úterý 14. května 2019

Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit troubu : Nejdřív troubu vyprázdněte. Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody. V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody.


Jak vyčistit troubu

Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu. AlzaTube 20views. Lucie Blatová- Uklízíme s. Trouba je nepostradatelný spotřebič, bez kterého se žádná domácnost neobejde. I přesto že existují moderní trouby se samočistící schopností, tak stále spousta lidí má klasickou troubu , kterou je jednou za čas potřeba vyčistit. V článku vám poradíme, jak efektivně vyčistit troubu bez použití chemie.


Zná to každá hospodyňka, něco se vylije, připálí a hned. Prozradíme vám osvědčené triky, jak špinavou troubu vyčistit i bez použití agresivních čističů plných chemie. Pasta z jedlé sody vám poslouží jako skvělý čisticí prostředek , který funguje na staré připečeniny na stěnách a na dvířka pokrytá mastnotou.


Pomůže i obyčejný ocet. Nesnášíte čištění trouby, ale čas od času se k téhle nepopulární činnosti musíte dokopat? Už nevíte, co vyzkoušet, protože.


Efektivní je čistění trouby čpavkem. Nesmíme však zapomenout, že čpavek je jedovatý, takže musíme při čištění dostatečně větrat. Do druhé zapékací mísy nalijte 2ml čpavku (amoniaku). Jak můžete vidět na fotografii (levá strana) sklo je důkladně odmaštěné, ale silnější znečištění zůstalo téměř netknuté.


Na druhé straně běžný přípravek na troubu zvládl odstranit téměř všechna napečená místa , ale na dvířkách zanechal mastnou stopu, kterou je třeba přetřít ještě jarem. Dvířka jsou jednoduše rozložitelná jen ve třech krocích a můžete je tedy snadno vyčistit i mezi jednotlivými skly. Podívejte se, jak na to. Jak čistit mikrovlnnou troubu Bez ohledu na způsob, jakým si vyberete, musíte mít na paměti, že mikrovlnnou troubu nemůžete vyčistit některým z brusných materiálů.


Koneckonců, stěny mikrovlnné trouby jsou pokryty speciální hmotou, která je tak tenká, že částice abrazivní látky ji mohou poškodit. A mikrovlnná trouba selže. Naprosto jedinečný způsob jak dokonale vyčistit troubu od zapečených mastnot a nečistot je za použití jedlé sody. Způsoby, jak lze vyčistit připálenou troubu , nejsou zrovna jednoduché. Mnohdy se to neobejde bez nepříjemného klečení a drastického drhnutí.


Jak vyčistit troubu

Jenže ono to takto být nemusí, stačí, když k čištění znáte ty správné triky. A pokud ne, nevadí, my vám je rádi. Také velmi jednoduchá záležitost.


Nalijete do zapékací misky a vložte do trouby, kterou pak vyhrejete na 1stupňů. Vypnete a necháte působit kyselé výpary alespoň půl hodinu. Do octové vody potom přidáte 2g prášku do pečiva a toto směsí důkladně vymýt vnitřek trouby. Pojďme si říct, jak takové prostředky bezpečně a efektivně používat, a také si ukažme, jak efektivně vyčistit troubu bez chemie.


Většina z nás má v kuchyni troubu na pečení. Všichni víme, že po měsících užívání se trouba stává víc a víc špinavou. Použít můžete také dužinu nebo citronový koncentrát. Směs dejte do zapékací misky, předehřejte troubu ideálně na 1°C a misku do ní vložte. Nechte roztok takto asi čtvrt hodiny odpařovat.


Jak tedy efektivně vyčistit troubu , aby vypadala opět skvěle? Troubu je vhodné čistit co nejdříve po použití Zásadou, které je třeba se držet, je nenechat případnou mastnotu zbytečně opakovaně připalovat tím, že budete troubu používat i přesto, že je znečištěná. Jak správně vyčistit parní troubu Beko?


Jak vyčistit troubu

Unsubscribe from Beko Czech Republic? Pokud se trouba nebo nerezový plynový sporák pravidelně neudržuje, dojde u něj časem k usazení mastnoty a připálenin. U troubu po stěnách i předních dvířkách, u sporáku zejména okolo hořáků, ale i po celé ploše.


Jak tyto usazeniny odstranit se dočtete v článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.