čtvrtek 13. července 2017

Čištění vodovodního potrubí

Proplachování potrubí chrání systém a šetří peníze, zvyšujeme průtok pitné vody! Odkalujeme a čistíme topení a topné systémy. Zvyšujeme účinnost topení! Naše unikátní technologie Multi Push je speciálně sestrojená pro vodovodní a topné systémy a čištění radiátorů. V rámci údržby objektů provedu čištění , konzervaci a desinfekci rozvodů.


Při dopravě vody od jímacího vrtu do vodojemu, vodárny…dochází k inkrustování (zanášení) vodovodního potrubí stejně podobně jako v jímacím objektu (studna, HG vrt, pramenní jímka…). Strojní a mechanické čištění kanalizace, odpadů a vodovodního potrubí se provádí v místech, kde nelze použít čištění tlakovou vodou. Vodárenská společnost Ostravské vodovody a kanalizace začala v těchto dnech testovat novou technologii na čištění vodovodního potrubí.


Ostrava je prvním místem v ČR, kde se otestovala unikátní metoda čištění vodovodního potrubí směsí ledu a soli. Slanou ledovou tříští, chuti podobající se mořské vodě, čistí Ostravské vodárny a kanalizace (OVAK) vodovodní. Zprůchodněným kolínkem se mi potom bez problému podařilo do potrubí prostrkat elektrikářský stahovací (ohebný), pásek dlouhý asi 2mm. Baterii jsem tedy radostně namontoval zpět, ale přišlo zklamání, neboť se nic nezměnilo a studená voda dál teče jen slabým proudem.


Čištění vodovodního potrubí

To znamená, že podobný problém je ještě někde jinde ve zdi, možná jiné koleno, nebo T kus. Oprava vodovodního potrubí Ano Propojení vodovodního řadu - výstavba nového úseku vodovodního řadu Ano Přeložení vodovodního řadu Ano Oprava kanalizace - zahrnuje vytyčení, dopravní značení, další práce a materi. Bohužel při čištění to bere i pozinkování.


Další nebezpečí je že uvolněné nečistoty mohou ucpat nepřístupné části potrubí. Poslední problém je nutnost zokruhování celého čištěného systému. Vodovodní potrubí se od usazenin čistí, kromě metody ledové tříště, také propláchnutím vodou pod tlakem nebo mechanicky. Obě tyto metody nejsou tak účinné jako led a mají i další nevýhody. U mechanického čištění jsou to například výkopové práce a několikadenní odstávky vody.


Čištění vodovodního potrubí

Led naopak kombinuje výhody obou. WORLDS FASTEST SHINGLER. PUT BACK - Duration: 1:08:05. Ukázka čištění ležaté kanalizace. Chemické čistění používáme nejčastěji, protože je velice rychlé, účinné a nezabere nám mnoho času.


Mezi oblíbené chemické přípravky patří krtek. Krtek, který není nic jiného než hydroxid sodný. Ten nasypete rovnou do potrubí , necháte působit několik. Tuto techniku je dobré využít pokud nelze vypustit celý topný nebo vodovodní systém.


Provádíme zmrazování potrubí jak vodovodního tak topného vedení. Kde lze použít zmrazení potrubí. Praktický návod na čištění odpadů, odtoků a vnitřních rozvodů kanalizace. Když jste se o kuchyňský odpad a odpadové potrubí jako takové nestarali několik posledních měsíců či let, zkuste problém s odpadem vyřešit nejdříve sami podle našich praktických rad rozdělených do šesti kapitol uvedených níže.


Možností čištění je spousta, přičemž klasiku představuje zejména použití nejrůznější chemie na bázi hydroxidů, která je schopna kompletně odstranit veškeré nečistoty, jež mohou být v odpadních trubkách za léta jejich využívání. Je důležité si uvědomit, že chemické čištění vodovodního potrubí je nejméně žádoucí, protože existuje skutečná hrozba vstupu škodlivých látek do vody. Navíc aktivní činidla mohou poškodit vnitřní stěny vodovodního potrubí. Při provádění chemické metody čištění vodovodu je důležité dodržovat bezpečnostní pravidla. Pokud klíšťata nebo jiný.


Než vyčistíte vodní potrubí , měli byste přesně určit důvo proč došlo k takové poruše systému zásobování vodou. Cílem čištění vodovodního potrubí je odstranění cizích předmětů a především nánosů a inkrustací. Tyto faktory zvyšují drsnost stěn a snižují průtočný profil.


To se v provozu projevuje zvýšením tlakových ztrát a zmenšením průtočnosti potrubí. Při čištění potrubí používáme následující postupy. Instalují se přímo do vodovodního potrubí , k jejich instalaci je tedy třeba odborných znalostí a dovedností. Hledám instalatérskou firmu z Hradce Králové, okolí pro zajištění instalatérských prací - čištění vodovodního potrubí z pozinku, (stáří cca let), následnou dezinfekci z důvodu výskytu bakterie Legionella. Výměna výtokových armatur-baterií, sprchových setů (koupelny) atd.


Místo provedení Hradec Králové-Farářství. Realizujeme zemní práce spojené s položením potřebné kabeláže a vodovodního potrubí. V neposlední řadě instalujeme retenční nádrže pro získání odpovídajícího množství vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.