úterý 14. května 2019

Jak vyčistit mřížku v troubě

Na dno velké nádoby, kam se vleze mřížka, položte nějaký starý ručník a nalijte do ní horkou vodu. Pak do lázně vložte mřížku. Do vody přilijte ⅓ mýdlové vody, lžíce jedlé sody a 2. Například vyčistit mřížku v troubě se může stát velmi složitým úkolem, pokud nevíte jak na to. V dnešním článku vám ukážeme jak snadno a rychle vyčistit právě.


Mřížku ponechte v lázni hodiny. Je to snadnější, než se může na první pohled zdát. Pokud se mřížka nemyje pravidelně, usadí se na ní nečistota, která časem ztvrdne a už se jí tak snadno nezbavíte. Pokud budete čistit znečištěnou mřížku , tak si připravte starý ručník, hrneček čisticího prostředku na nádobí nebo prášek na praní. Výsledek je geniální.


Poté vydrhněte houbou na nádobí. Určitě ho také ocení! Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody.


V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody. Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu. Výpary způsobují zápach trouby a dostávají se do jídla.


To rozhodně nechceme. To však nemusí být nic složitého, když víte, jak na to. Usazeniny povolí a mřížka bude jako nová. Jak sušit houby v troubě. Pokud na pravidelný úklid není čas, nebo jsme k zanedbané troubě přišli v převzaté kuchyni, čeká nás náročnější úkol.


Jak vyčistit mřížku v troubě

Můžeme ji nechat v lázni i několik hodin. Nejdříve se pokusíme vyhnout hrubému násilí. Jednoduchým trikem lze vyčistit také zanesenou pečící mřížku z trouby. Záleží na typu knoflíků, ale většina jde jednoduše oddělat a zase nasadit.


Knoflíky jednoduše sundejte a nechte oprat v myčce. Při grilování nebo použití horkého vzduchu v troubě o stříkající omastek není nouze a vyčistit mřížku z trouby je někdy náročný úkol. Přinášíme vám jeden nenáročný trik, který vás celkem bez práce zbaví špíny na mřížce.


Jak vyčistit mřížku v troubě

Tyhle kroky, jak vyčistit troubu , zvládnete mezi jednotlivými chody. Nejprve z trouby vyndejte veškeré rošty a plechy, aby vám při čištění nevadily. Omyl, mastnota se na rošt ještě více nalepí a smýt ji je poté opravdu nepříjemnou prací.


Nicméně, pokud víte, jak vařit kuře s bramborami v troubě , nebude to škoda sloužit jim k slavnostnímu stolu. Existuje mnoho možností k pečení kuřat s bramborami: pro jeden recept jak kuřecí maso, tak i brambory jsou pečené celé, pro jiné je jeden z nich nebo oba produkty rozdrceny. Ovšem principy vaření výborných kuřecích a bramborových pokrmů v troubě jsou. Rychlý návod vám práci usnadní. Trouba se rozzáří jako nová.


Jak vyčistit mřížku v troubě

Máte troubu zanesenou připáleninami a usazenou mastnotou? Vyzkoušejte tento jednoduchý způsob čištění, po kterém bude vaše trouba jako nová! Pro kompletní vyčištění umyjte nejdříve skla trouby (1. popsaný postup) a poté vnitřek trouby (2. popsaný postup). V průběhu čistění trouby. Sušení hub v troubě : levná domácí alternativa.


Pokud nevlastníte sušičku hub, můžete se snadno pustit do sušení hub v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.