pondělí 4. února 2019

Jak vyčistit labyrint u myčky

Jak vyčistit labyrint u myčky

Myčku musíme čistit pravidelně. Alespoň tedy filtr myčky , i se sítkem. Podle intenzity používání myčky čistíme jednou za dny ( u rodiny, kde se denně vaří), až jednou dva týdny (v domácnosti, kde se myčka používá jen na hrnky a skleničky). Ahoj, čistil jsem to u Bosch myčky. Tak se ptám, zda to někdo nezkoušel vyčistit doma svépomocí.


Jak vyčistit labyrint u myčky

Také se vám stává, že nádobí z myčky vyndáte špinavější než jste ho tam dali? Vaše myčka totiž potřebuje občas vyčistit , aby si zachovala všechny důležité. V mojí myčce je zřejmě podobný kanálkový labyrint , jako v té Vaší. Tady je několik ra jak s tím. K čištění myčky většina lidí využívá speciální chemické přípravky.


Pokud ale chemii moc neholdujete, poradíme, jak myčku důkladně vyčistit i bez ní. Není na tom nic složitého a kromě dobrého pocitu z ekologického řešení vás může hřát i to, že v rodinném rozpočtu ušetříte nějakou tu korunu. Vystačíte si prakticky jen s jednou ingrediencí, a to s octem.


Sami Sobě - Instalace myčky na nádobí do již hotové kuchyně - Duration: 15:13. MieleCzechRepublic 20views. I když dochází k čištění vnitřního prostoru myčky prakticky při každém mytí nádobí, jsou místa, kde dochází k usazování nečistot a zbytků potravin, vlivem zvýšené vlhkosti může dojít na určitých místech i ke vzniku plísní. Jak vyčistit myčku na nádobí?


Nečistoty mohou způsobit i zanesení odtoku vody a její ucpání. V železářství jsem si koupil ocelové lanko asi 1m průměr asi 3-4mm za pár Kč. To musíš vyzkoušet jak moc ohebné, aby se stočilo v tom labyrintu. Konce jsem obalil izolepou, aby se netřepily a pak různě točit a šťourat. Nevíte, jak vyčistit odpad myčky ? Myčka je vymytá, sítko vyčištěné… ale stejně pořád myje špatně- myslím, že je ucpaný odpa dá se tam strčit nějaká chemie nebo ji rozebíráte?


Jak vyčistit labyrint u myčky

Na dně myčky je odtokový filtr a čerpadlo, ke kterým se snadno dostanete po vyndání košů. Dnešní myčky mají funkci aquastop, takže automaticky přeruší přívod vody do myčky , případně se samy vypnou, pokud z nich vytéká voda. Po zastavení myčky zkontrolujte těsnění dvířek a vyčistěte přívodní i odpadní hadici. Ahoj holky, jdu si sem k vam pro radu, doufám, že i tetokrat uspeji.


Mame myčku Whirpool a pravidelne cistim filtr, „radoby“ trysky v ramenou, dle ukazujici potreby doplnuji lesk a sul, tablety pouzivame Jar, ale to je nepodstatne. Kvalitní myčky ušetří vodu i energii. Dokážou sloužit několik let, ale stejně jako se staráme o pračku, měli bychom věnovat pozornost i tomuto kuchyňskému spotřebiči.


Když už myčka smrdí, tak je na prevenci pozdě. Teď je třeba myčku důkladně vyčistit. Rozeberte všechny vnitřní díly myčky – pohyblivá ramena a filtry a důkladně je vyčistěte třeba Jarem. U filtru si dejte obzvláště záležet – tam se nejčastěji ukládá mastnota, která zasmrádá. Není nic nepříjemnějšího, než když vám páchne nádobí, a zjistíte, že je to kvůli myčce.


Pokud ji pravidelně čistíte, neměl by takový problém nastat. Existuje však levný a účinný způsob, který vám navíc nezabere ani mnoho času. Nevím jak u Zanusi, ale u AEG, kterou vlastním je vyčištění labyrintu, resp. Stačí odendat bočnici a odpojit přívodní hadice k labyrintu, odcvaknout sponky a směrem nahoru vytáhnout. Očistěte i otvor v pračce.


Ten obvykle najdete někde dole na čelní straně pračky pod krycím víčkem. Vyšroubujte jej a pečlivě vyčistěte od zachycených vlasů, zbytků nití a žmolků z prádla. Nakonec ho propláchněte pod tekoucí horkou vodou. Také odpad u myčky se může poměrně snadno ucpat – na vině jsou nejčastěji zbytky jídla. Filtr čistěte pravidelně, zhruba.


V něm se dočtete kromě postupu pro čištění odpadu také návod na vyčištění trysek či filtru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.