pondělí 11. června 2018

Příkon čerpadla

Příkon a účinnost čerpadla. Pokud čerpadlo bude v provozu nepřetržitě nebo převážnou část dne, bude Vás zajímat jeho spotřeba energie. Většina typů čerpadel se vyrábí ve výkonových řadách.


Je proto možné, že Vašemu provoznímu bodu budou vyhovovat dva nebo více typů z výkonové řady. V jiných podmínkách může být příkon i výrazně vyšší. Většinu energie pro vytápění, chlazení nebo ohřev teplé vody získáme pomocí tepelného čerpadla přímo z našeho okolí bez jakéhokoli negativního dopadu na životní prostředí.


Ponorná čerpadla mohou být zcela nebo částečně ponořena do čerpané kapaliny. Jsou určena pro čerpání čisté nebo mírně znečištěné vody. Pro odvodňování nebo přečerpávání z nádrže, sudu nebo bazénu lze využít malá univerzální čerpadla s nízkou dopravní výškou.


Příkon čerpadla

Určeno je pro čerpání čisté nebo lehce zakalené vody. Při výběru čerpadla zohledněte požadovaný výtlak, průtok a také délku kabelu. U hlubokých vrtů je také potřeba zohlednit maximální přípustý ponor čerpadla.


Všechna čerpadla do vrtů (nerezové i litinové provedení) mají atest na trvalý styk s pitnou vodou. Značí se stejně jako výkon písmenem P, jeho základní jednotkou je v soustavě SI watt (značka: W). Poměr mezi (užitečným) výkonem stroje a jeh.


Příkon čerpadla

Pomůžeme Vám vybrat nejvhodnější tepelné čerpadlo. Přesvědčte se, že topení tepelným čerpadlem je výhodnější než dřevem, uhlím, elektřinou nebo plynem. Výkon tohoto tepelného čerpadla v tomto domě je 6W, příkon kompresoru 4W. Dům, který vytopíte stowattovými žárovkami. Není zde žádný elektrokotel.


Zajímejte se o příkon jezírkového čerpadla , výtlačnou výšku, přepravní množství vody a napojení čerpadla do jezírka na cirkulační systém. Důležité je také vědět, jestli čerpadlo bude montované na sucho anebo v mokré instalaci. Jezírková čerpadla nejsou samonasávací, a proto je potřebné je montovat v nátočné výšce. Kalová čerpadla - tato čerpadla najdou uplatnění všude tam, kde se ve vodě nachází množství větších nečistot, jako například v jímkách, septicích, příkopech nebo na stavbách. Tomu odpovídá i jejich robustní konstrukce.


Příkon čerpadla

Jsou zhotovena z nerezu nebo litiny a mají schopnost přečerpat velké množství vody. Daní za to je ale menší přepravní výška. Většinou se jedná o čerpadla do studen a vrtů. Stejně tak se může jednat o čerpadla , která budou čerpat užitkovou dešťovou vodu ze sudů a mohou sloužit k zavlažování rostlin.


Ačkoliv ponorná čerpadla jsou určena do kapalin, pro čerpání jímky doporučujeme kalové čerpadla do septiku. S jejich pomocí snadno odčerpáte vodu z bazénu, z jezírka i ze zatopeného sklepa. Nebo jimi můžete naopak vodu přivést. Vodou ze studny třeba levně napustíte bazén nebo zalijete zahradu.


Příkon čerpadla

Drenážní čerpadla jsou vhodná pro čerpání čisté a mírně zakalené vody. Ponorné čerpadlo je vhodné do sudu a menších nádrží. Minimlní průměr - mm - představují čerpadla SIGMA NAUTILA 3EVFU ( čerpadla do vrtů 100mm). Bazénová tepelná čerpadla jsou tím správným řešením pro každého, kdo se rád koupe, ale obvyklé letní období, kdy se bazén příjemně ohřeje, je pro něj příliš krátké.


Tepelné čerpadlo je zařízení pro ohřev bazénu, které zajistí, že vodu v něm budete mít teplou tak, jak si přejete. A to nejen v létě, ale i během jarních a podzimních měsíců!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.