čtvrtek 6. srpna 2020

Tříkomorový septik

Tříkomorový septik je vlastně velká, vodotěsná, plastová nádrž. Pouze v oblastech s podzemní vodou je nutné septik obetonovat. V první komoře zůstávají pevné části odpadu, které se usadí na dně a postupně se rozkládají. Hrubě přečištěná voda protéká do druhé komory, ve které dál probíhá proces vyhnívání. Do třetí komory se dostane již jen přečištěná voda, která je zbavena pevných částic.


Septik plastový celo plastový tříkomorový slouží k částečnému odstranění biologického a mechanického znečištění odpadních splaškových vod pro malé zdroje znečištění. Náš septik totiž není nutné obetonovávat. Instalaci je možné zvládnout za víkend. Pro úplnou jistotu správného zapojení Vám, v případě Vašeho zájmu doporučíme ověřené partnery, kteří provedou odbornou instalaci. Vyroben z nerecyklovaného polypropylenu.


Je potřeba pro bezproblémovou kolaudaci domu, v místech kde není možné se připojit na veřejnou kanalizaci. Je vyhovující do míst bez výskytu spodních vod a jílovité půdy. Betonové septiky - tříkomorový nebo čtyřkomorový septik z betonu Vyrábíme betonové septiky, provedeme návrh (projektovou dokumentaci) septiku a instalaci septiků přímo u zákazníka.


Septik prvním stupněm čistícího procesu a slouží především k zachycení a usazení pevného znečištění z odpadní vody. Samonosné septiky stačí díky konstrukci osadit pouze na předem připravenou základnovou betonovou desku a obsypat zeminou - velice snadná. Jakmile dosáhne hladina první komory přepadu, začne se tato odpadní voda a drobná část splašek přelévat do druhé komory.


V septiku se hromadí pouze nečistoty, voda odtéká pryč. Díky tomu se septik vyváží méně často. Představuje tak pohodlnější řešení než jímka (žumpa), ve které se hromadí splašky včetně vody. Septik tvoří revizní komín s uzamykatelným poklopem. Takto přečištěnou odpadní vodu je možno svést do trativodu se vsakem nebo vodního toku, případně ještě celý systém doplnit jímkou na vodu pro akumulaci užitkové vody na zálivku.


Septik slouží k častečnému odstranění biologického a mechanického znečištění odpadních splaškových vod. Odpadní voda protéká jednotlivými komorami septiku, ve kterých se nečistoty a kal us. Septik je uvnitř opatřen přepážky, standardně je plastový septik řešen jako tříkomorový. Uvnitř plastového septiku dochází k usazování kalu a drobných nečistot a následnému vyhnívání. Nyní také řešíme, zda zvolit tříkomorový septik se zemním pískovým filtrem nebo ČOV.


Přikláněl bych se také septiku s filtrem (bez spotřeby el. energie, možnost nárazového využívání), pokud jste zvolil tuto variantu, pak bych byl rád za komentář, jakou s ním máte zkušenost (kvalita vyčištěné vody, problém zápachu). Použití septiků je vhodné zejména tam, kde produkce odpadních vod je nepravidelná a kolísavá. TŘÍKOMOROVÝ SEPTIK Biologický septik plní funkci mechanicko-biologického předčištění splaškových odpadních vod z domácností, rekreačních objektů, penzionů, provozoven, apod. Využití nachází především tam, kde je produkce odpadní vody velmi nepravidelná. Za septik se doporučuje osadit zemní filtr jako další stupeň čištění odpadní vody.


Tříkomorový septik

Už dle názvu správně usuzujete, že je vybaven třemi komorami. Právě v nich dochází k biomechanickým procesům vedoucím k postupnému pročišťování splaškové vody. Hrubý kal se ukládá na samotném dně první komory a pokračuje pouze splašková voda oproštěná od hrubých nečistot.


Samonosný tříkomorový septik ( septik k obsypu zeminou) Samonosný podzemní plastový tříkomorový septik se doporučuje instalovat do míst, kde se vyskytuje klasické podloží s lehkou sypkou zeminou obsahující kameny a kamínky bez výskytu spodní vody. Jedná se o nejrychlejší a nejjednodušší způsob instalace. Voda ze septiku natéká do filtru do rozvodového potrubí a protéká vrstvou písku, na které se vytvoří mikrobiální vrstva.


Septik SK1-EK s biofiltrem je určený pro 1-osob. Je samonosný, není ho tedy potřeba obetonovávat. Septik s biologickým stupněm čištění, žumpa anebo domovní čistírnu odpadních vod.


To jsou tři možnosti možnosti pro lidi, kteří se nemohou napojit na obecní kanalizaci a musí se s odpadní vodou vypořádat sami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.