pátek 25. srpna 2017

Čištění mastné pleti

Vysvětluji svým pacientům, že pleť vždycky reaguje opačným způsobem, než jak bychom chtěli: čím důrazněji se pokoušíme odstranit kožní maz, tím více ho pleť produkuje, aby ho nahradila. Každá pleť přirozeně produkuje kožní tuk (tzv. maz), který ji udržuje pružnou a chrání ji před škodlivými vlivy prostředí. Příliš aktivní mazové žlázy ale způsobují, že pleť je nadbytečně mastná, leskne se, má rozšířené póry a sklony k zanícení či tvorbě komedonů. Zbytky make-upu totiž mohou ucpat póry, způsobit podráždění pleti , zbytky řasenky zase mohou polámat řasy. Abyste se zbavila jak řasenky, tak i všech ostatních líčidel na oči, používejte pouze produkty, které byly vyvinuty speciálně pro tuto oblast.


Mastné pleti také velmi pomůže pravidelné hloubkové čištění. Nic netřeba přehánět. Příliš časté mytí pleti dráždí mazové žlázy a ty začnou produkovat ještě více mazu. Podobné účinky má i příliš teplé počasí. I mastná pleť může být suchá.


Základem úspěchu každé péče je nanášení produktů na vyčištěnou pleť. Nepodceňujte správnou péči o svou pleť a důkladně ji odličujte a čistěte. Zamezíte tak vzniku pupínků a ucpávání pórů.


Čištění mastné pleti

K odličování a čištění mastné pleti jsou ideální odličovací gely, pěny a peelingy. Po každém čištění pleti použijte zklidňující pleťové tonikum, které pokožku zároveň hydratuje. Doporučené postupy ošetření mastné pleti výrobky SynCare Odlíčení: Čistící a odličovací mléko ( 171) Tonizace : Tonikum zmatňující (152) Gely: zjemnění trudovité mastné pleti - Peeling gel ( 120) Séra: 1) snížení tvorby mazu -Sérum adstringentní ( 108) 2) antibakteriální péče u seborei - Sérum pro aknozní. Všichni chceme mít pleť zářivou, krásnou a zdravou. Nejlepší volbou pro její čištění jsou přírodní a bio prostředky: zbaví ji nečistot, rozzáří ji a dopřejí potřebný odpočinek.


Zároveň ji připraví na další ošetření. Hloubkové čištění pleti je obzvláště důležité při mastné pleti se sklonem ke vzniku akné. Toto čištění přenechte odborníkovi, protože neodborným ošetřením a použitím nesprávných ošetřujících látek byste mohli stav své pleti zhoršit. Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu.


Čištění mastné pleti

Pravidelné akce a slevy na Čištění pleti. CLINIQUE, NIVEA, DERMACOL a dalších. Při čištění pleti můžeme také použít přípravky, které obsahují kyselinu salicylovou.


Svým keratolytickým účinkem napomáhá odstraňovat staré a zrohovatělé buňky z naší pokožky a zabraňuje tak ucpání mazové žlázy. Dalším přípravkem užívaným k čištění pleti bývá chemický peeling. Správným výsledkem je pleť zbavená nadměrného povrchového mazu, uvolnění uzavřených komedonů a jejich exprimace, šetrné potlačení činnosti mazových žláz. Skladem máme značkových produktů od 2Kč. Rozlišujeme pleťové vody s alkoholem, bez alkoholu a bylinná tonika.


Sébium H2O čistí pokožku a reguluje kvalitu kožního mazu. Vody s alkoholem mohou obsahovat kafr, extrakt z čajovníku a velmi často mají dezinfekční a adstingentní účinek. Proto se používají zejména u pleti mastné a smíšené. Vyčištění pokožky obličeje patří mezi základní péči o pleť.


Je vhodné používat kompletní řadu dané značky, včetně krému, které naleznete vždy ve variantách na kartě každého produktu. Lidé s akné například často slýchají, že nedodržují správnou hygienu nebo pleť dostatečně často nečistí. Pravdou je, že přílišné čištění aknózní pleti ve skutečnosti škodí více než nedostatečné mytí, neboť se pleť častým třením může podráždit. Zvolit si můžete buď štětinový kartáček na čištění pleti , který pleť čistí pomocí oscilující vibrační hlavice, nebo silikonový sonický kartáček na pleť, který odstraňuje nečistoty pomocí sonických pulzů.


Foreo, Braun, Clinique a dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.