pondělí 14. září 2020

Vývěva princip

Vývěva princip

Vodokružná vývěva se podobá lamelové vývěvě. Místo oleje se používá voda, která v důsledku odstředivé síly krouží po obvodu čerpací komory, maže a dotěsňuje prostor mezi lamelami a stěnou komory. Voda se za provozu neustále doplňuje a opouští čerpací komoru.


Dosažitelné vakuum je omezeno tlakem nasycených par vody. Výhodou je možnost evakuovat vodní páru. Vodní vývěva bývá nejčastěji skleněná. Hodnota dosažitelného vakua je omezena vlastní konstrukcí vývěvy (průměrem trysky), tlakem vody v potrubí a tenzí vodní páry při dané teplotě. Při použití vodní vývěvy je nutné mít přívod vody puštěn na maximum a případné regulace hodnoty vakua provádět nikoli uzavíráním přívodu vody, nýbrž připouštěním.


Vyrobená vývěva s kompresorem z mrazáku na vysávání vzduchu ze zavařovacích sklenic. Vývěva RV-2má dvě paprsková oběžná kola, která pracují v tělesech článků s vhodně upravenými kanály. Jednostupňová vývěva RV-5má jedno oběžné kolo, jehož pracovní prostor je od tělesa vývěvy oddělen rozváděči deskou se sacím a výtlačným kanálem. Hřídel u obou typů je oboustraně uložena v kuličkových ložiscích, k nimž je snadný přístup z. Princip fungování suchoběžných vývěv.


Nasávaný vzduch nejprve prochází integrovaným sacím filtrem. Excentricky uložený rotor rotuje ve válci. Grafitové lamely kloužou ve štěrbinách rotoru a odstředivá síla tlačí lamely směrem k rotoru. Otěrem lamel se snižuje tření a vývěva pak těsní.


Lamela uzavře srpovitý. Napodobuje princip pístové vývěvy – ale píst nahrazuje pružná membrána (viz obr.). Rotační lamelová technologie umožňuje technicky jednoduchou konstrukci vývěv. Trvale vysoká hladina vakua v. Proudová vývěva má princip stejný s injektorem. Pomocnou látkou může být voda o tlaku až MPa, nebo pára, která průchodem přes trysku strhává.


Prodej, servis a opravy. R RD Series Rotary Vane Vacuum Pumps – Busch Vacuum Pumps and Systems - Duration: 2:37. Průmyslová vývěva je stroj, který odčerpává vzduch z procesu nebo z uzavřeného prostoru vakuové komory. V tomto prostoru následně vzniká nižší než atmosférický tlak, který se nazývá vakuum.


Vývěvy dělíme podle konstrukční technologie na následující základní řady. Jsou určeny pro průmyslové použití a trvalý i přerušovaný provoz. Turbomolekulární vývěva přemisťuje molekuly plynu tím, že jim uděluje mechanicky impuls při jejich srážkách s velmi rychle se pohybujícími šikmými lopatkami. Kompresní poměr , tj. Toho lze dosáhnout jedině ve vakuu.


Vakuum získávám dvoustupňovou vývěvou, ale lze použít i opačně zapojený kompresor z ledničky. Na sací trubičku kompresoru nasadíme hadičku a její druhý konec připojíme na trubičku připájenou k víčku zavařovací sklenice. Vývěvy Vývěva je zařízení, které odčerpává vzduch či jiné plyny z uzavřeného prostoru a vytváří tak částečné vakuum. Typickým použitím ovládané přísavky je například přichycení GPS navigace k čelnímu sklu v autě, manipulace s tabulemi skla ve sklenářství, nebo uchycení různých kuchyňských pomocníků.


ROV je mechanická vývěva , jejíž princip je na přiloženém obrázku 1. Emmecom ALD a ALDL jsou dvoustupňové,. Vakuové pumpy suchoběžné patřící do řady DR jsou stroje lamelového rotačního typu,. Rotační vývěvy dosahují větších podtlaků z nichž nejčastěji používanou vývěvou je vývěva vodokružná. Klíčová slova Vývěva ,píst, prou podtlak Datum 1. Stroje a zařízení –Vývěvy.


Vývěva princip

Jak již bylo výše naznačeno, u proudových čerpadel je kapalina dopravována energií hnacího média, kterým může být kapalina, plyn nebo pára. V případě vodních čerpadel to pak obvykle bývá opět voda či vodní pára, ale lze třeba použít i stlačený vzduch. Vývěvy Dolphin jsou robustní a osvědčené kapalinokružné vývěvy od společnosti Busch. Jsou dostupné jako jednostupňové nebo dvoustupňové vývěvy s motorem přímo namontovaným na přírubě nebo sestaveným na základní desce.


Jejich prověřený princip funkce umožňuje použití ve všech průmyslových odvětvích. Běžně se používají jako náhrada pístových kompresorů, kde jsou zapotřebí velké objemy vysokotlakého vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.