středa 30. září 2020

Vsakovací systém

Nejpopulárnější jsou vsakovací bloky nebo vsakovací tunely. Jejich výhodou je minimálně trojnásobná akumulační schopnost v porovnání se štěrkem a tím pádem i třetinový výkop při zachování stejného retenčního objemu. Vsakovacímu objektu může být přirozeně předřazena akumulace s využíváním.


Vsakovací systém

Vsakovací systém obsahuje vsakovací boxy, které se umisťují do země. Tím se vytváří obrovské prostory pro dešťovou vodu. Systém bodů se spojuje dohromady a můžete, vytvářet libovolné tvary a velikost. Celý box je obalen geotextilií a zasypaný zeminou. Využitelnost boxů je téměř jejich kapacity.


Trubka a zasouvací doplňkové díly se dají bez problémů a rychle spojit bez toho, aby bylo k montáži potřebné speciální náčiní nebo odborné znalosti. Proto je možné spolehlivé a hospodárné pokládání. Unsubscribe from Benefit stavební prvky s. Pouze se třemi různými komponenty (půlkruhová tunelová část = vsakovací tunel, a jeho počáteční a koncové čelo s otvory) připravíte stabilní a rozsáhlý systém s minimálními stavebními náklady.


Systém je velmi skladný a lehký, proto i dopravní náklady jsou minimální. Nové technologie vsakovacích systémů řeší problém s nakládáním dešťové vody v místě srážek, čímž odlehčují kanalizačním stokám (možnost volby menšího průměru kanalizačního potrubí) a snižuje poplatky za odvod dešťových vod z vlastních pozemků. DAŽĎOVÉ SYSTÉMY DRENBLOK – systém na vsakovanie dažďovej vody Je to patentovo chránené zariadenie určené pre plynulé a prirodzené vsakovanie dažďovej vody zvádzanej zo striech budov a zastavaných plôch do zeme. Nové vsakovací bloky jsou vyrobeny ze 1 recyklovatelného polypropylénu a díky své konstrukci mají tyto bloky třikrát větší retenční objem než štěrkové lože. Bloky se skládají z těla, dna a dvou kusů zakončení.


Spojují se jednoduše pomocí spojek a lze z nich vyskládat různé tvary a velikosti vsakovacího zařízení. ZÁKLADNÍ INFORMACE Systém STORMBOX I se používá k zachycování a vsakování dešťové vody ze střech obytných budov i technických objektů, dále dvorů, skladovacích a manipulačních ploch. VSAKOVACÍ SYSTÉM STORMBOX I 1. Vysoce kvalitní tunely a bloky pro vsakovací systémy. S ohledem na velké množství objednávek,e-mailových dotazů a telefonátů, může docházet menšímu prodlení v doručení objednávek, stejně tak ke zpoždění reakcí na Vaše dotazy. I u starších staveb je lepší variantou spotřebovávat dešťovou vodu na svém pozemku, neplatí se za odvod vody do dešťové kanalizace.


Vsakovací systém

To umožňuje snadněji přizpůsobit návrh a výškové umístění geologickým podmínkám. Podzemní zavlažovací systém je dokonale zarovnán s terénem, takže je prakticky. Například při zvýšené hladině podzemní vody stačí použít vsakovací boxy vysoké nebo cm. Vsakovací tunely o objemu 3litrů byly vyvinuty pro odvod dešťové vody ze střech rodinných domů.


Z těchto tunelů lze seskládat velice účinný drenážní systém , který Vám ušetří čas i peníze. Systém je snadno skladný a tím se na minimum sníží dopravní náklady oproti systému, který využívá vsakovací bloky nebo štěrkopísek. Vsakovací nebo retenční objekt z polypropylenových prvků má přibližně trojnásobný a navíc okamžitý objem pro zachycení přívalového deště, takže na stejný objem vody stačí třetinový objem výkopů.


Naši odborníci jsou připraveni Vám pomoci s návrhem nebo doporučením zkušených projektantů nebo realizačních společností. Systém se skládá z jednoho nebo více tunelových modulů a dvou koncových desek na řadu. Speciálně vyvinutý pro vsakování a zadržování dešťové vody. Jeho konstrukce umožňuje zabudování do malých hloubek pod povrch a to jak pod parkovací, tak odstavné plochy. Smyslem instalace vsakovacích systémů je snížit zatížení kanalizační sítě, odvádějící dešťovou vodu do čistírny odpadních vod.


Kvůli zavedení takzvaného. Vsakovací jímka (trativod) Stejně jako je tomu u vod splaškových, je třeba dle platné legislativy ČR zajistit i likvidaci vod dešťových. Dle platných norem, nesmí být dešťová voda, zachycená okapovým systémem, odváděna například na sousední parcelu, veřejnou komunikaci a zároveň by neměla zatěžovat obecní kanalizaci. Vsakovací jednotky musí být dle této normy propočítávány dle místních srážkových poměrů.


Vsakovací systém

U decentrálních jednotek se vychází z hodnoty 5-tiletého překračovaného množství srážek˝, tzn. U systému Mulda-Rigol se vychází z hodnoty jednoletého překračovaného množství srážek, tzn. Vliv na výpočet má též.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.