čtvrtek 14. prosince 2017

Jak vyčistit troubu citronem

A aby to bylo ještě o něco příjemnější, při postupu podle našich návodů budete potřebovat jen to, co jistě máte běžně doma – tedy citrón, jedlou sodu, ocet nebo prášek do pečiva. Jak tedy mít znovu troubu jako novou? Jednoduše si vyrobte čisticí prostředek smícháním jedlé sody a citrónové šťávy a vytvořte pastu. V troubě pečeme dost často při vyšších teplotách.


A dost často z plechu vystříkne tuk, vypařuje se mastná pára, která se usazuje na stěnách trouby, prostě se trouba často dost zašpiní a je potřeba ji čistit. Dokud není mastnota příliš zapečená, půjde to celkem snadno. Tento recept platí na rozdíl od sody s octem spíše na připáleniny mladšího data výskytu. Jak vyčistit troubu citronem ? Citron funguje v kombinaci s horkou vodou. Do pekáčku k ní a šťávě z citronu přidejte i dužinu a nechte v předehřáté troubě na zhruba 1°C až minut odpařovat.


Poté troubu ihned neotvírejte. Použít můžete také dužinu nebo citronový koncentrát. Směs dejte do zapékací misky, předehřejte troubu ideálně na 1°C a misku do ní vložte. Nechte roztok takto asi čtvrt hodiny odpařovat. Jak čistit mikrovlnnou troubu s citronem nebo kyselinou citronovou.


Jak vyčistit troubu citronem

Velmi často po vaření jsou na stěnách spálené kapky tuku. Ahoj, slyšela jsem, že i horkovzdušná trouba jde krásně vyčistit citrónem plus se odtrsaní pachy. Ale nevím jak přesně na to.


Do trouby se má dát miska s vodou a citrónem. Má se dát studená nebo vroucí voda? Na kolik stupňů zapnout troubu ? Efektivní je čistění trouby čpavkem. Nesmíme však zapomenout, že čpavek je jedovatý, takže musíme při čištění dostatečně větrat. Do druhé zapékací mísy nalijte 2ml čpavku (amoniaku).


Trouba je nepostradatelný spotřebič, bez kterého se žádná domácnost neobejde. I přesto že existují moderní trouby se samočistící schopností, tak stále spousta lidí má klasickou troubu , kterou je jednou za čas potřeba vyčistit. V článku vám poradíme, jak efektivně vyčistit troubu bez použití chemie.


Zná to každá hospodyňka, něco se vylije, připálí a hned. Vyjměte všechny mřížky, plechy, teploměr i vše ostatní, co máte uvnitř. Udělejte pastu z jedlé sody. V malé misce smíchejte půl šálku jedlé sody s několika lžícemi vody. Poměr upravujte do té doby, než budete mít roztíratelnou pastu.


Nebo jak vyčistit troubu bez chemie? Tady jsou pro vás účinné tipy a triky. Zkuste použít domácí metody. Do misky s vodou přidejte pár plátků citronu a vložte na noc do mikrovlnky.


Druhý den půjdou nečistoty mnohem lépe dolů. Do hluboké misky nalijte. Ano, mnohé už tuší, že půjde o čištění vnitřku trouby.


Pokud troubu čistíte hned po pečení, než úplně vychladne, postačí teplá voda s trochou saponátu nebo vody s citronem. A my zase víme jak troubu vyčistit důkladně a bez chemie. Troubu vždy jen otevřeme na vložení pokrmu a později na vyndání hotové báječné. Amoniak je jedovatý, vydává nepříjemná zápach a je třeba během čistění dobře větrat.


Nejprve si rozehřejte troubu na 1°C. Do jedné zapékací mísy si nalijte litr horké vody a do druhé si nalijte 2ml čpavku. Pak mísu s vodou umístěte do dolní části a mísu se čpavkem do střední. Zapomeňte na zdlouhavé drhnutí a do mikrovlnky vložte misku s octem a vodou nebo misku s plátky citrusů. Vyčistit ji přitom lze tak jednoduše.


Po pěti minutách ohřevu na nejvyšší stupeň vám uvolněná vlhkost umožní připečené zbytky jídla snadno odstranit. Navíc citron nebo pomeranč mikrovlnnou troubu příjemně provoní. Dáš do misky s vodou nakrájený citron , pomeranč, grep, nebo vše dohromady a misku dáš na plný. Jak nejlépe vyčistit mikrovlnou troubu ? Talířek s citronem vyndejte a mikrovlnku vytřete do sucha hadrem nebo kuchyňskou utěrkou. Některé hospodyňky k citronu přidávají také kus pomeranče, ten prý účinky citronu ještě znásobí.


Asi každý, kdo má doma troubu na pečení, ví, jaká dřina je čištění mastnot a usazenin. Většinu prostředků, které budete na čištění trouby potřebovat, máte jistě doma i nyní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.