středa 11. října 2017

Co je septik

Co je septik

Odpadní voda, zvláště ze záchodu , kuchyně a koupelny , je jímána v septiku, odkud odtéká přepadem do kanalizace, případně přes čistírnu odpadních vod nebo za pomoci trativodu do země. Definovat septik lze jako velkou betonovou nebo plastovou nádobu, která je integrovaná v zemi. Jejím úkolem je postupné ukládání odpadních vod pocházejících z domácnosti nebo provozu a následné filtrování tohoto obsahu v několika komorách.


Z hľadiska funkcie je septik prietoková zakrytá nádrž, umiestnená v zemi, ktorá slúži k odsedimentovaniu splaškov. Jej priestor je predelený prepážkami na dve, až tri postupne pretekané komory, kde sa zhromažďuje kal. Jímka a septik není totéž Jímka a septik nejsou jedno a totéž. Jímky nefungují jako čisticí zařízení – jde pouze o nádrže pro dočasné shromažďování odpadních vo jež je nutné pravidelně vyvážet fekálním vozem.


Tříkomorový septik funguje na základě biomechanického přečištění odpadních vod. V první komoře zůstávají pevné části odpadu, které se usadí na dně a postupně se rozkládají. Hrubě přečištěná voda.


Septik tříkomorový Co je septik ? Dochází zde k předčištění odpadní vody, které ovšem není dostatečné. Proto se za septik umisťuje navíc ještě zemní filtr (např. pískový) nebo aktivní biologický filtr, kde dojde k takovému dočištění, že je možno vodu vypouštět. Vhodně navržený septik ve spojení se zemním filtrem je stejně účinný jako správně provozovaná domovní čistírna. Kam se hodí: Tam, kde není kanalizace, majitel domu nechce investovat do domovní čistírny nebo nechce platit za časté vyvážení žumpy, velmi vhodným řešením je v případě staveb k individuální rekreaci. SEPTIK – je zariadenie na čistenie odpadových vôd z ktorého sú vody následne vypúšťané do povrchových alebo podzemných vôd.


Jedná sa o vodnú stavbu v zmysle vodného zákona, ktorá musí mať okrem stavebného a kolaudačného rozhodnutia aj povolenie na nakladanie s vodami t. Tieto povolenia vydáva. Co když mám septik na černo a chci na něj stavební povolení? V tomto případě úřady doporučují předělání septiku na žumpu a doplnit o čistírnu odpadních vod. To je trochu nesmysl. Proč předělávat na žumpu a ještě k tomu si sta.


Pre vypúšťanie odpadovej vody do krajiny sa tak odporúča ďalší stupeň čistenia, a to zemná filtrácia, kde cez filtračný piesok či koreňovú čističku sa dostane do krajiny voda prečistená z cca. Bohužiaľ nie vždy je to dostatočné. Aby však nic nezabránilo správnému odpočinku, je třeba se postarat o zajištění výhod civilizace - tekoucí vody, elektřiny a odpadních vo neměli byste?


Co je výhodnější: žumpa, septik , nebo čistírna odpadních vod? Co se týká vypouštění vod do kanalizace, ono ani není jasné že se. Co je to vůbec septik a jaké jsou jeho výhody? Právě ony tři části slouží k. Pokud provozujete ČOV nebo septik , tak je zřejmé, že je to proto, že nelze.


Co je septik

Náklady jsou během roku mnohem nižší, protože se nevyváží často – jedenkrát, maximálně dvakrát za rok. Sumou navíc je však výměna filtru jednou za deset až patnáct let. Za septik je vhodné zařadit ještě další stupeň čištění – zemní pískový filtr nebo biologický dočišťovací filtr (doporučujeme). Ide teda o čistiareň vody s takmer nulovou potrebou údržby.


Veľkou devízou je , že nepotrebujete pripojenie elektrickej energie. Výkon septiků je často zvyšován počtem komor, jejímž odpadní voda protéká. Nenechte se však slepě vést radou více komor, více účinnosti. Samotné septiky mají různé stupně účinnosti a kvality. Většinou septik nečistí vodu jakožto samostatný mechanizmus, ale pomáhají.


Registrace Přihlásit se. HLAVNÍ STANA Košík je prázdný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.