pondělí 17. července 2017

Trativod ze septiku

Trativod ze septiku

Předčištěné odpadní vody ze septiku se přepadem vypouštějí buď takzvaným trativodem do půdy, nebo přímo do potoka či řeky. Já jsem navrhovala vykašlat se na starý trativod a udělat trativod nový. Táta se naštval, že tomu rozumím jako koza petrželi a poslal mne rýt do.


Při obetonování se v tomto místě nasype štěrk místo betonu, který slouží jako trativod. Kdy se hodí trativod. Trativod využijete u jakékoliv obytné stavby, jejíž odpadní voda nemůže (či nechce) být z jakéhokoliv důvodu odvedena do kanalizace. A je jedno, zda jde o dešťovou vodu sváděnou z okapů rodinného domu, použitá voda z pračky, kuchyně či koupelny, nebo obsah septiku na rekreační chatě.


Vsakovací jímka, septik-ČOV - trativod posts Jul Vyústění ČOV do jímky post Feb trativod - vsakování děšťové vody z okapů posts May likvidace odpadních vod posts May forum. Sahypaň görnüşi Dec Přinášíme vám postup, jak udělat. New cesspit in one day. This feature is not available right now. Please try again later.


Stavbou trativodov sa profesne nezaoberám iba sprostredkúvam plastové prepravky pre trativody ako alternatívne šetrné riešenie. Pretože keby ľudia viac. Potrebujem zviest dazdovu vodu z okapov (plocha strechy cca 60m2).


Podle účelu – nutnosti zachytit bakterie a nepustit je ven a procesu hnití ( ze slova sepo = hnít). Na rozdíl od bezodtokové jímky, kterou je nutné pravidelně vyvážet, měl již jeho septik oddělené komory a trativod pro vsakování přebytečné vyčištěné vody. Vlastníky septik $, pop. A´t už ze septiku , kořenové čističky nebo dokonce jen tak-pokud to není v blízkosti potoka a je kolem dost rostlin s kořeny, které usnadní rozklad.


Osvědčenou možností, která je levná a celkem spolehlivá je využití odpadové trubky z PVC. Trativod jako takový je pochopitelně systémem, který odvádí vodu. Tento materiál je pevný a odolný a pro použití v zemi je osvědčenou volbou.


Samotná trubka musí být osazena do dané jámy, a to do prostoru samotného vsakovače. Tedy do oblasti, kde je umístěný štěrk. Kalze septiku je nutné alespoňjednou za pět let vyvézt.


Trativod ze septiku

Korpus čistírny TOPAS TOPOLWATER a pohled na její umístění v zahradě. Zeleň v záhrade pomáha vytvárať príjemnú mikroklímu v okolí vášho. Bazén na letní osvěžení nemůže mít na zahradě každý.


Nebo od sprchy vést trativod vysypaný štěrkem nebo oblázky, kterým voda bude. Jedná se o vyvedení splašků do septiku tří - čtyřkomorového a odtud šedá voda putuje do jezírka naplněného štěrkem ve kterém jsou zasazeny bahenní rotliny. Tyto rostliny odčerpávají jednotlivé prvky ze znečištěné vody pro stavbu svého těla. Za pomocí Oa různých bakterií co žijí na kořenech těchto rostlin lze dosahovat bezproblémů lepších čisticích. Na vsi u rodicu kanalizace take nebyla, psali az do Bruselu, dostali info, ze do roku xy bude muset byt v kazde obci EU, problem je, ze na to tehdy a nyni za krize uz vubec nemaji penize.


Kazdopadne jejich boj trval asi patnact let ci dele a nyni jiz kanalizaci maji. Problem samozrejme byl s trativody do povrchove kanalizace na dest, to je obri nesvar a samozrejme nyni za EU. To pomáhá rozkládat nebo mineralizovat odpady vypouštěné do septiku.


Odpadní voda je v septiku jímána a dále pokračuje přepadem do trativodu a vsakuje. Ještě jsem si vzpoměl, že přes můj pozemek vede trativod historická. V každém gramu přípravku se nachází velké množství bakterií, které dokáží efektivně rozložit veškerý organický odpad.


Trativod ze septiku

Součástí změny samozřejmě odstranění zbytku ze septiku - trativod. Dobrý den může mi někdo poradit. Postavili jsme si maly domek pro rekreaci od jara do podzimu, Máme povolení na žumpu.


Do podzemních vod - trativod , zasakovací systémy. Se studnou nic provádět nemusíte, aleVáš trativod je od 1. Zápach ze septiku je cítit pouze pokud otevřu víko, jinak je to bez problémů. Septik, filtr i jímku mám od firmy z Jaroměře a zatím vše v pořádku. V kuchyni používáme šetrnější prostředek a snažíme se minimalizovat mastnotu a tuky, jinak vše ostatní OK.


Přeji hodně zdaru při rozhodování. Trápí-li vás nevábný zápach ze septiku , pak je na čase se jej nadobro zbavit. Příčiny zápachu mohou být různé, nejdůležitější je proto problém odstranit hloubkově, a ne pouze povrchově, jinak by se zápach mohl vracet.


V tomto případě musí být septik doplněn o další stupeň biologického čištění. V mnoha případech postačí doplnit septik např. Vhodně navržený septik ve spojení se zemním. Jedine riesenie co ma napada je urobit trativod z boku zumpy ako som to nakreslil, tj.


Vykopat jamu okolo, urobit otvor, jamu vylozit kamenmi, strkom atd. Poradi niekto ci to bude takto funkce a aka velkost otvoru trativodu bude. Jedním ze způsobů, jak ušetřit značnou část nákladů za spotřebu pitné vody, je nahradit ji při zásobování vodou užitkovou.


Zdrojem užitkové vody jsou srážky. Důsledným využíváním dešťové vody klesne spotřeba vody pitné v domácnosti až o. A co je nejdůležitější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.