úterý 11. června 2019

Jak vyčistit ucpaný odpad

Jak vyčistit ucpaný odpad

Jak v domácnosti ušetřit. Na ucpaný záchod si půjčte tlakovou a čisticí pumpu. Nezapomeňte přikrýt podlahu igelitem. Nandejte si gumové rukavice a pumpu zastrčte na dno WC. Odpad gumovou částí utěsněte.


Držadlem pumpujte nahoru a dolů. Sací síla by měla ucpávku uvolnit. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. V každé domácnosti se čas od času ucpe odpad.


Nevábný pach, voda buď odtéká stále pomaleji, nebo se druhým odtokem vrací… To je klasický scénář ucpaného nebo ucpávajícího se odpadu. Poradíme vám, jak na to. Víme, kdy a čím to jde svépomoci, a kdy už budete potřebovat specializovanou firmu. Podívejte se, jak vyřešit problémy s ucpaným o. Pomůžou babské rady, účinné čističe a pomůcky i vám?


Ucpal se Vám odpad a nevíte co s tím? Ucpané odpady - u dřezu, umyvadla, vany nebo wc pomalu odtéká nebo už vůbec neodtéká voda. Ucpaný odpad zvládnete i svépomocí, záleží však kde je odpad ucpaný a čím j. Odtékající odpad není samozřejmost, flickr. Spolehlivým pomocníkem na ucpaný odpad je zvon, s jehož pomocí vytvoříte silný tlakový ráz, který ucpaný odpad prorazí. Obvykle stačí jen pár prudších pohybů a odpad bude zase bez problémů odtékat.


Je však třeba vědět, jak na to. Umyvadlo či dřez zavřete špuntem, do jeho. Další možností, jak vyčistit ucpaný odpad je spirála na čištění odpadů.


Klasická ruční jde zakoupit v každém hobbymarketu a stojí cca 20- Kč. Ta se pak strčí do odpadního potrubí a kroutí se s ní a tlačí směrem do potrubí dokud se ucpávka neuvolní. A je kupodivu jedno, že netušíte, jak velký je průměr odpadu, jeho vedení, co se týká úhlů kolen a případně spádu a spojů.


Namotané vlasy, mastnota, usazeniny a různé další překážky mohou bránit odtoku vody. Neplýtvejte penězi na instalatéra, když ho můžete vyčistit sami! Pokud se váš odtok z vany úplně nezastavili, nemusí být třeba užívat žádná drastická opatření.


Vše, co se dostává do odpadu, vlasy, mastnota, zbytky čisticích prostředků a jídla, tuk z kosmetiky, se v něm může postupně usadit a odpad ucpat. Ucpání odpadu může zapříčinit i špatně namontované potrubí, nebo když potrubí nemá správný spád. Nejlepší je řešit tento. Přidal janapk, dne 21. Voda odtéká stále pomaleji, nebo se druhým odtokem vrací.


Když nás to postihne, není nutné okamž. Pokud se vám zvonem nepodaří odpad uvolnit, půjde nejspíš o problém závažnějšího charakteru. Teď na řadu přichází vyčištění sifonu. Nejdřív pod něj postavte kbelík, který zachytí odtékající vodu a nečistoty. Odšroubujte uzávěr, pokud si troufáte, tak i celý sifon a důkladně vše.


To ovšem neznamená, že hned musíte popadnout telefon a volat drahé instalatéry. Máme pro vás skvělé babské rady, které vám pomohou při čištění odpadu. Bude vám stačit chvilka, a navíc ušetříte mnoho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.