středa 20. června 2018

Kam poslat víčka od pet lahví 2017

Ptáte se nás na sběrná místa pro víčka od PET lahví. Některá najdete zde v seznamu. Výpadek konkurence pociťuje Jan Popiolek ze společnosti Eko Deal, která víčka vykupuje už pět let. Jedno víčko váží zhruba gramy.


Abychom nasbírali celý kg, budeme potřebovat kolem 5víček, což jsou víčka z 5láhví. Naopak ke kontaminovaným víčkám patří ta od saponátů, káv, obalů od sýrů ze supermarketů, víčka s membránou a uzávěrem, častým u dětských pitíček. Nevykupují se tak víčka s označením PET LDPE PVC PP PS 6. Dále je třeba zdůraznit, že sbírat víčka od lahví samostatně nedává příliš smysl.


Zpracovací linka na použité PET láhve na principu jiné hustoty víček a samotné lahve automaticky odděluje právě tato víčka a ty padají do zvláštního pytle. Milí přátelé, vámi sesbíraná víčka (nejen od PET lahví , ale i od dalších nápojových kartonů), od aviváží, šampónů, sprchových gelů atd. Jupíků bez gumového těsnění,odměrky od Sunaru, celé obaly od žvýkaček Orbit a další podobná víčka od nás vykupuje firma. Stále častěji pomáhají lidem v nouzi diváci TV Nova a čtenáři TN.


Ty je možné ve speciálních sběrnách vyměnit za peníze, které poté pomáhají lidem v nouzi. Vykupujeme použitá víčka od PET lahví (ne od saponátů a chemikálií!!!). Kam poslat víčka od pet lahví ? Zemi hrozí, že bude plastovými lahvemi zamořená. Sbírání víček od PET lahví. I takováto banalita může pomoci s léčbou stovek těžce nemocných dětí.


Jako je například Ondra, který trpí mozkovou obrnou. Aby ho rodina mohla poslat na rehabilitace, které pojišťovna nehradí, každý den jeho děda Václav Tonar vyráží vybírat kontejnery na plast a sbírá víčka. Chystáme několik sběrných míst po celé ČR, kam bude možné víčka také dovést.


Asi jste již nějakou výzvu na sběr víček od PET láhví slyšeli, nebo vaše děti už víčka aktivně sbírají třeba ve škole. I já jsem to udělala. Celý říjen jsem, ačkoli vodě z plastových lahví příliš nefandím, víčka poctivě sbírala a po výpočtu jsem došla k tomu, že kdybych se sběrem angažovala, za měsíc bych mohla přispět zhruba haléřů. Lidé sbírají plastová víčka pro chlapce s obrnou, aby mohl do lázní Víčková mánie. Díky plastovým uzávěrům by mohla malá Eliška zase chodit Sběren víček přibývá.


Možná ji taky máte doma. Stříbrnou kouli z alobalu od čokolád. Nebo tašku plnou hliníkových víček od jogurtů a pytel plechovek od piva. A přemýšlíte, co s nimi. Přinášíme aktualizovaný seznam míst, kde můžete hliníkový odpad odevzdat.


Nejlépe ale uděláte, když se aluminiu budete vyhýbat. Karvinsko, Česko - Zejména rodinám s handicapovanými dětmi pomáhá řada lidí v Česku sběrem plastových víček z PET - lahví. Přestaňte sbírat víčka z PET lahví – pomáhat se dá lépe 8. Sběr víček je moderní davová psychóza české společnosti, můžeme tím ale skutečně někomu pomoci ? Víčka od PET lahví nemají odbyt 13.


Zajisté již většina z Vás zaregistrovala, že krabice na víčka z PET lahví se přesunula do prodejny potravin Česká večerka. Pro ty ostatní uvedu, že krabice je hned za vchodem po levé straně. Stát dává od těchto pacientů ruce pryč. Drtivá většina těchto akcí má souvislost se získáváním prostředků potřebných na léčbu a rehabilitace těžce postižených anebo dlouhodobě nemocných dětí.


Ušetřené peníze se pak mohou poslat třeba na charitu nebo se naopak mohou charitě zaslat samotná víčka , která do sběru odnesou již sami její zástupci. Už vás nebaví pořád hledat vizitky, které jste si rozházeli po kapsách a kanceláři? Anežka s Jiříkem pro vás mají opravdu geniální vychytávku.


K její výrobě stačí jen pár drobností, hlavně víčka od pet lahví. Aja tyhle víčka jsem vyzkoušela a škoda peněz. Vůbec to nefunguje a, voda skoro neprotéká.


Už jsem zde o nich psala. Nejlepší je systém dvoulitrová lahev od kokakoly, nebo od limonády. Ustřihnout dno a nadělat dírky do lahve v místě, kde je zátka asi tak do třetiny lahve.


Plastová víčka od PET lahví pomáhají!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.