úterý 31. července 2018

Čištění mřížky sporáku

K čištění mastných povrchů většinou používáme chemické prostředky, které jsou určeny k odstranění mastnoty. Prosím o radu, jak zcela odmastit mřížky plynového sporáku , které jsou nad každým. Je důležité při čištění používat ochranné rukavice. Pokud máte plynový sporák , hořáky před čištěním sundejte a omyjte zvlášť. Nosné mřížky nechte v horké vodě se saponátem odmočit.


Jak na čištění sporáku. Připečená mastnota od jídla na sporáku je nevzhledná, tmavá, rezavá a odpuzující. I když kamna po každém vaření omyjeme a čas od času tomu věnujeme důkladnější pozornost, drhneme a drhn. Vyčistit mřížky na sporáku od mastnoty a připálených černých zbytků, to chce opravdu dost úsilí a výsledek i tak není vždy uspokojivý.


Vyzkoušejte tuto jednoduchou metodu: Stačí vám čistící prostředek ve spreji a igelitové pytlíky, které pomohou při uvolňování špíny. Uvidíte, že tímto způsobem vyčistíte mřížky ze sporáku naprosto dokonale. Mřížky vyjmeme a omyjeme je samostatně. Práci si můžeme usnadnit vložením do myčky na nádobí. Po umytí je vrátíme zpět do prolisu vařidlové desky.


Ne všechno může do myčky. Hořáky se skládají z ví. Pokud není rošt ještě tolik zašpiněný, do myčky nádobí ho dát můžete, ale většinou se stejně úplně nevyčistí. Určitě ale do myčky nedávejte hliníkové mřížky.


Ty se jednak nevyčistí, ale hlavně v myčce již po prvním umytí chytnou šedý nádech a na jejich povrchu se. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jestliže ale na sporáku máme jeden velký rošt, většinou se nám vejde jen do vany, kterou bychom mohli při neopatrné manipulaci roštem poškrábat. V takovém případě (a také vždy, když na něm máme spoustu připečených zbytků, které normálním omýváním nejdou dolů) je lepší postupovat trochu jinak. Vezmeme si kus gázy, namočíme ji do octa nebo velmi kvalitního.


Čištění mřížky sporáku

Pokud vám nevadí používání chemie, můžete vyzkoušet následující způsob čištění vnitřku trouby. Velkou nevýhodou je, že čpavek, který je k němu potřeba, velmi páchne. Předehřejte troubu na 1stupňů. Do jedné zapékací mísy nalijte litr horké vody, do druhé čtvrt litru čpavku.


Obě mísy dejte do rozehřáté trouby, tu s vodou dospo s amoniakem do. Obtížného čištění vnitřku trub jsou si vědomi i sami výrobci. Proto nové přístroje vyrábějí s vnitřkem z velmi odolných smaltů, na kterých by neměly nečistoty tolik ulpívat a napékat se. V návodu k přístroji se dočtete, že k. Mřížka na plynovém sporáku - to je nejvíce problematické místo.


To rošty na plyn hromadí nejvíce tuku. A zbavit se jí, někdy budete potřebovat hodně úsilí. Moderní hosteska často používají nové čistící prostředky k čištění mřížky na sporáku. Existují různé způsoby, jak čistit plynový sporák roštu, a to je důležité vědět, jaké nástroje použít. Téma: Odmaštění mřížky sporáku - postup, návod jak na to Text uživatele: dávám je jednou týdně do myčky na nádobí a mám je pořád jako nové, pravda, vejdou se jen do velké myčky 6 do ne.


Mřížka sporáku a její následné čištění je přímo nenáviděnou činností. Práce s takovouto mřížkou je namáhavá, zdlouhavá a nepohodlná. Proto je perfektní náš dnešní tip na trik, který maximálně usnadňuje tento nepříjemný proces! Nemusíte nic drhnout drátěnkou či kartáčem. Je tak nejlepší, když se budete při čištění řídit pokyny výrobce.


Čištění mřížky sporáku

TIP: Pokud si budete nový spotřebič teprve pořizovat, přečtěte si naše rady, jak vybrat sporák. Tipy, jak vyčistit nerezový sporák. V rámci údržby nerezového sporáku byste se měli vyvarovat všeho, co by mohlo spotřebič poškrábat.


Spontex Magic Hallo čistící poduška z jemné ocelové vlny se saponátem odstraní nečistoty. Vyjměte mřížky a namočte je do horké vody s přidáním tekutého mycího prostředku nebo prášku do myčky. Podobný efekt bude mít i prací prášek. Nechte odmočit klidně přes noc.


Čištění mřížky sporáku

A kdyby na vás ani ráno nečekalo blyštivé překvapení, pak vezměte na pomoc drátěnku – mělo by to už jít snadno. Pokud se čištění obtíže varné desky stěží nastat, vyčistěte přepínačů. Pokud jdou knoflíky sundat tak je sundat, vzít do umyvadla, napustit horkou vodu a vydrhnout kartáčkem s mycím prostředkem který je i odmastí. Zajímalo by mě proč se na mém starším plyn.


Pokud si netroufnete na sundávání a výměnu, zkuste požádat nejbližší pánskou pracovní (schopnou) sílu, aby vám digestoř rozmontovala. Filtr vyperete nebo vyměníte za nový. Při úklidu nezapomeňte sundat záclony, otřít garnyže, dveře a vypínače.


Čištění mřížky sporáku

Budete koukat, co se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.