středa 13. prosince 2017

Zrajici syr

Manželé Smolovi jsou farmáři. Jako koníčka mají výrobu domácího sýra, dělají ho pro sebe a kamarády. Přestože výroba sýrů je obecně docela věda, Stanislava Smolová ukáže jednoduchý postup, který se podle ní nedá pokazit.


Tvaroh promíchejte se solí, paprikou, kmínem a pivem. Pivo přilévejte postupně, aby tvaroh příliš nezřídl – měl by mít konzistenci hustého krému. Dejte do misky, kterou lze přiklopit dezertním talířkem, nebo do uzavíratelné sklenice se širokým hrdlem.


Sušený chléb a zrající sýr je kombinace, kterou si určitě oblíbíte. Pokud nemáte zkušenost se zrajícími sýry v syrové stravě, budete mile překvapeni. Filip Sajler a Ondřej Slanina v oblíbené kulinářské show.


Zrajici syr

Plátek čerstvého chleba s pikantní, dobře odleželou pomazánkou je skvělým doprovodem ke sklenici lahodného ležáku. Zrající tvarohový sýr recepty, které budete milovat. Syr jsem delala poprve a vubec neni spatny. Nepridavala jsem zadne bylinky ani koreni, abych vyzkousela chut samotneho syru.


Priste zkusim pridat i trochu smetany. Vytezek syra byl cca 3- 4g. Nakladany zrajici syr recepty, které budete milovat. Na puding striedavo naukladáme keksy ako šachovnicu biele, kakaové.


Do krému vmiešame 200g Hery a natrieme na bebe keksy. Vzniknutý krém navrstvíme na Bebe keksy. Kozí sýr má, stejně jako ty z kravského mléka, mnoho podob.


Nejjemnější je čerstvý kozí sýr, který si můžete jednoduše namazat na chleba nebo ho použít jako základ pro pomazánky, hodí se i jako náplň do palačinek nebo slaných koláčů, ale dá se i nadrobit do salátů. Domácí sýr je báječná věc. Když jsme začali zkoušet doma dělat sýry, šli jsme cestou vědeckou.


Zrajici syr

Mnoho knih, mnoho informací. Zkoušeli jsme přizpůsobit prostředí sýru – správná vlhkost, správná teplota, správná kyselost mléka. Sýry se kdysi běžně připravovaly doma, dnes přibývá lidí, kteří si čas od času obohatí jídelníček vlastnoručním výrobkem. Pro začátek si připravte jednoduchý čerstvý sýr, poté si troufněte na složitější. Nabízíme návody pro sýraře začátečníky i pokročilé.


Explicitně zakazujeme jakékoli použití části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu. Například podle tvrdosti se sýry dělí na čerstvé, měkké, plísňové, polotvrdé, tvrdé a tavené. Podle způsobu srážení mléčných bílkovin můžete vybírat ze sýrů tvarohových, sířených (sladkých – přírodních) a tavených.


Zrajici syr

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. Jídla a dobrůtky jako od babičky i mistrovské pochutiny jako od michelinského kuchaře. Ať už chcete něco sladkého pro sebe na zub, nebo chcete ohromit mužský protějšek, Božka je vždy po ruce připravena dodat vám potřebnou dávku receptů a inspirace. Které sýry si dopřát v těhotenství?


Pozor je třeba dát na plísňové a vyrobené z nepasterizovaného mléka. Více se o tomto problému dozvíte na Rehabilitace. Evropě zastavila v místě, kde se vyrábí ten jediný, jedinečný a pravý sýr Roquefort, lidově zvaný rokfór. To místo se jmenuje, asi vás to. Slevy na značku Gervais.


Zrajici syr

Akce na téma zrající sýr najdete na Skrz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.