pondělí 18. února 2019

Odvzdušnění plynovodu

Odvzdušnění je ukončeno, chytne-li vzorek klidným svítivým plamenem. O vpuštění plynu je třeba napsat protokol. Plynovody OPZ se odvzdušňují na konci plynovodu , všech větví a odboček. Odtlakování a odvzdušnění plynovodu v Semetíně.


Informujeme, že ve čtvrtek 20. Nad DN doporučuji odvzdušňovací vývod ven. Na konci plynovodu před hlavními uzávěry kotlů nebo na konci.


Napojení přípojky na plynovod - přípojkový T-kus. Zápis o vpuštění plynu a odvzdušnění. Montážní práce na plynovodech z PE. Na odvzdušnění plynovodu používat odvzdušňovací ventil pokud plynovod nelze odvzdušnit přes poslední přípojku.


Odvzdušnění plynovodu

Signalizační vodič: 3. OSAZENÍ PLYNOMĚRU, ODVZDUŠNĚNÍ , UVEDENÍ DO PROVOZU. Osazením plynoměru se propojí dvě dosud oddělené větve domovního plynovodu a zařízení je připraveno z konstrukčního hlediska k zahájení dodávky plynu. HUPem a ukončen elektrosvorkou (tzv. kloboučkem).


Pokládá se souběžně se s potrubím přípojky - měděný vodič o průřezu mms plným jádrem, který je určen k uložení do země, tj. Popis příslušenství plynovodu. Uvádění zařízení do provozu. Odstavení zařízení z provozu. Zabezpečovací, regulační, měřicí a ovládací zařízení.


Pokyny pro odvzdušnění. Zjišťování netěsností. Odpoj je proveden na stávajícím NTL plynovodu DN 3- 5m za poslední funkční přípojkou.


Proveden výřez DN 30 zaslepení obou konců, zaizolování funkčního plynovodu a odvzdušnění odstavené části DN 3spolu s domovním rozvodem v demolovaném objektu. Hadice nesmí být vedeny místy, kde je zákaz vedení plynovodu. Za odolné proti vysokým teplotám se považují součásti plynovodu , které odolávají teplotám 6°C po dobu minut. Následné odvzdušnění a zprovoznění plynovodu po opravě je plánováno dne 22.


V případě odvzdušňování plynovodu hluk způsobuje vzduch, který je vytlačován plynem z plynovodu. TATO AKCE NEMÁ VLIV NA PŘERUŠENÍ DODÁVEK PLYNU ODBĚRATELŮM ! Příslušenství plynovodu jsou konzoly,sloupy různá upevňovací zařízení,lávky,ochranné kryty,poklopy,šachty,kaníly,ochranné trubky,čichačky a ostatní zařízení k zajištění a ochraně potrubí. Domovní plynovod začíná hlavním urávěrem a končí uzávěry před spotřebiči. Při provádění zkoušky je nutno zohlednit i hydrostatický tlak kapaliny při změnách výšky zkoušeného potrubí.


Hodnota zkušebního tlaku se nastavuje na hodnotu vyšší než je předpokládaný h. Povrch plynovodu z PE płi dìlicích pracích je nutno udržovat mokrý z døvodu zabrÆnìní vzniku static-kØho nÆboje. NovØ załízení se instaluje a płípadnì napojí na stÆvající załízení v souladu s projektovou dokumentací. Odběratelé, kteří odebírají plyn na tlakové hladině areálového plynovodu , mají regulátor umístěný až za plynoměrem. Kdyby přechodné vytvoření výbušné směsi v zařízení bylo spojeno s nebezpečím výbuchu, pak se k vytlačení vzduchu z plynového rozvodu použije inertního plynu (dusík apod.). Akci zahájíme o půl čtvrté odpoledne.


Spuštění spotřebičů mezi 16:-17:hod 29. Title: POSTUP PRACÍ NA PLYNOVODU ČERNOKOSTELECKÁ 131. V případě, že stavba plynovodu nebude probíhat současně se stavbou plynovodní přípojky, požadujeme provést odvzdušnění plynovodu na jeho konci odvzdušňovací armaturou- Plynárenské zařízení je chráněno ochranným pásmem dle zákona č. Dále bude před uzávěrem odbočka DN pro odvzdušnění plynovodu. Před uzávěrem odvzdušnění bude na odbočce DN armatura pro odběr vzorků.


V průběhu odvzdušňování bude vzorkovací armatura opatřena kulovým kohoutem. Po provedeném odvzdušnění bude kohout demontován a nahrazen zátkou. Odvzdušňovací potrubí bude ukončeno vně objektu min.


Změny musí být zaznamenány do dokumentace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.