čtvrtek 15. února 2018

Pokojové rostliny čističky vzduchu

Pokojové rostliny mohou mít spoustu užitečných vlastností. Existují totiž i takové, které hravě nahradí drahé čističky vzduchu ! O pravdivosti tohoto tvrzení je přesvědčena řada lidí, podle aktuální studie amerických vědců mají ale dracény, zelence a tchyniny jazyky na čištění vzduchu v místnostech mnohem menší vliv, než se dosud myslelo. Zelené rostliny v interiéru neslouží jenom jako čističky vzduchu , mají také okrasnou a estetickou funkci. Zlepšují ovzduší a atmosféru prostoru.


Přinášejí zdraví a radost těm, kteří o ně pečují a sdílí s nimi svůj prostor. Rostliny jako čističky vzduchu. Proč investovat do drahých elektrických čističek vzduchu , když si můžeme koupit několik druhů pokojových rostlin, které budou čistit a filtrovat vzduch přirozeně a levně. Velká část výzkumu o prospěš. Bylo dokázáno, že přidáním jedné rostliny v květináči do místnosti se výrazně sníží množství nežádoucích částic ve vzduchu.


Jak pokojové rostliny čistí vzduch? Daleko účinnější je podle výzkumníků z. Některé běžné pokojové rostliny totiž dokáží poskytnout přirozený způsob odstraňování toxických látek, jako je amoniak, benzen, formaldehy trichlorethylen či xylen ze vzduchu. Ve studii NASA bylo zjištěno, že určité pokojové rostliny dokázaly odstranit až znečišťujících látek v ovzduší v místnosti, a to i během hodin. Odstraňuje ze vzduchu : formaldehyd a xylen.


Pokojové rostliny čističky vzduchu

Existuje více než různých druhů této rostliny , a tak si můžete snadno vybrat podle svých preferencí. Majitelé psů a koček by se této rostlině měli vyhnout, protože. Některé z nich vám dokonale pročistí vzduch a zbaví škodlivých látek. Tady je nejlepších kandidátů na přírodní čističky do vašeho domu.


Většinu času trávíme v uzavřené místnosti. Mnoho lidí trpí bolestmi hlavy, únavou, slabostí a nebo špatně spí. Přitom jsou nenáročné na péči a nevyžadují ani příliš častou zálivku.


Pokojové rostliny čističky vzduchu

Tyto rostliny jsou navíc výborné přírodní čističky vzduchu v místnosti. Lidskému zdraví prospívají skoro zázračně, tedy pokud víte, jak je nejlépe využít. Kvalita vzduchu uvnitř pokojů zcela zásadně ovlivňuje lidské zdraví i duševní pohodu. Bohužel nebývá dobrá a nejde jen o nedostatek kyslíku, který stačí pustit.


Aby pokojové rostliny mohly jako čistička vzduchu fungovat,. Proč utrácet za čističky vzduchu , když můžete zaúkolovat rostliny. Všude se hromadí sloučeniny, za pokojové teploty se odpařují a my je potom vdechujeme.


Do suchého vzduchu odpařují rostliny více vody než do vlhkého. Pokud trávíte většinu svého pracovního života v kanceláři, neměla by ve vašem okolí chybět zeleň. Ovšem některé pokojovky jsou v tomto směru opravdovými mistry. Pohltí toxické látky u vás doma.


Helena Kratochvílová. To je už dávno vědecky dokázáno, takže se pojďme podívat na to, které rostliny jsou v tom nejúčinnější. Jestliže máte pocit, že rostliny samy nezvládnou vyčistit vzduch u vás doma, můžete si pořídit i elektrické čističky vzduchu. Při jejich výběru je třeba sledovat tři vlastnosti – výkon, účinnost a hlučnost.


Pokojové rostliny čističky vzduchu

Při nákupu každého přístroje byste měli vědět, jak velkou místnost máte. Platí totiž základní pravidlo, že čistička by měla vzduch pročistit. Více nám o tom poví paní Vendula Vávrová.


Nejvíce pomáhá čistění vzduchu fikus, kapradiny, lopatkovec, chryzantéma, aloe vera nebo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.