úterý 5. září 2017

Kapalinový manometr

Kapalinový manometr

For the Love of Physics - Walter Lewin - May Duration: 1:01:26. Lectures by Walter Lewin. Nejčastěji se můžeme setkat se rtuťovými tlakoměry, které fungují na principu Torricelliho pokusu. Otevřený kapalinový manometr. K měření tlaku používáme manometry.


Kapalinový manometr „U trubice“. Podívejte se na převody těchto jednotek. Diferenční kapalinový manometr. Pro charakteristiky měřících řetězců s lineárními prvky řazenými sériově platí: , pro paralelně řazené prvky je. Přetlak vznikne je-li v uzavřené nádobě větší tlak než atmosférický tlak v okolí nádoby.


RadekF Příspěvky: Reputace: 0. Dobrý den, mám tento příklad : V otevřeném kapalinovém manometru (v U-trubici) je rtuť. Jak vysoko vystoupí rtu. Nejstarší typ je kapalinový -sloupcový manometr.


Velmi jednoduchou verzí je U-trubice zpoloviny naplněná kapalinou. Objekt s měřeným tlakem se připojuje k jedné části trubice, zatímco na druhém konci trubice je srovnávací tlak (např. atmosférický). Rozdíl v poloze hladin. Manometr je zaízení mící tlak plyn. Objekt s meným tlakem se pipojuje k jedné ásti trubice, zatímco na druhém konci trubice je srovnávací tlak (nap. atmosférický).


Rychlá přeprava GLS kurýrem více info. Spokojenost zákazníků je náš cíl. Servis přístrojů bez starostí více info. Technické specifikace LUserie.


Kapalinový manometr

Mnohokrát osvědčená kapacitní keramická měřící buňka byla doplněna měřící buňkou z ušlechtilé oceli s roztažnými pásky technologie tlustých vrstev (konstrukční řada PK, PV, PT) a měřící metodou, která pracuje na piezo. Fyzika – kapalinový manometr (1:52) 2) pokus potápěč. OtevFený kapalinový manometr - (ppF) = ph = h. Merl jen malé pFetlaky a podtlaky.


Jednu PET lahev uřízneme a naplníme vodou. Kompresiometry se vyrábějí analogové – ručičkové, digitální popř. Druhou láhev také naplníme přibližně do poloviny vodou a vložíme hrdlem do první, aby bylo hrdlo pod hladinou.


Dolní láhev musí být otevřená (vyřezali jsme do ní otvory), aby se k hladině dostal atmosférický tlak. Při změně tlaku hladina stoupá a klesá. Dostupnost: Na telefonu.


METEO poradna METEO poradna. Pomůcky: otevřený kapalinový manometr , Hartlova sonda, gumové hadičky, větší nádoba (akvárium). Schéma: Provedení: Hartlovu sondu jsme sestrojili z trychtýře. Postupně ponořujeme sondu do různých hloubek a sledujeme změny rozdílu hladin v ramenech kapalinového.


Kapalinový manometr

Na píst působíme silou N. Tento manometr je speciálně určen pro kontrolu ucpání filtrů v lakovacích kabinách. ICT-1-Hydromechanika – Torricelliho pokus, kapalinový manometr Hydromechanika - Torricelliho pokus. Otvor pevn ě uzav řeme prstem, trubici p řevrátíme a pono říme do nádobky se rtutí. Pomůcky: skleněná baňka se zátkou s vzduchotěsně utěsněnou hadičkou, kapalinový manometr (tlakoměr) s obarvenou vodou.


Skleněnou nádobu naplníme vodou. Tlakovou sondu spojíme pryžovou hadičkou s otevřeným manometrem (obr.), přičemž zajistíme, aby obě hladiny kapaliny v manometru byly ve stejné výši např. MANOMETR Přetlak – tlak plynu v uzavřené nádobě je větší než atmosférický tlak vně nádoby (bombičky na výrobu šlehačky, pneumatiky automobilů). Podtlak – tlak plynu v uzavřené nádobě je menší než tlak atmosférický (pumpy, gumové přísavky).


Malý přetlak nebo podtlak plynu v uzavřené nádobě měříme otevřeným kapalinovým manometrem a velký přetlak. Veškeré použité filmy jsou k nahlédnutí u V. Pospíšila, kabinet Alchymie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.