úterý 6. února 2018

Hydraulický vyrovnávač dynamických tlaků návrh

Hydraulický vyrovnávač dynamických tlaků (HVDT) Autor: Radim Černoch Datu11. THR – termo- hydraulický rozdělov. K oddělení kotlového a topného okruhu se používá hydraulický vyrovnávač dynamických tlaků (HVDT), neboli anuloid.


Při řešení konkrétní aplikace propojení hydraulické části kaskády kotlů THERM doporučujeme kvůli zachování vysoké efektivity provozu využít typizovaného hydraulického rozdělovače s integrovaným anuloidem - THERMSET. Zařazením HVDT se vyruší přebytek dynamického tlaku oběhových čerpadel kotlového okruhu přenášený do otopné soustavy, a tím se zajistí vytvoření hydraulické stability otopné soustavy. Průtok vody kotlovým okruhem není. Vyrovnávač tlaků primárního a sekundárního okruhu.


Umožňuje vyrovnání různých průtoků čerpadlovými skupinami a kotlem. Používá se pro připojení kotle s vlastním oběhovým čerpadlem k rozdělovači. Nepoužívá se pro připojení rozdělovače k akumulační nádobě.


Termoizolační obal 1× 1mm. Včetně šroubení mezi rozdělovač a vyrovnávač. Instalací HVDT se odstraní problémy s přebytky dynamických tlaků čerpadel a upraví se celkov. Pro vyrovnání hydroulického tlaku v topných systémech sestavajících se z více okruhů a čerpadel.


The subject of this thesis is energy storage systems in building services. In the first part the theoretical acquaintance with the nature of energy storage. In the second part has two variants preparation hot water in an apartment building. In the third part of the test solution storage tank of hot water.


Zabýváme se primárně výrobou expanzních automatů a technologických zařízení pro kotelny a předávací stanice tepla. Plní funkci odlučovače vzduchu a plynů - je vybaven automatickým odvzdušňovacím ventilem. Pro jejich odkalení je ve spodním dně instalována odkalovací armatura. V druhé části návrh dvou variant přípravy teplé vody v panelovém domě. Ve třetí části je experimentálně řešeno nabíjení zásobníku teplé vody.


Sestavení výpočtových algoritmů, porovnání s používaným výpočtem a závěrečné shrnutí. Odděluje otopnou soustavu od kotlového okruhu bez zásahu do hydraulické stability kotlového okruhu. Vyruší se přebytek dynamického tlaku oběhových čerpadel.


Pár držáků k montáži hydraulického vyrovnávače dynamických tlaků (s termoizolačním obalem 110x1mm) na stěnu. Vzdálenost mezi stěnou a středem. Typizovaný hydraulický rozdělovač s integrovaným vyrovnávačem tlaků.


IMMERGAS hydraulický vyrovnávač tlaku 3. HYDRAULICKÝ VYROVNÁVAČ DYNAMICKÝCH TLAKŮ. HVDT ( hydraulický vyrovnávač dynamických tlaků ) - součást Thermset Line 4. Systémové čerpadlo 5. Zabezpečení otopné soustavy – expanzní nádoba 6. Zařízení na úpravu topné vody 7. Trojcestný ventil (pro ohřev teplé vody) 8. Nepřímotopný zásobník teplé vody 9. Armatura HVDT anuloid do 2kW. Návod k montáži a použití s kotli. Pro správnou činnost kaskádového systému kotlů je. Příslušenství Sada pro uchycení na stěnu obj.


Návrh dvou koncepčních řešení pro vytápění objektu na různé druhy paliv a jejich posouzení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.