čtvrtek 21. června 2018

Dešťová jímka

Jímka se využívá jako nádrž na dešťovou, pitnou, nebo splaškovou vodu. Hospodaření s dešťovou vodou se v poslední době stalo velmi oblíbeným, protože díky němu můžete značně ušetřit své finance. Většinou dešťová voda bez užitku odteče a vsákne se do pozemku. S využitím jímky na dešťovou vodu ji můžete zachytit a následně spotřebovat k různým účelům.


Dešťová jímka

Většina měst a vesnic dešťovou kanalizaci postrádají, proto vám nabízíme alternativní řešení. With Milena Dravic, Ljubisa Samardzic, Rade Markovic, Mija Aleksic. A WWlove story between a village girl and a partisan. The next video is starting stop.


V nádrži se postupně hromadí splašky z odpadních vod. Nejčastěji se do jímky svádí voda z kuchyně, toalety a koupelny. Nevíte, jakou zvolit velikost?


Vyrobena z nerecyklovaného polypropylenu. Je potřeba pro bezproblémovou kolaudaci domu, v místech kde není možné se připojit na veřejnou kanalizaci. V domácnosti je dešťová voda nejčastěji využívána pro splachování záchodu a praní. Praní dešťovou vodou obvykle nejvíce ocení ženy, dešťová voda je totiž měkká, proto i při použití menšího množství pracího prášku perfektně pere! Vodu si můžete napojit také do garáže, dílny nebo technické místnosti – zkrátka všude tam, kde není potřeba voda pitná.


Domovní dešťová zdrž je vhodná pro akumulaci dešťových srážek a následnému využití. Levné plastové jímky, septiky, čističky odpadních vo vodoměrné šachty, čerpací jímky, filtry pro dočištní vody. Betonová jímka nepraská a je odolná proti rozdrcení a použití správné setrvačné desky dává možnost przejazdu s automobilem a záruku, že nádrž nebude poškozena.


Jak si vybrat kapacitu jímky? To je samozřejmě velmi jednoduché. Plastová retenční jímka 7m3. Všechny naše jímky jsou vyrobené metodou – rotační tváření plastů, jímky jsou z jednoho kusu. Jímky jsou 1 vodotěsné a bezešvé.


Srážková voda vtéká přímo. Nádrž je opatřena přepadem pro odvod přebytečné vody do odpadního potrubí napojeného na kanalizaci,nebo na trativod. Nádrž je využitelná nejen na dešťovou vodu, ale vzhledem ke svým rozměrům také jako jímka (žumpa) na odpadní vodu. Seznam povinných certifikovaných výrobků není pro program. Nádrž na dešťovou vodu má čím dál vyšší popularitu.


Dešťová jímka

Zatímco voda zachycená v sudech pod okapy má zužitkování především na záhonech, dešťová voda v nádržích najde uplatnění v celé řadě domácích činností – od úklidu, splachování WC až po praní prádla. Právě sem se dostane dešťová voda, které je sbírána ze střechy objektu. Jedná se o zcela ekologickou záležitost.


Jestliže v domácnosti betonová jímka neexistuje, užitečná dešťová voda míří kompletně do kanalizace, kde je její využití pochopitelně nulové. V betonové nádrži se voda střádá a poté slouží jako rezervoár, odkud se dostane čerpadlem ven. Pokud hledáte plastové nádrže na vodu, tak u nás si vyberete!


Zdravím všechny, prosim vás můžete mi někdo poradit? Dešťová jímka Dešťová jímka David. Stavím domek svépomocí a dle projektu musím na zahradě udělat dešťovou jimku na vodu ze st. Nádrže se napojují přes filtr přímo na okapové svody a do nádrže přitéká čistá dešťová voda.


Venkovní nadzemní nádrže se využívají především k zavlažování a údržbě zeleně. Voda v nich se dobře prohřeje a při vhodném umístění ji lze odebírat i bez čerpadla, pouze s využitím hydrostatického tlaku. Jímka na dešťovou vodu Vám vyřeší zavlažování, mytí auta ale i splachování a praní a Vy tak můžete ušetřit několik tisíc korun ročně. Diky instalaci jímky pod zemí si dešťová voda uchová původní kvalitu po několik měsíců. Pro výrobu samonosných jímek používáme pouze vysoce jakostní plasty, které, spolu s důsledným dodržováním technologických.


RUBRIKA Rozvody a sítě Komentáře komentářů Města a obce nemají rády, když jim pouštíte dešťovou vodu do kanalizace – odpadní voda se tím totiž ředí a pak se jim v čističce hůř čistí. Vsakovací jímka na dešťovou vodu VYDÁNO 14. Poté se jímka napojí na gravitační potrubí a obsype se zeminou.


Dvouplášťové jímky je možné udělat v pojezdovém provedení (pro osobní automobily do t). Jímka dvouplášťová je opatřena revizní šachtou (komínkem) o průměru 6mm a plastovým pochozím deklem. Nečistoty se zbytkovou vodou se odvádějí potrubím do kanalizace, nebo k zasakování.


Přes nerezové síto filtru přepadá čistá voda, která se přivádí potrubím do nátokového hrdla nádrže, ukončeného uklidňujícím prvkem, který zabraňuje víření spodního.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.