středa 19. června 2019

Inzulínová pumpa pro děti

Inzulínová pumpa pro děti

Přečtěte si o tom, jak inzulínová pumpa může pomoci získat kontrolu nad hladinou krevní glukózy u lidí s diabetem 1. Malý a odolný zdravotnický přístroj, který má: tlačítka pro naprogramování výdeje inzulínu, barevný LCD displej zobrazující, co je programováno, prostor pro AA alkalické baterie, oddíl zásobníku s inzulínem. Obojí má své pro a proti. Léčba kontinuální podkožní infúzí inzulinu inzulinovou pumpou nejvíce napodobuje přirozenou sekreci inzulinu, a proto je dosud nejlepší variantou diabetické léčby.


Pro oba případy využívá inzulínová pumpa zabezpečený datový přenos prostřednictvím technologie Bluetooth V 2. Nyní již není potřeba na veřejnosti vytahovat inzulínovou pumpu pro dávkování bolusu, nebo budit děti pro úpravu jejich léčebného režimu. Postup pro naplnění a připravení zásobníku ke spojení s infuzním setem. K dispozici jsou také baterie pro čerpadlo. Přístroj je naplněn krátkým nebo ultra krátkým inzulínem.


Diabetes mellitus, zvláště v dětství, je pro jeho komplikace nebezpečný. Charakteristickým rysem léčby této nemoci v dětství je obtíž při výpočtu a podávání malých dávek inzulinu. Inzulinová terapie v pumpách u dětí pomáhá předvídat průběh diabetu. Co je inzulínová pumpa ? Tato metoda je alternativou použití stříkačky a stříkaček.


Edukační video pro pacienty s diagnózou Diabetes Mellitus I. Je inzulínová pumpa vhodná pro všechny? Bohužel tomu tak není a léčba za pomocí inzulínové pumpy všem nemusí vyhovovat. Inzulínová pumpa pracuje a dodává lék nepřetržitě, což je jeho hlavní výhoda oproti obvyklým injekcí inzulínu. Současně však byla léčba za pomocí inzulínové pumpy úspěšně aplikována na všech skupinách obyvatel, od dětí a mladistvých po dospělé a to včetně těhotných žen. Požadovaná dávka a periodicita jsou nastavena v paměti přístroje.


A to by měl dělat ošetřující lékař, tk. Na pokrytí jídla se dávkují tzv. Tím se napodobuje chybějící sekrece pankreatu. Bolusová a bazálová dávka inzulínu by měla být. Pro zvládnutí tohoto problému pomáhá inzulínová pumpa , například společnost Medtronic, která je podle hodnocení vhodná pro dospělé i děti.


Inzulínová pumpa pro děti

Diabetické zařízení poskytuje nejen kontinuální terapii, ale také reguluje hladinu glukózy, počítá množství sacharidů vstupujících do těla pacienta. DANA Diabecare RS Bezpečná, diskrétní, malá a lehká Nová chytrá inzulinová pumpa s jedinečnou aplikací AnyDana pro Android i iOS. VZP přidá diabetikům na komfort přes tisíc ročně. Všeobecná zdravotní pojišťovna umožní svým klientům s cukrovkou výrazně zvýšit komfort léčby. V Česku je převratná inzulínová pumpa ! A teď jedna dobrá zpráva pro diabetiky.


Lékaři v Česku totiž mají k dispozici novou inzulínovou pumpu, která dokáže mnohem přesněji dávkovat inzulín. Akce je určena pro dětské diabetology, edukační a dietní sestřičky a ostatní, kteří se starají o diabetické děti. Zjistit více Seznam dětských diabetologických center Najděte si nejbližší diabetologické centrum, n. Koneckonců pro ně dokonce i mírná chyba dávkování může způsobit negativní reakci těla.


Provádí čerpadlo vše samo o sobě? Ne, čerpadlo samo, bez vaší účasti, nic nedělá. Zpočátku byla inzulínová pumpa určena primárně pro adolescenty dostatečně gramotné, aby porozuměli této technicky pokročilé terapii. Dnes, nicméně, CSII úspěšně používá detmi.


Přesto je inzulínová pumpa asi tím nejlepším co můžete pro léčbu diabetu mít a pokud je pro Vás po dohodě s lékařem vhodná, nebránil bych se jí. Drdla Naposledy upravil Martin Drdla, MSc. Aplikace inzulínu je nezbytná součást léčby některých diabetiků. Inzulín se obvykle podává injekční formou buď pod kůži, intravenózně.


Takže bych se chtěl zeptat jestli nemáte někdo nějakou radu jak si to udržovat nebo jeslti máte někdo zkušenost že by to inzulínová pumpa zachránila a popřípadě jaký typ. A ještě jedna otázka: Jestli není možné že bych se předávkoval inzulínem a poté by už fungoval obráceně že by ho bylo moc takže by fungoval jako ,,PROTIJED. Prostě že by už bylo inzulínu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.