úterý 12. února 2019

Odvaděč kondenzátu plovákový

Odvaděč kondenzátu je dodáván pro montáž do svislého potrubí. Pro montáž do vodorovného potrubí je nutno odvaděč upravit: demontáží krytu, uvolněním šroubu regulátoru, pootočením tělesa do žádané polohy, upevněním šroubu regulátoru, montáží krytu. Montáž : Lze ho použít do svislého i vodorovného potrubí ( do vodorovného potrubí po úpravě – dokumentace na vyžádání ). ODVÁDĚČ KONDENZÁTU PLOVÁKOVÝ PŘÍRUBOVÝ.


Odvaděč kondenzátu plovákový

FTSje plovákový odvaděč kondenzátu s tělesem a víkem z austenitické nerez oceli s integro - vaným automatickým odvzdušňovacím ventilem. Slouží k efektivnímu odvádění kondenzátu a rychlému odvzdušnění a tím k zajištění maximálního výkonu procesního zařízení. SKje velkoprostorový plovákový odváděč kondenzátu určený k vypouštění kondenzátu ze. ODVADĚČ KONDENZÁTU PLOVÁKOVÝ.


K odvádění vřelého kondenzátu z parního prostoru pomocí plovákového systému s termickou předregulací. Termická předregulace slouží pouze k. Zvonové (hrníčkové) odvaděče. Plovákový odvaděč kondenzátu (závitový) Popis FTGSje plovákový odvaděč kondenzátu s tělesem a vnitřními částmi z nerez oceli a integrovaným automatickým odvzdušňovacím ventilem. Víko odvaděče je vyrobeno z tvárné litiny a pro zvýšenou odolnost proti erozi je chemicky poniklováno.


Odvaděče parního kondenzátu Průmyslové armatury. Katalogový list ke stažení. Základní zásadou je přívod pracovní látky ve směru šipky na tělese, odvzdušňovací trubička. Automatické odvzdušňovače kapalin. Každý oběhový systém vody a jiných kapalin funguje správně jen za předpokladu dobréh.


Hlavní činností firmy KOMO mark s. Doplňující činností je prodej průmyslových armatur jiných výrobců, které nemá firma KOMO ve svém výrobním sortimentu tak, aby byly pokryty co nejširší potřeby zákazníků. Firma poskytuje svým odběratelům. K odvádění kondenzátu z parního prostoru pomocí plovákového systému s termickou předregulací. Po ohřátí pracoje pouze jako plovákový systém.


Je určen pro pracovní tlaky a teploty 300°C, bar. SKje velkoprostorový plovákový odváděč kondenzátu určený k vypouštění kondenzátu ze středotlakých systémů. Typickým příkladem použití je odvodňování výměníků tepla. Odváděč SKmá těleso z tvárné litiny a příruby PN 16.


Ve standardním provedení je SKvybaven vnitřním filtrem na ochranu mechanismu. Funguje na principu plováku. Vypouští se, jen když je plný kondenzátu , nezpůsobuje úniky vzduchu. Musí se instalovat vodorovně, u potrubí pro něj musí být trochu místa.


Je choulostivý na olej v kondenzátu , plovák s. Odvaděč je možno montovat do svislého potrubí, pro montáž do vodorovného potrubí je nutné odvaděč upravit. K zamezení vstupu kondenzátu zpět do parního prostoru je vhodné namontovat za odvaděč zpětný ventil uzavíratelný. Na tělese je vyznačen.


Uzavírací orgán k automatickému odvádění kondenzát. Od té doby představuje BEKO TECHNOLOGIES standard pro efektivní a procesně bezpečné odvádění kondenzátu. Využívá rozdílu měrné hmotnosti páry a kondenzátu. Váha plováku převedená přes páku uzavírá sedlo hlavního ventilu v případě, že odvaděč je prázdný.


Odvaděč kondenzátu plovákový

Když do odvaděče přitéká kondenzát, plovák se pohybuje nahoru s hladinou. Klasickým příkladem je plovákový odvaděč kondenzátu. Pokud do odvaděče přichází kondenzát, plovák pluje – je v horní úvrati, ventil je v poloze otevřené, kondenzát odchází. Pokud začne do odvaděče vstupovat pára, plovák klesá do své nejnižší polohy, kuželka dosedá do sedla a odvaděč je uzavřen, aby nám neunikala žádná pára.


Používají se ve všech výrobních procesech, pro hlavní parní rozvody, výměníky tepla, vyhřívané nádrže, ohřívače, vytápěcí soupravy a další, kde kondenzát musí být odveden okamžitě, jakmile se vytvoří. Po dosažení teploty média cca 90°C se ventilový systém odvaděče uzavře a jeho další otevírání je docíleno pouze plovákem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.