středa 13. února 2019

Smíšený metabolický typ

Smíšený metabolický typ

Smíšený metabolický typ je tím nejčastějším, se kterým se vůbec ve výživě setkáme. Dá se předpokládat, že by právě pod tento typ mohla spadat až polovina české populace, a to díky dlouhodobé enzymatické adapataci na smíšenou stravu, kterou nám do pradávna naše maminky a babičky připravovaly na stůl. Ideální poměr živin: proteinů, sacharidů, tuků. Tento metabolický typ má většina populace.


Jedná se o mix sacharidového a proteinového typu. Může si dopřát jak proteiny, tak i sacharidy. Takový optimální poměr odpovídá tradičním zásadám racionálního stravování. Dobře však přijímá také všechny druhy obilovin.


Tito lidé bývají často hladoví – zejména pokud nepřijmou v jídle dostatek bílkovin a zdravých tuků, jak již bylo zmíněno. Z mas by měl tento typ vyhledávat libová, jako je drůbeží, telecí anebo samozřejmě ryby. Tato varianta je v současné populaci nejobvyklejší a dříve uvedené typy jsou spíše hraniční možnosti. Sacharidový metabolický typ dobře přijímá ovoce, zeleninu, z obilovin. Patříte mezi osoby, které mají třetí metabolický typ – smíšený.


Lidé na rozdíl od aut a elektráren nejsou stroje a nemůžeme je úplně přesně rozdělit na osoby s rychlým a pomalým metabolickým typem, ale existuje ještě smíšený metabolický typ , který má vlastnosti rychlého i pomalého typu. Smíšený typ – Tento poslední metabolický typ má to štěstí, že může jíst mix předešlých dvou typů. Kombinací cukrového typu a bílkovinné-tukového dostaneme smíšený metabolický typ. Při tomto metabolismu je chuť k jídlu a do jídla vůbec přiměřená a nepřevládá ani jeden ze dvou typů.


Pro optimální výsledky v oblasti hubnutí je třeba zajistit tělu především vyváženou a pestrou stravu. V případě smíšeného metabolismu jde, jak již název napovídá, o kombinaci a mix předešlých dvou typů. Apetit je průměrný, nepřevládá ani jeden z typických rysů předešlých dvou metabolických typů a na udržení hmotnosti nebo zhubnutí je potřebná vyvážená strava. Nevyskytují se zde tedy žádná omezení, a pokud máš tento typ , můžeš jíst opravdu cokoli.


Poznáš jej tedy tak, že tvé chutě jsou vyvážené a tvá váha není nijak kolísavá. Bílkovino-tukový typ. Jak poznám, jaký jsem typ ? Poznat metabolický typ není nic jednoduchého. Nejlepším indikátorem jste vy, vaše pocity při trávení a zkušenost s různou stravou. Tak pokud patříte zrovna k tomuto metabolickému typu, je to asi to nejlepší, co vás mohlo potkat.


Tento typ tloustne i hubne rovnoměrně všude. Pozor ale na štítnou žlázu, může ji rozhodit zvýšená hladina estrogenu, a to je důvo proč většina žen po dětech ztloustne. Metabolický typ nám ukazuje, jak rychle se v naších buňkách tvoří energie. Existují rychlý, pomalý a smíšený metabolický typ , každý z nich se potřebuje jinak stravovat, jinak. V kapitole se dozvíte, jak zjistit svůj metabolický typ a jak si podle toho stanovit stravovací program – podle dotazníku, který zde najdete, zjistíte, jestli jste metabolický typ nebo ( smíšený ). Autorka dále doporučuje optimalizovat stravu podle krevní skupiny.


THE METABOLIC TYPE SELF-TEST Instructions For each of the following questions, please circle the one response (A, B, or C) that best applies to you. If for any given question you are certain that none of the responses applies to you, simply leave that question unanswered. Váš základní metabolický typ je SMÍŠENÝ. Do jisté míry jsou jejich kombinací. A co smíšený metabolický typ ? Smíšený typ by měl dbát na zhruba rovnoměrné rozložení bílkovin, sacharidů a tuků ve stravě – nejde však o rozložení přesně na třetiny.


V ideálním stravovacím plánu smíšeného typu o něco více procentuelně figurují sacharidy. Tuků zase může být trochu menší podíl. Pokud nepatříte ani do jedné z těchto dvou vyhraněných typů, budete s největší pravděpodobností typ smíšený , kombinace bílkovinného a sacharidového typu. Pokud si vyladíte stravu podle vašeho metabolického typu, získáte celou řadu výhod: trvalé snížení váhy, udržení mládí, zbavíte se chronických problémů a získáte optimální zdraví.


Smíšený metabolický typ

Nepřevažuje u něj ani jeden charakteristický rys a má průměrný apetit. K udržení hmotnosti či zhubnutí potřebuje vyváženou stravu bez omezení v konzumaci potravin. Vyskytuje se nejčastěji. Optimální poměr živin pro smíšený metabolický typ by. Preto je metabolizmus každého z nás jedinečný.


Mnoho lekárov a výživových poradov stále častejšie upozorňuje na význam biochemickej individuality človeka, čo zjednodušene znamená to, že čo jednému človeku prospieva, druhému môže škodiť. Díky nevhodnému stravování se náš metabolický typ může dostat do. Podle toho, zda jste typ bílkovinný , uhlovodanový, nebo smíšený zjistíte, jaká strava je pro. Feb Slyšeli jste někdy o stravování podle toho, jaký jste metabolický typ ? Taky mi vyšlo, že jsem bílkovinný typ a něco na tom určitě bude, protože. Já o této problematice četla již dříve.


Smíšený metabolický typ

Dokonce jsem si dělala nějaké testy na zjištění mého metabolického typu. Test na metabolický typ Dotazník vám má umožnit ověřit si, jaký metabolický typ jste. Přečtěte si pečlivě odpovědi a označte tu, která je vám nejbližší, která nejvíce odpovídá vašim reakcím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.