pátek 14. července 2017

Nastavení termostatické hlavice

Termostatické hlavice mohou být manuální – ty umožňují nastavení jedné úrovně teploty prostoru a jsou nejčastěji používané. Dále můžete použít hlavice elektronické, které umožňují nastavení více teplotních hladin a také umožňují nastavení časových programů. Podstata termostatické hlavice je už obsažena přímo v názvu. Princip spočívá v možnosti nastavení termostatické hlavice na rozpětí – 5. Každé číslo odpovídá určité teplotě, kterou pak bude termostatická hlavice v místnosti dodržovat. Budeme-li například pro obývací pokoj za optimální považována teplota zhruba °C, bude to zpravidla odpovídat stupni 3. R46 R46 R4na termostatický ventil - montáž hlavice R468H, R460H, R470H na termostatický ventil Mx - montáž redukcie R443H.


Nejlepší termostatické hlavice Recenze Elektroblock HD– Kvalitní a přesná regulace teploty. U typu VKa DAlze omezit rozsah pásma pro nastavení teploty pomocí blokovacích kolíků (objednávají se zvlášť). Jako zvláštní provedení lze objednat ochranu proti odcizení. CONECTERM OZNAČENÍ Přímočinný regulátor s pásmem proporcionality 3K a vestavěným čidlem s kapalnou náplní. Mám termostatické hlavice , tak s nimi šetřím.


Ano, ale zdaleka ne vždy. Pokud nejsou radiátorové ventily pod hlavicemi správně nastaveny podle hydraulického výpočtu otopné soustavy, a pokud není soustava hydronicky, nebo jinak řečeno hydraulicky vyvážena, pak se funkce hlavic míjí účinkem a neušetříte téměř nic, nebo podstatně méně, než kdyby byla soustava. Nastavení požadované teploty, otočením termostatické hlavice na odpovídající hodnotu, provádí uživatel. Další regulace prostorové teploty je pak prováděna automaticky bez ohledu na přítomnost uživatele v bytě.


Nastavení termostatické hlavice

Při nastavení teploty na termostatické hlavici např. C a po zvýšení vnitřní teploty na °C se TRV uzavře. TRV v tomto případě udržuje teplotu v rozmezí až °C. Je důležité si uvědomit, že při řádné funkci TRV dochází často k uzavření TRV a to při zachování tepelné pohody. Přitom otopné těleso po čase vychladne.


Koupelny se projektují na st. Na obrázcích ve výpočtu je uvedena hodnota NH, přednastavení termostatické hlavice Heimeier, při kterém by mělo být dosaženo této teploty. Nevím však na jaký teplotní spád je vaše OS projektována, takže berte uvedené hodnoty jen informativně.


Nastavení termostatické hlavice

Stále oblíbeným a asi nejčastějším řešením regulace vytápění je termostatická hlavice , která bývá nainstalovaná na termostatický ventil radiátoru. Při vhodném využívání dokáže snížit náklady na vytápění místnosti až o. Jak termostatická hlavice funguje si nejlépe ukážeme na kuchyni. Bez použití hlavice s termostatem byste měli v kuchyni při vaření nesnesitelné horko.


Díky tomu, že má hlavice termostat, dokáže reagovat na změnu tepla a udrží v místnosti. Velmi praktická je rovněž dětská pojistka, která předchází nechtěné manipulaci. Praktická je také funkce zajišťující týdenní vypláchnutí ventilů, díky čemuž se předchází tvorbě vodního kamene. Digitální termostatické hlavice dovolují programování a kontrolu nastavení prostřednictvím displeje. Foto: Honeywell V ideálním případě pokojový termostat umístěný v jedné místnosti dává pokyny kotli, aby topit začal nebo přestal.


Nastavení termostatické hlavice

Pevnost v tahu ohybem termostatické hlavice min. Plynule variabilní nastavení teploty speciálním klíčem bez demontáže krytu hlavice. Kryt hlavice lze otáčet kolem dokola bez vlivu na nastavení teploty. Kapalinou plněné čidlo s vysokou regulační schopností a přesností. Způsob nastavení rozmezí teplot u termostatické kapalinové hlavice a následná aretace je velice jednoduchý.


Poslouží nám k tomu děrovaná stupnice, která je umístěna na spodní straně klobouku termostatické kapalinové hlavice a kovový aretační váleček, který je také součástí této hlavice Fornara FORA_TE008L. Programovatelné termostatické hlavice nastavíte tak, aby topily na vámi určenou teplotu v určité hodiny. Cíleným vytápěním pouze tehdy, když je potřeba, můžete dosáhnout snížení nákladů až.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.