čtvrtek 20. července 2017

Nejcenejsi ceske mince

K vysoké ceně přispěl i zachovalý stav mince z pozůstalosti bývalého ředitele státní mincovny v Kremnici. Odborníci odhadují, že těchto pětihaléřů existuje jen padesát až sto kusů, ale je dost možné, že jich je i daleko více. Prodáváme pamětní mince , zlaté mince , stříbrné mince , bankovky, investiční zlato a medaile. Nejen zlaté ražby ale dosahují na aukcích závratných cen.


Důkazem může být tlustý odražek ¼ tolaru Matyáše II. Mince jsou běžné platidlo, každý z nás jich má několik v peněžence nebo po kapsách. Existuje ale celá řada mincí, které spadají do kategorie „cenné mince “. Jejich cena se většinou řídí tím, jakou mají historickou, uměleckou nebo sběratelskou hodnotu. Podobně jako u poštovních známek nebo u obrazů se cena těchto sběratelských mincí odvíjí především od.


Upozorňuji, že numismaticky zajímavé jsou mince pouze z uvedeného roku! Ovšem hodnota historických mincí může být znásobena až v rámci milionů. Poznejte nejvzácnější mince z území Československa.


Numismatici kteří sbírají oběžné mince ve snaze kompletovat ucelenou sbírku ale ocení i další mince , jejichž cena není tak závratná. Vzácné české mince mají novou hvězdu. Jedná se o tyto československé mince. Mince se totiž stane zajímavou, pokud je ražena pro mincovní sady v menším nákladu nebo na ní jsou specifické vady. Například padesátikorunová mince.


Desítky vyražených pětníků ale zmizely. Stříbrná mince má mezi sběrateli cenu 30. Prohlížíte si někdy detailně mince , které máte v peněžence? Dělá to nejspíš málokdo, a to je škoda. Možná vám rukou prošly mince , jejichž cena vysoko přesahuje jejich nominální hodnotu a vy jste o tom ani nevěděli.


Tak jste možná zaplatili za chleba mincí, za kterou se běžně platí tisíc korun a více. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Zdůrazňuji jedná se o soukromé sběratelské strány. Rozhodl jsem se změnit původní stránky a vytvořit něco i pro mně využitelného. Dalším faktorem je stav mince – čím větší nese mince stopy oběhu, tím nižší je zpravidla její cena.


Výjimkou jsou mince. Katalog mincí je určen jako pomůcka pro sběratele a laiky, kteří chtějí získat přehled o existujících mincích, ročnících ražby a cenách. Vám nabízí pamětní stříbrné a zlaté mince , sady mincí a medaile, římské mince , brakteáty, denáry, pražské groše, tolary, dukáty a další numismatické zboží. Určitou značně autonomní podskupinou výše uvedených mincí platných na území Československa jsou mince Františka Josefa I. Poštovní známka hledaná generacemi českých filatelistů byla dnes při aukci v Praze vydražena za více než milionu korun s aukční přirážkou. Vyvolávací cena byla milion korun.


Podle filatelistů je to nejvzácnější československá známka, která je také jediným českým zástupcem mezi. Před prvním použitím našeho katalogu doporučujeme tuto stránku pozorně přečíst až do konce a určitě si přečtěte také nápovědu. Krásně zachovalá mince dosáhla ceny mil.


K minci je však nutno přičíst aukční poplatek a tak se cena vyšplhala na cenu mil. Desetidukát Matyáše II. Uvidíme, která mince se stane příštím rekordmanem,“ komentuje Luboš Krčil z Národní Pokladnice. Jste majitelem cenné mince?


Pochlubte se a přidejte ji do katalogu. Hledat v katalogu mincí. Panovník Rok: až: Druh mince: Materiál: Velikost: až mm Váha: a�. Vykupujeme zlaté a stříbrné mince , medaile i celé sbírky.


I když jsme společnost s působením primárně ve Zlíně a Olomouci, pravidelně se pohybujeme po celé České republice, působíme například v Praze, Brně, Ostravě. Tato mince se označuje za nejvzácnější minci, která je právě v oběhu. Prosím o sdělení, zda je to anomálie, případně jakou má sběratelskou hodnotu.


Vyberte si co potřebujete z aktuálních inzerátů v kategorii Staré mince a bankovky, numismatika: Kčs. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém bazaru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.