pondělí 7. srpna 2017

Čištění wc kyselinou solnou

Nejúčinnější je čistění kyselinou solnou (chlorovodíkovou). Příklad užití – odstraňování vodního kamene čištění potrubí a odpadů k přípravě roztoků usnadňujících pájení k čištění silně. WC NET Professional gel na ucpané odpady l. Kyselina solná na WC. Odstrániť vodný kameň z WC skúste tak, že ocot v noci nalejete priamo do splachovacej nádržky a necháte pôsobiť niekoľko hodín. Ideálne ak by ste vodu z nádržky vypustili, zastavili prívod vody a naliali čistý ocot.


Potom aspoň 2x po sebe spláchnite. WC CocaColou je tak účinné právě proto, že obsahuje kyselinu citronovou a fosforečnou. A byli byste překvapení, že ne v malém množství. Stejně jako v případě octa a kyseliny citronové, nalejte CocaColu postupně do záchodové mísy. Postupně, aby Cola kvůli bublinkám zbytečně nevypěnila.


Prostředek na čištění a osvěžení záchodové mísy v podobě závěsného bloku. Složení 2vzaručuje dokonale čisté a hygienizované wc , ale také je vhodným osvěžovačem vzduchu na WC díky složce obsahující příjemnou vůni Účinné látky se uvolňují při každém spláchnutí. Zabírá na to taky perfektně, naliju do záchodu, nechám nějakou dobu působit, řádně vydrhnu štětkou a mísa krásně bílá. Mě poradila jedna profi uklízečka na vyčištění wc od šutru kyselinu solnou , která je k dostání normálně v drogerii, treba v Tetě a stojí kolem 3Kč.


Při čištění kyselinou to chce příliš nedýchat a větrat. Do čištění záchodu a záchodové mísy se nikomu moc nechce. Tvrdá voda v míse způsobuje nepěkné usazeniny vodního kamene, který je třeba odstranit.


Je celá řada způsobů, jak porcelánovou mísu usazenin zbavit. Krtek je na bázi hydroxidu sodného, takže na organické skutečně zabírá dobře - i když je možné koupit rovnou ten hydroxid. A na vodní kámen zmíněnou kyselinou chlorovodíkovou (neboli solnou ). Jak správně a šetrně použít kyselinu solnou k vyčištění WC mísy? Jenže je zde několik proměnných.


Čištění wc kyselinou solnou

Tak třeba fakt, že průmyslově nejvíce využívanou kyselinou solnou , kterou, jak je doporučeno, k našemu účelu použijeme, se označuje kyselina chlorovodíková, jejíž koncentrace je upravena coby vodný roztok chlorovodíku. Mísu zakrýt deklem zbytečně to nedýchat a dobře větrat. Nechat přes noc, pak několikrát spláchnout. HCl dokonale rozpustí i značnou vrstvu vodního kamene.


Já používám HCl na čištění značně zoxidovaných mosazných předmětů. Předmět ponořit do kyseliny. Pokud máte v domácnosti tvrdou vodu, pak pro vás vodní kámen není žádnou novinkou.


Čištění wc kyselinou solnou

Při ohřívání tvrdé vody totiž na topných částech elektrospotřebičů dochází k usazování vápenatých sloučenin. Vybírejte přípravky s obsahem kyselin, nejlépe s kyselinou octovou a mravenčí. Vyvarujte se prostředků, které obsahují chloran sodný, ten je bohužel právě obsažen ve speciálních WC čističích a gelech. V případě, že je necháte v toaletě přes noc, jak nešťastně doporučují výrobci na obalu, mohou napáchat více. Naplňte mísu vodou a pumpujte zvonem.


V případě že voda neodtéká, může být ucpávka v trubkách, pak se musí mísa demontovat a použít ruční instalatérské pero. Může se stát že instalatérské pero který má malý průměr. Nechte vybublat a vyšumět, nechte pár minut působit a pak klasicky vyštětkujte. Obojí smíchejte a nalijte do pračky.


Čištění wc kyselinou solnou

Pusťte cyklus na °C. Program nechte běžet, ale nenechte ho dokončit, aby nedošlo k vypouštění roztoku. Horký roztok nechte v pračce působit nejlépe přes noc.


S kyselinou solnou pracujte raději v ochranném oděvu, rukavicích a brýlích. Využití kyseliny chlorovodíkové (solné) je především v průmyslu, ale v současnosti se doporučuje i ke snižování pH v bazénech. Koncentrovaná kyselina chlorovodíková je vodný roztok chlorovodíku.


Čištění wc kyselinou solnou

V této koncentraci má nejmenší pH, a je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.