úterý 16. května 2017

Čištění odpadů soda

Každá domácnost se musí jednou setkat s ucpaným odpadem. Pokud neradi kupujete drahé chemické prostředky, můžete zkusit tyto dva levný “babské” tipy, jak odpad uvolnit. Na nejhorší špínu možná tyto návody nezaberou, ale rozhodně je můžete zkusit před případným použitím silných chemikálií. Koncentrovaný ocet (kyselina octová) a soda na praní se občas používají k čištění odpadů , nicméně obě to jsou silně dráždivé látky. Mohou způsobit podráždění pokožky, očí, nosu i hrtanu.


Vyhýbejte se přímému kontaktu s pokožkou, očima a oblečením. Nemáte-li doma po ruce sodu, můžete zvolit tu nejjednodušší variantu čištění odpadů – odpad nejdříve zalejte půl litrem vroucí vody. Až voda odteče, zasypejte odpad šálkem obyčejné kuchyňské soli a nechejte čtvrt hodiny působit.


Následně na sůl nalejte nejlépe horký ocet, opět postačí šálek. Jak se čistí odpady, když neodtékají nebo smrdí? Podívejte se na video.


Čištění odpadů soda

Máme pro vás skvělé babské rady, které vám pomohou při čištění odpadu. Bude vám stačit chvilka, a navíc ušetříte mnoho peněz. Babské rady na čistění odpadu: levně a snadno. Chemické agresivní prostředky můžete zahodit.


S babskými radami budete doma mistři v čištění odpadu. Nejčastěji se odpad v koupelně. Mnoho hospodyněk, které se snaží uchránit svou peněženku před celosvětovou finanční dietou, nedá dopustit na téměř svatou trojici jednoduchých čisticích prostředků, které jim za pár kaček pomohou udržet čistou domácnost: citron, ocet a soda je voda na jejich mlýn.


Ale pozor nejen na jejich, tyto čisticí prostředky našich babiček jsou nejen levné, ale i ekologické! Cena prostředků na čistění odpadů začíná na Kč. Přípravky jsou vyráběné na bázi louhu a jsou opravdu osvědčené.


Známým pomocníkem v boji s odpady je Krtek (Kč). Dále můžete vyzkoušet Domestos čistič odpadů (Kč) nebo HG tekutý čistič odpadu (1Kč). Překvapivě účinná je jedlá soda také při čištění zanesených a zašlých odpadů u kuchyňských dřezů. Jedlá soda - použití pro dům i zdraví. Jedlou sodu nasypejte do výlevky, nechejte chvíli působit a zalijte horkou vodou.


Pomůže jedlá soda , sůl i ocet. Než se pustíte do čištění odpadů pomocí agresivních chemických přípravků, vyzkoušejte některé z účinných látek, které běžně používáte v kuchyni. A jak postupovat, aby bylo čištění co.


Ekologický čistič odpadů. Do odpadu nasypeme cca šálek sody, zalijeme šálkem ohřátého octa. Směs rozpustí nečistoty. Po několika minutách zalijeme vařící vodou (cca l), která uvolněné nečistoty odplaví. WC a porcelánových povrchů.


WC - do nádržky vody na WC dáme 1x za měsíc půl balíčku jedlé. Na čistění koberců a opět i na odstranění pachu zabírá skvěle soda. Rozsypte na něj sodu, nechte působit a pak ji vyluxujte. Můžete stejně čistit sedačky či koberce v autě.


Stejně tak pohltí skvrny a pachy z psích a kočičích pelíšků. Výborná je i na čistění skel akvárií. Smíchejte sodu s malým množstvím octa. Vzniklou pastu naneste na houbičku a použijte k čistění vany, sprchy, dřezů, trouby nebo keramických povrchů.


Pro čištění kávových a čajových konvic a hrnků nasypte sodu na vlhkou houbičku a vydrhněte vnitřek nádoby. Nepoužívejte na hliníkové nádoby. Kromě čištění domovních odpadů a kanalizace Vám rád poskytnu i čištění a opravu venkovní kanalizace a odpadu nebo samotnou revizi a monitoring Vašeho potrubí (kanalizace). Pracuji jak v malých, tak velkých bytech, řeším bytová družstva, školy, úřady, činžovní či panelové domy. Jestliže v míse zůstalo jen málo vody, chemikálie mají prostor ukázat, co umí.


Na ucpanou toaletu velmi dobře zabírá tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.