úterý 23. června 2020

Ucpané umyvadlo

Ucpané odpady - u dřezu, umyvadla, vany nebo wc pomalu odtéká nebo už vůbec neodtéká voda. Ucpaný odpad zvládnete i svépomocí, záleží však kde je odpad ucpaný a čím je ucpaný. Po čase nám umyvadlo začíná trošku pomaleji odtékat. Většinou si toho příliš nevšímáme, možná někdo sem tam šťouchne zvonem. Ale problém se většinou stupňuje.


Ucpané umyvadlo

A nakonec to dopadá převážně tak, že musíme čekat na vyprázdnění dřezu nebo umyvadla strašně dlouhý čas. V takové chvíli nezbývá nic jiného než ten ucpaný odpad prostě vyčistit. Například řešíte umyvadlo. Zazátkujte ho, napusťte do poloviny vodou, mokrým hadrem utěsněte otvor přepadu (suchý by nasával vzduch). Odstraňte zátku, hned nasaďte zvon na výtok a „pumpujte“.


Zvonem nečistotu mnohdy vytáhnete nebo porušíte její konzistenci a ona se pak proudem vody vyplaví do kanalizace. Ucpaný dřez, ucpané umyvadlo a neodtékající odpad jsou časté problémy které řešíme. Nabízíme rychlou, levnou a profesionální pomoc s ucpanými odpady.


Ucpaný dřez a ucpané umyvadlo patří k nejčastějším problémům v domácnosti. Kromě toho, že v něm často myjeme mastné a špinavé nádobí, tak do něj padají zbytky jídla, nápojů, vlasů, vousů, pasty apod. A to se potom nemůžeme divit, že se odpad u dřezu nebo umyvadla ucpe. Naštěstí my víme, jak takový odpad rychle vyčistit.


Napusťte teplou vodu do jeho poloviny, mokrým hadrem ucpěte přepadovou vpusť (přes suchý se nasává vzduch a nevznikne tak požadovaný podtlak), odzátkujte, nasaďte zvon na odtok a vytvářením podtlaku se pokuste odpad protáhnout. Během čištění zvonem se ve vodě objeví naplaveniny, díky kterým zjistíte, čím jsou odpady ucpané a na co. Umyvadlo či dřez zavřete špuntem, do jeho poloviny napusťte teplou vodu, mokrým hadrem ucpěte přepadovou vpusť, odzátkujte, nasaďte zvon na odtok a vytvářením podtlaku se pokuste odpad protáhnout.


Pracujte zvonem tak dlouho, dokud voda nebude plynule odtékat. Ucpal se odpad ve vaší vaně? Neplýtvejte penězi na instalatéra, když ho můžete vyčistit sami! Pokud se váš odtok z vany úplně nezastavili, nemusí být třeba užívat žádná drastická opatření. Ucpané umyvadlo , vana, záchod je moje specialita.


Stačí zavolat Čističe Viktora. Instalatér na čištění venkovní kanalizace a odpadu. Ucpané přípojky, okapy, potrubí, dešťové svody a ostatní ihned opravím.


Možná už v tuto chvíli stojí za zvážení, zda si nepozvat odborníka. K čištění je totiž potřeba většinou spolupráce dvou lidí, z nichž jeden vloží do trubky čistící pero a druhý jím otáčí proti směru hodinových ručiček. Zná to asi každý člověk. Když se ucpou odpady, mohou kromě toho, že neodtékají, také silně zapáchat.


Jak vyřešit ucpaný odpad. Možná se vám už někdy stalo, že se vám umyvadlo naplnilo vodou, a ta nechtěla nikde otékat. Samozřejmě, že v prvním momentě nevíte, co s tím může být, avšak dobrá hospodyňka anebo správný domácí kutil by si měl vědět rady, jak vyčistit ucpaný odpad.


Už v pohádce “Sůl nad zlato” se říká, že sůl je velmi vzácná a důležitá. A to nejen v kuchyni při přípravě jídel. Ušetří vám čas, i peníze! Skip navigation Sign in.


This video is unavailable. Kdo zná tyto triky, celý rok neřeší ucpané umyvadlo , zamrzlá okna ani plevel: Toto dokáže levná kuchyňská sůl! Od tohoto momentu jsou tyto skořápky v mé zahradě považováno z poklad: Děkuji sousedce za tuto radu, využijete to celou sezónu! Praha, Kutná Hora, Kolin, Mladá Boleslav, Kostelec nad Černými lesy, Říčany, Český Bro Velim, Úvaly.


Jistě nám dáte za pravdu, že není v kuchyni či koupelně nic horšího než ucpané umyvadlo. K tomu, že jeho čistění je opravdu složité, navíc. Voda z umyvadla nechce odtékat, tvoří se tam bublinky a ze sifonu se dokonce line příšerný zápach.


Ten zůstane uvnitř sifonu rozložený na vodní hladině a nepropustí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.