středa 24. října 2018

Jak vyčistit čajovou konvici

Vyprovoďte vodní kámen z konvice. K rychlovarné konvici i životnímu prostředí je naprosto šetrná. Do konvice nalejeme vodu po rysku.


Nabereme lžíci kyseliny citrónové a vysypeme do vody. Jak dobře vybrat čajovou. Zapneme konvici a necháme vyvařit. Necháme roztok 30–minut působit.


Vylijeme a před dalším používáním konvice v ní ještě alespoň jednou necháme převařit čistou vodu. Katka Horakova Dílna , Domácnost , Hobby Na trhu sice seženete zaručeně fungující přípravky, které vám mohou s vyčištěním konvice pomoci, avšak většinou jsou plné nepříliš zdraví prospěšných chemikálií. Kontaminaci můžete odstranit speciální čisticí látkou zakoupenou v obchodě.


Jedná se o drahý, ale účinný způsob čištění, který vám umožní rychle reagovat i se starým květem na konvici. V sortimentu obchodů nabízí velký výběr domácích chemikálií pro pokrmy z jakéhokoliv materiálu. Ocelovou konvici vyčistíme octem.


Nicméně, pokud nejste fanouškem chemikálií pro domácnost, můžete oslovit osvědčené nástroje, které určitě nepoškodí vaše zdraví, ale zároveň rychle a efektivně vyčistit stěny kuchyňského náčiní z měřítka. Používáte-li kovovou varnou konvici , pak můžete v tomto případě. Jednoduše, s pomocí kyseliny citronové! Stačí naplnit varnou konvici vodou po rysku, přidat jednu lžíci kyseliny citronové.


Konvici zapněte a nechejte vyvařit. Roztok by měl působit – minut. Před dalším použitím rychlovarné konvice nechejte minimálně jednou převařit čistou vodu. Okraje konvice a hubici můžete vyčistit s. V drogerii kupte potravinářskou kyselinu citrónovou. Nasypte lžičku nebo dvě do konvice, zalijte vodou po rysku.


Následně nechte vyvařit a na pár minut odstát. Nakonec konvici několikrát pořádně vypláchněte. Hledáte snadný a účinný způsob, jak vyčistit rychlovarnou konvici od vodního kamene, bakterií a dalších nečistot? Jistě ani vás nebaví lovit z šálku ranní kávy nepříjemné a nevzhledné usazeniny způsobené dlouhodobým působením tvrdé vody. Po vypnutí necháme obsah chvíli působit, vylijeme a důkladně propláchneme.


První možnost je dojít si do obchodu a koupit si odstraňovač vodního kamene. Tuhle možnost jsem ale hned zamítla, protože nevím, co vlastně obsahují. Hledala jsem ekologičtější a také levnější způsob. První způsob, jak konvici zbavit usazeného vodního kamene je ocet.


Druhým je kyselina citrónová. Rychlovarná konvice potřebuje stejně jako další domácí spotřebiče naši – aspoň občasnou – péči. Dnes se podíváme na to, jak vyčistit rychlovarnou konvici od vodního kamene. Chcete-li čajovou konvici očistit kyselinou citrónovou, potřebujete pouze jednu z jejích balení. Měřítko je tvorba zása proto je kyselina jediným efektivním prostředkem boje proti nim.


V našem případě je kyselinou potravina, která je důležitá. Vezměte balíček kyseliny citronové a nalijte ji do varné konvice. Keramická varná deska lesklá - jak to udělat, co použít (vata, sádlo). Vodní kámen v rychlovarné konvici a kávovaru Naplňte konvici z ¼ octem anebo kyselinou citronovou a nechte působit hodinu. Pak dolijte do nádoby vodu a svařte.


Vylijte z ní vodu, dříve než vychladne, a pak ještě několikrát konvici propláchněte studenou vodou. Je nutné odstranit veškeré zbytky citronové šťávy a octa. V kávovaru nechte proces proti vodnímu kameni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.