čtvrtek 1. října 2020

Vybavení terária pro suchozemskou želvu

Vybavení terária pro suchozemskou želvu

Pro chov suchozemské želvy je nejvhodnějším chovným zařízením do domácích prostorů jednoznačně terárium. Pokud je vyrobeno odborníkem, nic lepšího nelze z pohledu začínajícího chovatele želv zvolit. Nejlepší jsou samozřejmě terária želvám vyráběná přímo na míru. Nejlepší vybavení terária je takové, které želvičkám nejlépe napodobí přirozené prostředí.


Na dno dejme substrát anebo kombinaci různých druhů substrátů. Terária pro želvy – tipy. Tento údaj platí pro samostatně drženou želvu.


Výška by měla být 5krát větší než je samotná želva. A právě proto je nutné si určit nějaký zákla resp. Vhodné terária pro suchozemské želvy dělíme v základu na dva typy: 1) Želví stůl - otevřené akvárium, do kterého je přístup z horní strany. Uzavřená terária , do kterých je přístup přes přední posuvná dvířka. Oba druhy terárií mají své výhodu a jsou vhodná pro chov suchozemských želv.


Vybavení terária pro suchozemskou želvu

Význam UVB záření pro suchozemské želvy. Náklady na chov želv. Osvětlení do terária - (W) El. Technické návody, postupy. Chov želv v hoblinách. Překážky a želvy v teráriu. Kam umístit teráriem pro želvu. Venkovní výběhy pro želvy. Temperování želvích ubikací.


Balkónové výběhy pro želvy ‌ ‌ Nemoci. Pořád platí, čím větší prostor, tím je to lepší i pro želváka. Některé firmy se specializují na výrobu terárií pro želvy s přístupem ze shora.


Tato velikost terária by se měla úměrně zvedat s přibývajícím věkem jedince. Další důležitým aspektem je výběr typu želvy, což znamená výběr mezi vodní a suchozemskou želvu. Bydlení pro Suchozemské želvy, můžeme rozdělit na dva typy. A jako nejlepší terárium pro vodní želvu jsme vybrali želvárium Ante 96l – taktéž si můžete přečíst naši recenzi nebo přejít rovnou do.


Každý typ má své příznivce a je jen na chovateli pro které se rozhodne. Začátky chovu želvy bývají pro mnohé chovatele poměrně náročné. Ačkoliv se to nezdá, želva patří mezi náročná zvířátka, péče o ni má svoje specifika jako u každého domácího miláčka. Nejdůležitější je dobře sa na chov připravit. Všechno začíná umístěním želvy do terária.


Koupíte ho v běžných chovatelských. K této UVB zářivce je zapotřebí přidat ještě 40W, zcela obyčejnou bodovou žárovku - podle prostoru a podmínek zvoleného terária. Ceny vybavení včetně želvy viz v. Veškeré vybavení a přislušenství k chovu suchozemských želv je možné zakoupit přímo u nás. Ušetří Vám to čas i peníze.


Dobrý večer,daruje někdo suchozemskou želvu ,nebo vodní. Mohu zprostředkovat i prodej vybaveného terária , na míru pro. Zdroj UVB má pro želvu význam, pokud je umístěn 10–centimetrů nad zvířetem, co se týče síly svícení, zaleží na výšce terária. Sama jsem zatím, pokud je želva malinká, zvolila terárium o velikosti 60x30cm.


Vybavení terária pro suchozemskou želvu

Samozřejmě do budoucna budeme potřebovat mnohem větší. Vybavení terária Mělo by být přirozené želvímu prostředí. Podklad by měl být smíšený – část měkká, část tvrdá. Zhruba po měsíci můžeme přistoupit k samotnému zimování. Lignocel) a přikryjeme prodyšnou látkou tak, aby byla uvnitř tma.


Ideální teplota pro zimování je 2-6°C a celé toto období by mělo trvat 3-měsíce. Vnější filtr pro želvy se umisťuje pod želvárium s ostrůvkem. Pro zdravý chov agamy vousaté, leguána zeleného, želvy nádherné, gekona nočního nebo suchozemské želvy je nutné přidávat do terarijího krmiva vitamíny s D minerály nebo kalcium.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.