úterý 26. března 2019

Výměna těsnění u pákové baterie

Výměna těsnění u pákové baterie

Oprava pákové baterie - Jak opravit pákovou baterii. Ačkoli páková baterie vypadá nerozebratelně, dá se poměrně jednoduše opravit. Protéká-li vám vodovodní baterie , tak finančně výhodnější než-li koupit novou baterii je vyměnit kartuši.


Výměna těsnění u pákové baterie

Podívejte se jak na to ! Feb oprava pákové dřezové baterie - výměna těsnění. Metalia (Novaservis) baterie dřez. Aug Gumové těsnění na spodní straně ventilové vložky doléhá na sedlo v těle. Aug Ještě před započetím operace výměna vodovodní baterie nikdy nezapomeňte.


Pokud nová vodovodní baterie postrádá v. Jestliže je průtok vody nestabilní či slabý, je možné. Výměna gumového těsnění. Materiál – sada těsnění a o-kroužků pákové vodovodní baterie , silikonová.


Výměna těsnění u pákové baterie

Před vsazením a přišroubováním vodovodní baterie na určené místo je nutné připravit si těsnění do závitů, a to buď z původní vodovodní. Postup výměna kartuše ve vodovodní baterii. Myslím, že výměna kartuše nepomůže. Zpět na seznam všech návodů. Kapající kohoutek dokáže vyplýtvat spoustu vody a navíc jste neustále rušeni otravným hlukem dopadajících kapek.


To jsou dva velmi dobré důvody k opravě. Potřebujete vyměnit vodovodní baterii a nevíte jak na to? V tomto videu se dozvíte, co všechno nato potřebujete jakož i praktický postup který Vám jistě pomůže jako směšovací baterii v koupelně či kuchyni vyměníte rychle a jednoduše.


Výměna těsnění u pákové baterie

Pro názornost jsme zvolili pro postup rozebrání baterie takzvanou DEMO verzi, tedy takovou, jaká se používá pro školení instalatérů. Je na ní lépe vidět, co se vlastně skrývá uvnitř. Příprava – uzastavit hlavní uzávěr vody, vložit zátku do umyvadlové výlevky, zakrýt umyvadlo hadříkem, jež zachytí spadlé součástky. Subscribe to výměna těsnění u vodovodní baterie Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce.


Při poškození pákové baterie není nutné kupovat hned novou, mnohdy stačí pouze vyměnit kartuš. Ačkoli jsou dnes již běžné pákové vodovodní baterie , starší armatury se šroubovacími kohoutky nejsou zdaleka muzeálními kousky. Náklady na její pořízení se liší.


V každém případě je to nepoměrně nižší suma, než je cena nové. U pákových baterií je v jejich těle, jak píše pan Ondřej - kartuše - plastový přepouštěcí těsnicí modul, který se nahradí novým za poškozený. Jeho cena je odvislá od výrobce baterie a náhradního dílu. Setkal jsem se s rozpětím nejlevnějších kolem 27-Kč a také jsem objednával kartuši z Itálie za cenu 1. Kč u luxusní baterie zn.


Je přidržována dvojicí matic ( u pákové jednou maticí). Postupně obě střídavě odšroubováváme, aby se dala původní vodovodní baterie bez problémů vyjmout. Při šetrném odšroubování zachráníme i těsnění - pokud je ještě použitelné.


V případě, že u nové baterie není těsnění v jejím příslušenství a je přitom v pořádku, můžeme jej použít. Těsnění teflonem nebo koudelí vás nemusí zajímat. Tento typ baterie má totiž vlastní těsnicí kroužky. Zapojte vodovodní baterii na přívod vody. U nástěnné baterie utahujte matice střídavě po malých krocích.


Baterii můžete rozebrat a vyměnit těsnění , pokud to nezvládnete sama a budete volat instalatéra, bude možná levnější vyměnit celou baterii. Baterie je přišroubovaná zdola, pod dřezem je matice, kterou musíte vytočit a zároveň odpojit trubičky na vodu, pak baterii vytáhnete z dřezu. Potřebuji vyměnit těsnění u dřezové pákové baterie s otočným výtokem.


Jedná se o značku MYJ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.