pátek 27. října 2017

Jak vyčistit elektrický sporák

Jak vyčistit elektrický sporák

Jak vyčistit elektrický sporák ? Předchozí článek Další článek. Neradi čistíte kuchyňský sporák ? Jak si tuto činnost ulehčit? Jednoduchý recept je, provádět zák. Ne každému se však chce a ne každý má po několikahodinové práci v kuchyni ještě náladu věnovat se této činnosti.


Sklokeramickou desku vyčistíte škrabkou. A je úplně jedno, jestli se jedná o sklokeramickou desku s troubou, plynový či elektrický sporák. Pokud tento spotřebič pokrývá mastnota, zbytky připáleného jídla, nevzhledné fleky, moc parády ani užitku neudělá. Jak tedy vyčistit kuchyňskou troubu i varnou plochu, aniž by bylo potřeba vykoupit drogerii a propotit při čištění dvě trička? Zkuste na to jít stejně.


V případě, že není možné zakoupit speciální látky pro čištění sklokeramické desky, je možné elektrické či plynové sporáky vyčistit doma pomocí prostředků, které jsou v domě. Vyčistit hořáky ani mřížku, na které je často nános mastné špíny, není jednoduché a už vůbec ne obyčejným prostředkem na nádobí, který je na takovýto stupeň znečištění krátký. Ne nadarmo se říká, že čistit plynový sporák je zdaleka nejhorší. Nic vám nebrání pustit se do čištění houbičkou nebo drátěnkou a jarem. Nejspíš si poškrábete.


Jak vyčistit elektrický sporák

V tomto článku vám chci ukázat, jak se dá vyčistit plynový sporák. Pokud se trouba nebo nerezový plynový sporák pravidelně neudržuje, dojde u něj časem k usazení mastnoty a připálenin. U troubu po stěnách i předních dvířkách, u sporáku zejména okolo hořáků, ale i po celé ploše. Jak tyto usazeniny odstranit se dočtete v článku.


Dvířka jsou jednoduše rozložitelná jen ve třech krocích a můžete je tedy snadno vyčistit i mezi jednotlivými skly. Podívejte se, jak na to. Připečená mastnota od jídla na sporáku je nevzhledná, tmavá, rezavá a odpuzující. I když kamna po každém vaření omyjeme a čas od času tomu věnujeme důkladnější pozornost, drhneme a drhneme, kýžený výsledek to není.


Nezáleží na tom, co vaříte, kousky tuku, vařený vařený vývar, kusy pokrmu padnou na pracovní plochu, kvůli vysokým teplotám, které se na něj drží, spálí, po kterém jsou docela obtížné oškrábat. Elektrický sporák je spotřebič, který má velmi snadno čistitelnou desku. Ta je totiž zcela plochá, takže její otírání nepředstavuje žádný problém. Nejjednodušším způsobem, jak udržet stálou čistotu desky, je prostě pravidelné čištění po každém zašpinění.


Pokud během přípravy jídla vylijeme na desku tekutiny, pak bychom měli po ukončení práce a. Leave a comment Ujistěte se, že počkejte, až se sporák ochladí, a teprve potom utřete skleněnou desku Indukční sporák je moderní kuchyňský elektrický sporák , který se rychle objevil a rozšířil na trhu mnoha zemí. Nevíte co je nejlepší na váš sporák nebo vařic se skleněnou, sklokeramickou nebo indukční deskou? Jak bychom měli postupovat, když chceme dobře vyčistit zašpiněný plynový sporák a to včetně roštu a samozřejmě i všech hořáků.


Prosím , nemáte někdo fígl , jak dobře vyčistit na plynovém sporáku kohoutky - knoflíky - čudle. Nejdou mi sundat mad , abych je mohla hodit do. Vyčistit obyčejný sporák představuje nám někdy dokáže spolknout celé hodiny času. Všechny ty knoflíky a těžko dostupná místa vyžadují.


Nové sporáky značky Indesit jsou. A nebo zkrátka jen nechcete kupovat drahé chemikálie a hledáte způsob, jak sporák šetrně a přitom účinně vyčistit a ještě ušetřit. Pak jsou tu hned dvě cesty – a každé správné hospodyňce bude stačit jen sáhnout do zásob a čistidlo má rázem v ruce.


Jak vyčistit elektrický sporák

Na odstranění skvrn, otisků, zaschlých kapek či šmouh se snadno dá použít úplně obyčejná jedlá soda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.