pátek 20. dubna 2018

Co dělat když protéká záchod

Pokud záchod protéká , je nezbytné učinit co nejdříve kroky vedoucí ke kompletní nápravě. V opačném případě dochází k finančním ztrátám, protože voda bez využití zbytečně odchází. U silnějšího proudu se pak tato hodnota může zdvojnásobit.


Když si uvědomíte, že odborníci doporučují měnit ventil po až letech, možná už přišel čas na pořízení celého nového splachovacího zařízení. Moderní napouštěcí a vypouštěcí ventily od firmy Alcaplast jsou zkonstruovány z kvalitních materiálů a vynikají svou úsporností a mnohaletou životností. Ahojky holky, mám takový problém, včera nám vypli vodu a zaply jí dneska dopoledne a od té doby nám protéká záchod , a já když jsem sundala to pokloupko (máme ten s vytahovacím splachopvadlem) tak jsem koukala že protéká protože nateče víc vody a přetéká do takové díry, no ted si nevzpomenu jak se tomu říká, ale jak to mám prosím udělat aby nateklo jen tolik vody.


I když taková situace primárně neomezuje provoz záchodu ,. Protékající záchod obvykle nezastupuje žádnou fatální závadu, ale přesto vás. Pokud vám nesplachuje záchod , nemusíte hned panikařit. Existují i účinné domácí postupy, které tento problém rychle odstraní. Pokud máte staré trubky, problém je zřejmě v tom, že už jsou velmi zanesené vodním kamenem (ano, neničí pouze pračky).


Co dělat , aby se Vám to nestalo znova při první návštěvě toalety? Na to by měla pomoci kyselina chlorovodíková. Trubky vyčistí, ale nepoškodí. Můžete je zkusit oškrabat i ručně, ale daleko se. Dobrý večer před chvílí jsem si umývala koupelnu a zjistila jsem že po spláchnutí záchodu mi teče po zdi voda.


Můžete mi prosím poradit co udělat aby mi to neteklo a můžem si to prosím spravit i sami pokud ano jak děkuji Doplňuji: Mám WC kombi značky Jika a voda mi kape po zdi po spláchnutí. Fotogalerie: Dobry den. Proteka mi splachovac podomitkovy. Nevim o jaky typ jde,stav. Muze mi nekdo poradit co a jak a kde najdu treba i schema nafoceneho systemu abych vedel co.


Záchod nesplachuje a vy nevíte, co s ním? Nemusíte hned volat odborníka. Zkuste ho nejprve opravit samy. Ucpaný záchod je běžným problémem, který se alespoň čas od času vyskytne snad v každé domácnosti. Mísa je plná páchnoucí vody s všemožnými zbytky a vám se nečistoty nedaří spláchnout do kanalizace.


Když voda do nádržky nenatéká, je třeba vypnout přívod vody pomocí roháčku za klozetem a celý napouštěcí ventil vyjmout a vyčistit (viz přesný postup na našem videu). Opotřebením a stářím se může stát, že je skutečně pokažený, pak je nutné ho vyměnit, nový stojí kolem 2korun. Celá operace je otázkou. Onehdy jsem bydlel několik hodin na hajzlíku a hledal kudy protéká. Vyměněno kde co a pořád trvalý lehký únik.


Zajímavou pikoškou byl problém s kombi wc, kde zůstával viset ten gumový balonek. I když voda po chvíli ještě nějak odteče, další spláchnutí opět vrátí vše odpadu zpět do mísy, začíná být zle. Situaci může vyřešit zvon na ucpaný záchod. Dostatečně silným pumpováním se Vám může podařit ucpané potrubí wc uvolnit.


Stává se, že si žena koupí menstruační kalíšek a ten protéká. Důležité je přijít na důvod protékání a podle toho pak zvolit řešení. K napsání tohoto článku mě vedlo to, že když jsem zadal do googlu Proč protéká záchod nebylo na první místě nic co by mě okamžitě.


Co dělat když protéká záchod

Zbytek vody, kterou průměrná domácnost spotřebuje, tvoří různé netěsnosti a ztráty (kapající kohoutek, protékající záchod a podobně). DOBRÝ DEN, mě se děje to samé se záchodem , protéká a protéká ,zkusila jsem také. A určitě nejste sami, tohle se prostě jednou za čas stává v každé domácnosti. Nefunkčnost toalety z důvodu ucpání je nepříjemným problémem, který si žádá okamžité řešení. V této otázce přeje připraveným, ti os.


Co si budeme povídat, na ucpaný záchod není zrovna nejpříjemnější pohled. Jak na ucpaný záchod. Pojďme si spolu projít několik základních ra co s ucpaným záchodem. Pozor na hygienu a zbytečný nepořádek. Před tím, než se pustíte na ucpaný odpad od WC, je nutné se pořádně připravit.


Prvním krokem k odstranění problému s ucpaným záchodem, je použití hrubé síly. Vezměte kýbl s vodou a záchod pořádně prolijte. Tlak vody někdy pomůže. Pokud to nebude dostačovat, vezměte zvon a několikrát pořádně zapumpujte.


Na ucpané WC není vhodné používat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.