pondělí 14. května 2018

Hlenová zátka vzhled

Hlenová zátka a její vzhled během těhotenství. Za normálních okolností je hlen čirý, hustý a lepkavý. Zátka se před porodem může uvolnit v celku nebo v podobě zvýšeného vaginálního výtoku během několika dní. Hlen může být s nádechem hnědé, růžové nebo červené barvy.


Jak dlouho odchází hlenová zátka. To, že došlo k odchodu hlenové zátky, si těhotná může všimnout na toaletě, ale také, a je to časté, si odchodu zátky ani nevšimne. Zátka může odejít také při vaginálním předporodním vyšetření, kdy lékař sleduje také otevírání děložního hrdla. Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat, jak vypadá hlednová zátka. Teď ze mě ve sprše vypadl kousek žlutého hlenu o velikosti asi 1x1cm.


Je to možné, že to bylo ono? Vzhled hlenové zátky. Ahoj, chci se zeptat - jak vypadala vaše hlenová zátka ? Na netu píší, že může vypadat všelijak. Může odejít naráz či postupně.


No a ze mě už tak týden (jeden den víc, pak den nic, pak dva dny zase, pak nic.). Hlienová zátka (po lat. operculum ) je zátka , ktorá sa vytvára počas tehotenstva. Táto zátka vypĺňa a utesňuje cervikálny kanál krčka maternice a ochraňuje plod v maternici pred baktériami.


Neprepustí dovnútra žiadne baktérie, infekcie a ochraňuje krčok maternice pred poranením. Spolu s plodovými obalmi tak tvoria ochranu proti inkfekci plodu. No vlastne jsem o tom ani nevedela az na kontrole mi rekli, ze mi jiz odesla hlenova zatka a ja jsme si matne vzpomela, ze asi pred dny jsme mela takovy ruzovy hlen - tak to asi bylo ono. Tomik narodil a to sel KP a byla jsem prvnorodicka. Ahoj holky prosím poradíte mi jak jste poznali že se jedná o hlenovou zátku?


Tvoří tak společně s plodovým vakem ochranu plodu. Hlenova zatka to (v mem pripade) urcite neni. Kazdopadne to nic neznamenat nemusi.


Když se řekne hlenová zátka , většina maminek – ať už těch, které miminko teprve čekají, nebo i těch, které již porodily – si tento pojem automaticky spojí se začátkem porodu. Je pravda, že odchod hlenové zátky skutečně může signalizovat, že je příchod miminka na svět doslova na spadnutí, nemusí to ale být pravidlem. Zátka se může uvolnit několik dní před porodem, v průběhu porodu nebo po.


Holky prosím vás jak vypadá hlenová zátka , je to čirý nebo nějak. Ahoj me hlenova zatka odesla dny pred porodem a bylo to velke mnozstvi rosolovite hmoty a vubec nebyla zabarvena do hneda nebo s. Chtela jsem se Vas zeptat na vzhled hlenove zatky. Dobry den,pane doktore. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče.


Těhotenství, poro miminka a batolata. Zdraví, vztahy a sex. Diskuze podle narození i regionu. Kdy začne porod po odchodu hlenové zátky? Alexandra Fiedlerov á. O hlenové zátce se v souvislosti se začátkem porodu mluví vcelku často.


Jak ale vlastně vypadá a znamená její uvolnění, že byste měla okamžitě zamířit do porodni. Při otevírání děložního hrdla před porodem se hlenová zátka uvolňuje a odchází pochvou ven. Za jak dlouho potom porodím? Obvykle narůžovělý výtok může být známkou toho, že porod začíná, ale jisté to není.


Děložní hrdlo je totiž normálně uzavřeno jakousi hlenovou zátkou, která nepustí bakterie z pochvy do dělohy, kde by mohly způsobit zánět. Naopak plodová voda nikdy nepřestane téci, až po porodu miminka. Poslíčky dokážou být velmi nepříjemné, ale nemají pravidelné intervaly , nezesilují, jsou stále stejně silné a často i bolestivé, ale koupelí v teplé vodě zjistíme, zda ustupují či zesilují. Ahoj holky, mam kamošku ktere včera a dnes odešla hlenová zátka , bylo toho prej vetší množství , a když jí řeknu svuj názor, že já bych jela na pohotovost ať mě dr prohlédne, zvláště když toho bylo velký množství řekne mi, že proč by měla jet, že kontrakce nemá, že přece nepojede aby jí řekli , že jela zbytečne.


Obecněji jsou pro ženy přitažlivější optimističtí odvážní extroverti se smyslem pro humor, kteří se nebojí experimentovat, ale mají také smysl pro zodpovědnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.