paliva má povinnost pravidelně po třech letech nechat provézt kontrolu kotle, tzv. Letos tedy budou opět revize ze zákona povinné. Povinná revize kotlů na tuhá paliva bude vyžadovaná už od 31. Potřebujete rychle sehnat technika, který vám revizi zajistí? Využijte naší databáze.


My jsme po zkušenostech s první vlnou revizí navrhli změny a ty prosadili ve Sněmovně. Slabinu kotlů na tuhá paliva , tedy časovou náročnost, částečně eliminuje nejmodernější technologie. Automatické kotle jsou vysoce efektivní a také ekologické. Spalovat v nich můžete buď pelety nebo uhlí.


Revize kotlů na pevná paliva

Existují i kombinované přístroje, ve kterých je možné spalovat oba druhy paliva. Obsluha je velice jednoduchá. Do zásobníku stačí doplňovat palivo asi jednou. Pro činnost revizního technika kotlů na pevná paliva není potřeba být nikde veden.


Stačí platné oprávnění k instalaci, provozu a údržbě spalovacího stacionárního zdroje vydané výrobcem kotle. Zápisy v seznamech jsou dobrovolné. S koncem roku se přiblížil termín pro povinné revize kotlů na pevná paliva. Přehled techniků, kteří vám mohou zajistit revizi je rozdělený podle krajů a měst. Provádíme prohlídky kotlů dle zákona č. Vytvořeno službou Webnode.


Revize kotlů na pevná paliva

Revize a kontroly plynových zařízení. Vyplývá to ze zákona o ochraně ovzduší, podle kterého každý majitel resp. Dle zákona na ochranu ovzduší č. Majitelé většiny kotlů na pevná paliva napojených na teplovodní soustavu ústředního vytápění domu mají podle ustanovení § odst. Nařízení se týká všech kotlů na pevná paliva o jmenovitém tepelném příkonu kW až 3kW včetně, bez ohledu na rok výroby či datum instalace. Kde zjistím tepelný příkon svého kotle?


Výkon kotle bývá uveden na výrobním štítku v kW, u starších kotlů v ccal. Pokud již výrobní štítek na kotli nemáte. Jako první se nabízí si přiblížit zákon, který revizi kotlů na tuhá paliva upravuje. Jak bylo již výše zmíněno, o revizi kotlů na tuhá paliva hovoří Zákon o ochraně ovzduší č. Jeho cílem je, jak již samotný název napovídá, snižovat úroveň znečišťování ovzduší a omezit tak případná rizika.


Mnozí lidé, kteří mají kotle na tuhá paliva , by měli nově za jejich revizi ušetřit. Může mi někdo napsat co obnáší revize kotle na pevná paliva , čeho se týká a jak kotel připravit. REVIZE KOTLŮ NA TUHÁ PALIVA Vzhledem k novele zákona bude nutné, nejpozději do 31.


Revizní zpráva Vám bude, v souladu se zákonem, vystavena na roky. Těším se, jak to všechno dopadne. Tento rok bude opravdu výživný.


Všichni řeší revize , ale nikdo ještě neví, jak a co má dělat. Jen spousta (více či méně) relevantních informací na internetu. V případě, že budete mít zájem o školení kontrolorů kotlů na tuhá paliva dle Zákona o ochraně ovzduší č. Ekvitermní regulace ATMOS ACD01.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.