středa 17. června 2020

Výkup víček od piva

Možná ji taky máte doma. Stříbrnou kouli z alobalu od čokolád. Nebo tašku plnou hliníkových víček od jogurtů a pytel plechovek od piva. A přemýšlíte, co s nimi.


Výkup víček od piva

Přinášíme aktualizovaný seznam míst, kde můžete hliníkový odpad odevzdat. Nejlépe ale uděláte, když se aluminiu budete vyhýbat. Aug Společnosti specializované na výkup víček se často zabývají i jinými. Co mě přijde smutné, je fakt, že se na peníze od firem vykupující víčka. Jedná se především o víčka od lahví s různými nápoji, ale i víčka od saponátů, pracích.


Výzvy pro sběr víček pro dobročinné účely jsou něco jako řepka na našich polích. Jsou všude a je jich hodně. Jaký materiál je víčko od piva ? Je to plech, nebo hliník?


Mám jich asi kilo tak jestli to mám odvést do výkupu surovin. Srdce z plastových víček. Závěs s motivem srdce. Rodinné fotografie budete mít vždy u sebe. Opět sova ze zátek od piva.


Abstraktní dekorace na zeď. Malé svíčky vyrobené ze zátek. Lidské oko z plastových víček. Zeptám se, zda při sběru víček (sbírám pro Davídka z FB) se třídí dle druhu. Našla jsem si, co vše se dát odevzdat, vhazujeme do jednoho sáčku víčka od PET lahví, šamponů, oleje, mléka, apod.


Také jsem v onom odkaze viděla, že se dají také vykoupit přepravky a dokonce zátky od piva. Můžete mi, prosím, sdělit. Neplatí pro výkup víček v Olomouci. Třídění podle barev: červená – všechny odstíny červené, zelená – všechny odstíny zelené, modrá – všechny odstíny modré, žlutá – všechny odstíny žluté, bílá – všechny odstíny bílé barvy.


Méně se už ví, že při výrobě hliníku vzniká velké množství nerozpustného zbytku, kterému se říká červený (nebo hnědý) kal. Dopátrat se toho, kolik vyděláme za rok sběrem víček , je jednoduchá matematika a spočítá si to i žák prvního stupně základní školy. Zvážili jsme jedno plastové víčko od klasické PET lahve s neperlivou vodou za zhruba deset korun ze supermarketu.


Výkup víček , Odpaďáček. V Moravskoslezském kraji vykupujeme HDPE víčka (neboli víčka od PET lahví) a PP víčka (víčka od potravin a kosmetiky). Džbán v Praze schovaný v křoví. SBÍRÁM STARÁ VÍČKA OD NÁPOJŮ KORUNKOVÉ UZÁVĚRY OD PIVA A LIMONÁD ZÁTKY či VRŠKY Z LÁHVÍ OD MINERÁLEK. Fotografií: Složek: JIŽNÍ MORA.


Vykupují plechovky od piva ve sběrných surovinách? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou Pro koho je otázka zajímavá?


Jedno víčko váží zhruba gramy. Abychom nasbírali celý kg, budeme potřebovat kolem 5víček , což jsou víčka z 5láhví. Na každý týden je přichystaná akční nabídka výkupních cen pro zákazníky firmy Sběrných surovin UH, s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.