úterý 4. srpna 2020

Ucpaný dřez

Došla-li vám tedy trpělivost, a nehodláte už ani o den déle koukat na ucpaný dřez v koupelně, kuchyni či na podobně zlobivý odtok vany či sprchového koutu, čtěte prosím dál. Váš kuchyňský dřez je pro vaší každodenní činnost nepostradatelný, ale doopravdy ho neoceníte, dokud se něco nepokazí. Ucpaný dřez může být katastrofa, protože nádobí se hromadí a vaření se zastaví.


Tento článek vás naučí, jak uvolnit ucpan. Nabízíme rychlou, levnou a profesionální pomoc s ucpanými odpady. Kromě toho, že v něm často myjeme mastné a špinavé nádobí, tak do něj padají zbytky jídla, nápojů, vlasů, vousů, pasty apod.


A to se potom nemůžeme divit, že se odpad u dřezu nebo umyvadla ucpe. Naštěstí my víme, jak takový odpad rychle vyčistit. Dalším ze způsobů, jak uvolnit ucpaný odpa je jeho pročištění přípravkem s hydroxidem sodným.


Ucpaný dřez

Počítejte ale s tím, že chemické prostředky neuvolní odpad v celé jeho délce. Reagují totiž pouze zkraje odpadu. I přesto je vhodné chemické čištění vyzkoušet. Protože voda s hydroxidem sodným reaguje agresivně, je. Poskytuji havarijní servis pro bytové domy, rodinné domy, zahrady, firemní prostory a jiné objekty.


Pokud máte ucpaný dřez , vanu, zácho stoupačku, přípojku, dešťový svo dvorní vpusť atd. Obvykle jsem schopen přijet do 60minut a Váš odpad či kanalizaci vyčistit. Spolehlivým pomocníkem na ucpaný odpad je zvon, s jehož pomocí vytvoříte silný tlakový ráz, který ucpaný odpad prorazí.


Obvykle stačí jen pár prudších pohybů a odpad bude zase bez problémů odtékat. Je však třeba vědět, jak na to. Umyvadlo či dřez zavřete špuntem, do jeho poloviny napusťte teplou vodu, mokrým. Na ucpaný odpad postačí velký sáček jedlé sody, který nasypte do sifonu, přilijte 2ml octa a zalijte po chvilce vroucí vodou z konvice. Pozor, udělá to poměrně velký gejzír.


Celý proces zopakujte. Vyřešte ho i bez odborníka! Povedlo se vám ucpat odpad v koupelně? Nevěste hlavu, poradíme vám co s tím.


Občas se to stane v každé domácnosti – najednou se ucpe odtok a voda. Přichází čas vyčistit ucpaný odpad V takové chvíli nezbývá nic jiného než ucpaný odpad prostě vyčistit. A není to nic složitého.


Někdo možná namítne, že není nutno čistit přímo odpa stačí použít nějakého krtka. Ve dřezu je stále voda, ucpaný dřez už nebude problém. Rychlý nouzový sací nástroj použijeme rozpůlený tenisák nebo jiný gumový míček. Jak vyčistit ucpaný odpad: Jde to i bez chemie a zásahu.


Ucpaný dřez

Ucpaný odpad zvládnete i svépomocí, záleží však kde je odpad ucpaný a čím je ucpaný. Jak uvolnit ucpaný odpad zvonem? Napusťte teplou vodu do jeho poloviny, mokrým hadrem ucpěte přepadovou vpusť (přes suchý se nasává vzduch a nevznikne tak požadovaný podtlak), odzátkujte, nasaďte zvon na odtok a vytvářením podtlaku se pokuste odpad protáhnout. Babské tipy na ucpaný odpad.


Pokud odpad odtéká špatně, ale není ještě úplně ucpaný , vsypte do něj ½ hrnku soli a zalijte čtyřmi litry vařící vody. Počkejte minut a vyzkoušejte. To ovšem neznamená, že hned musíte popadnout telefon a volat drahé instalatéry.


Máme pro vás skvělé babské rady, které vám pomohou při čištění odpadu. Bude vám stačit chvilka, a navíc ušetříte mnoho. Zapáchající odpa který navíc neodtéká, už někdy asi musel řešit každý z nás. Jde o jednu z nejčastějších domácích katastrof.


Není ale třeba hned volat instalatéra. Poradíme vám, jak si odpad vyčistit svépomocí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.