středa 10. května 2017

Pomalý metabolický typ

Rychlý a pomalý metabolický typ se potřebují jinak stravovat, jinak relaxovat, potřebují jiné doplňky stravy. Jak zjistit, jaký máme metabolický typ ? Nejlépe tak, že si necháme udělat analýzu prvků ve vlasech , která nám metabolický typ ukáže přesně na základě biochemického vyšetření. Sacharidový metabolický typ představují lidé s pomalým spalováním a. Existují dva typy lidí, jejichž metabolismus energii nespaluje efektivně – pomalý spalovač a rychlý spalovač. Tomuto typu nedělají moc dobře těžká a tučná jídla, naopak velice vyhledává sladké. Metabolický typ nám ukazuje, jak rychle se v naších buňkách tvoří energie.


Zjednodušeně si to můžeme představit takto: Každá buňka si musí vyrobit energii sama pro sebe, jako by to byl samostatný stát,. Test na metabolický typ Dotazník vám má umožnit ověřit si, jaký metabolický typ jste. Přečtěte si pečlivě odpovědi a označte tu, která je vám nejbližší, která nejvíce odpovídá vašim reakcím.


Existují rychlý, pomalý a smíšený metabolický typ , každý z nich se potřebuje jinak stravovat, jinak. Jakmile určíte svůj metabolický typ a začnete jíst v souladu s ním, váš život už nebude jako dřív. Budete se divit, jak jste mohli tak dlouho žít bez tohoto zásadního sebeuvědomění. To, jestli máme rychlý nebo pomalý metabolický typ , není ani dobře ani špatně,. Patříte mezi osoby, které mají třetí metabolický typ – smíšený.


Existuje sacharidový (uhlovodanový), proteinový (bílkovinový) typ i smíšený , který se skládá z obou předchozích typů. V kapitole se dozvíte, jak zjistit svůj metabolický typ a jak si podle toho stanovit stravovací program – podle dotazníku, který zde najdete, zjistíte, jestli jste metabolický typ nebo (smíšený). Autorka dále doporučuje optimalizovat stravu podle krevní skupiny. Kamarádka mi řekla, že slyšela o způsobu stravování, který respektuje váš metabolický typ a je vhodný právě při těchto problémech,“ vypráví Marcela.


Stravování podle metabolického typu vychází z předpokladu, že přestože každý potřebuje k životu základní živiny, jako jsou proteiny (bílkoviny), sacharidy a tuky, tak se ale lišíte v poměru, v jakém je. Discover your metabolic type and learn what you should be eating to lose weight and feel energized. Did you know that everyone has a unique metabolic type ? Teória metabolických typov hovorí, že všetci ľudia majú rôzny energetický metabolizmus. To znamená, že každý má individuálnu potrebu uhľohydrátov, bielkovín a tukov. Znalosť jeho metabolického typu, je možné efektívne využiť vedomosti o ňom schudnúť, budovať svalovú hmotu a stimulovať metabolizmus.


Ak človek s určitým metabolickým typom zje pomaranč, jeho krv sa stane viac zásaditou, takže bude mať naňho upokojujúci účinok. In fact, metabolic type and rate vary from person to person. Some people having a very fast metabolism , and others having a very slow or low metabolism.


Understanding your metabolism is the first step to understanding your personal fitness and ability to lose and maintain weight. Aj bez analýzy DNA a detailnej štúdie môjho metabolizmu som zistil, že vo vzťahu ku kofeínu som skôr „ pomalý metabolický typ “. Táto dnes extrémne populárna droga okrem mnohých zdokumentovaných pozitív preto pre mňa zrejme prináša aj niektoré riziká. Kávu neskôr po obede v snahe o kvalitný spánok preto už obmedzujem.


Hrubou kosťou rastená znamená aj to, že nikdy nebudem štíhla. Finding out your metabolic type could be the biggest step you make towards having the body you’ve always wanted. That’s because different types of metabolisms respond differently to weight-loss strategies… and if you’re using the wrong strategy with the wrong metabolism type you’re not going to get anywhere.


Nutritional Profile Self Test Based on Your Autonomic Nervous System (A Key Factor In Your Metabolism Type ) Instructions: Place a check in the square to the left of each choice that best applies to you. Make only one selection per category. The speed at which food is broken down to produce energy is called the metabolic rate.


Which metabolic type do you think you have? Take up this quiz on your habits and find out.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.