úterý 11. dubna 2017

Výměna těsnění u vodovodní baterie

Výměna těsnění u vodovodní baterie

Výměna kartuše ve vodovodní baterii. Každý se s tím setkal a není vždy nejlepší řešení volat instalatéra. Podívejte se na náš jednoduchý návod jak situaci vy. Subscribe to výměna těsnění u vodovodní baterie Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.


Výměna těsnění u vodovodní baterie

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. Zpět na seznam všech návodů. Kapající kohoutek dokáže vyplýtvat spoustu vody a navíc jste neustále rušeni otravným hlukem dopadajících kapek.


To jsou dva velmi dobré důvody k opravě. Praktická ukázka výměny kartuše a těsnění u kuchyňských směšovacích baterií BLANCO. Postup, jak snadno vyměnit kartuši umyvadlové baterie.


Nejde jen o to, že výměnou celé baterie pak trpí vzhled koupelny, nevypadá pěkně, když je jiná na umyvadle a jiná třeba ve vaně, nepominutelné jsou i. Pokud vodovodní baterie nefunguje dobře ani po výměně těsnění , je třeba vyměnit celé sedlo baterie. Při výběru nového sedla dbejte na stejné rozměry jako u. Materiál – sada těsnění a o-kroužků pákové vodovodní baterie , silikonová. Před vsazením a přišroubováním vodovodní baterie na určené místo je nutné připravit si těsnění do závitů, a to buď. Těsnění , které se nachází u baterie rozhodně nevyhazujte pokud je funkční, bude se vám ještě hodit.


Ne vždy je totiž s novou baterií dodávané těsnění nové. Než se pustíte do koupi nové baterie , musíte zkontrolovat velikost díry pro hadice a rozteč děr pro šrouby. Je dobré mít starou vodovodní baterii u sebe. Potřebujete vyměnit vodovodní baterii a nevíte jak na to?


Výměna těsnění u vodovodní baterie

V tomto videu se dozvíte, co všechno nato potřebujete jakož i praktický postup který Vám jistě pomůže jako směšovací baterii v koupelně či kuchyni vyměníte rychle a jednoduše. Nové zapojení důkladně ozkoušejte. Pokud se vám výměna vodovodní baterie podařila, pečlivě novou sanitární techniku vyzkoušejte. Zapněte přívod vody, zkontrolujte míru utažení i kvalitu těsnění. Voda nesmí protékat ani kapat.


Pro názornost jsme zvolili pro postup rozebrání baterie takzvanou DEMO verzi, tedy takovou, jaká se používá pro školení instalatérů. Je na ní lépe vidět, co se vlastně skrývá uvnitř. K její výměně je třeba přistoupit, je-li hodně opotřebovaná a výměna těsnění nepostačí. Budete-li vyměňovat ventilovou vložku, zvažte, jestli by se vám nevyplatila výměna celé vodovodní baterie , nejlépe za pákovou či termostatickou, které jsou modernější a přinesou vám také větší úspory za vodu. Zespodu baterie vedou dva vývody.


Výměna těsnění u vodovodní baterie

Pokud máte kohoutkovou, většinou je pod kohoutkem příslušný vývod vody. Tedy: když je vlevo kohoutek studené vody, tak je vlevo i vývod studené vody. U pákové baterie je to dost podobné, akorát se musíte podívat na barevný proužek. Při připojení hadic nezapomeneme na těsnění.


Postup výměna kartuše ve vodovodní baterii. Feb oprava pákové dřezové baterie - výměna těsnění. Metalia (Novaservis) baterie dřez.


Jestliže nová vodovodní baterie nemá v balení těsnění , je potřeba. Aug Gumové těsnění na. Samotná montáž vodovodní baterie je už vlastně jen maličkost. Stačí už jen na odmontované trubky přimontovat novou vodovodní baterii. Jen si musíme dávat bacha na matky.


U baterie na kuchyňské lince je to jedno. Tam jdou přívody odspodu a zakrývá je linka. Ale v koupelně by poškrábané matky vypadaly opravdu šíleně.


Nejjednodušším řešením je matku před. Výměnu stojánkové baterie zručný člověk zvládne sám. Další fotografie v galerii. Pokud tato výměna nepomůže, nebo pokud se těsnění znovu opotřebuje za nezvykle krátkou dobu, vyměňte sedlo vodovodní baterie.


Krok Jestliže voda prosakuje pod kohoutkem vodovodní baterie a nekape z ramínka, pak vyměňte o-kroužek ventilové vložky. Sejměte stávající o-kroužek z vložky za pomoci nože nebo menšího. U každé vodovodní baterie může dojít k poškození, nejčastější poruchou je kapání vody z kohoutku nebo mechanické poškození. Dostatečným utažením šroubení se gumové těsnění zmáčkne a vytvoří vodotěsný spoj.


Jinak se používá téměř všude, kde ke spojení slouží převlečná matice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.