čtvrtek 6. srpna 2020

Ucpané odpady

Ucpané odpady - u dřezu, umyvadla, vany nebo wc pomalu odtéká nebo už vůbec neodtéká voda. Ucpaný odpad zvládnete i svépomocí, záleží však kde je odpad ucpaný a čím je ucpaný. Jak vyřešit ucpaný odpad. Když se ucpou odpady , mohou kromě toho, že neodtékají, také silně zapáchat.


Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. Pro souboj s ucpanými odpady nemusíte být kutil v sukni, ale leccos zvládnete, i když si to asi nemyslíte. A je kupodivu jedno, že netušíte, jak velký je průměr odpadu, jeho vedení, co se týká úhlů kolen a případně spádu a spojů.


Pracujte zvonem tak dlouho, dokud voda nebude plynule odtékat - při vypouštění vody se tvoří viditelný vír, to je známka, že se narušila konsistence usazenin v potrubí a proud vody je spláchl dále do kanalizace. Ucpal se odpad ve vaší vaně? Neplýtvejte penězi na instalatéra, když ho můžete vyčistit sami!


Pokud se váš odtok z vany úplně nezastavili, nemusí být třeba užívat žádná drastická opatření. Babské rady na ucpaný odpad. Způsobů, jak si poradit s ucpaným odpadem jen s pomocí toho, co najdete ve spíži, je hned několik. Počítejte ale s tím, že všechny výše uvedené přípravky musíte nechat působit déle než agresivní chemické prostředky. Na záchody ucpané za koleny a odbočkami se používá profesionální elektrický stroj na čištění kanalizace, který dosáhne i několik desítek metrů daleko.


Nastavitelné ocelové pružiny jsou rúzně silné, podle průměru a materiálu potrubí se volí vhodné koncovky k proražení ucpávky. Známým pomocníkem v boji s odpady je Krtek (Kč). Dále můžete vyzkoušet Domestos čistič odpadů (Kč) nebo HG tekutý čistič odpadu (1Kč). Stejně dobrý je i Rohrreiniger (kolem 1Kč), který rozkládá zbytky potravin a údajně nevytváří žádné toxické a nepříjemné výpary. Vsaďte na WC zvon na odpady.


Ucpané odpady

Zdá sa vám to trochu prvoplánové? Přestože jde v zásadě o první pomoc, WC zvon často zaúčinkuje. Na trhu máte možnost sáhnout po různých variacích. Dřevěné nebo plastové variace s gumovým zvonem. Jestliže je potrubí hodně ucpané tukem nebo vodním kamenem, předchozí způsoby problém nevyřeší.


V takové situaci je nutné zprůchodnit potrubí vysokotlakým čištěním. Tento způsob je vhodný také na ucpaný záchod. Pravidelné čištění odpadů a odpadního potrubí se rozhodně vyplatí.


Někdy stačí jen pár minut. Používáme moderní a výkonné vybavení, s jehož pomocí čistíme opakovaně ucpaný odpad a ucpanou kanalizaci. Provádíme havarijní čištění ucpané kanalizace, uliční kanalizace, čištění dešťových svodů, vpustí a revize kanalizace. Postupně slábnoucí odtok vody je třeba řešit různě v jeho odlišných fázích.


V počátcích možná postačí důkladně propláchnout vodou a využít sílu domácích pomocníků, jako je sůl a jedlá soda, postupně je však třeba přejít k chemii, až nakonec bude muset zasáhnout síla kleští při odšroubování sifonu. Mimořádně účinný čistič odpadů Stura Facile snadno uvolní ucpané odpady. Odčerpejte vodu z mísy. Mísa ucpaného záchodu je zpravidla plná nežádoucí tekutiny.


Snažte se ji tedy co nejvíce odstranit. Nejelegantnějším řešením je ruční pumpička či hadička na vypouštění akvárek, tu však nemá každý po ruce. Instalatér Praha a Střední Čechy. Co můžu vyčistit a opravit?


Kde k Vám můžu přijet ? Trápí vás ucpané odpady ? Máte problémy s kanalizací? Přenechejte veškeré starosti na nás a našich odbornících a zavolejte nám !

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.