středa 27. června 2018

Odpadní jímka

Odpadní jímka

Jímka na odpadní vody k vyvážení. Pokud Vám místní podmínky nedovolí jinou variantu řešení odpadních vod (napojení na veřejnou kanalizaci, domovní čistička odpadních vo atd), nabízí se jako řešení bezodtoká jímka na vyvážení (žumpa). Zde Vám přinášíme pár užitečných rad při pořizování jímky a. Odpadní jímka (žumpa) není opatřena přepadem(odtokem), proto voda z ní nikam neodtéká. Uplatnění odpadní jímky je v místech, kde není možnost napojení objektu na veřejnou kanalizační síť, zejména u chat a zahradních domků, ale také u rodinných domů.


Dešťové a odpadní vody na klíč. Přihlášení pro projektanty. Voda z ní nikam neodtéká, protože není opatřena odtokem (přelivem). K jejímu vyprázdnění je nutné objednat fekální vůz. Jímky rozlišujeme na tři základní typy: samonosná jímka (žumpa), dvouplášťová jímka.


Cokoliv do jímky přiteče v ní také zůstane, protože na rozdíl od septiku nemá žádný odtok. Slouží k dočasnému uskladnění odpadní vody, a proto je nutné ji pravidelně vyprazdňovat. Pozor na její přetékání – tím byste. Každá retenční nádrž i odpadní jímka vlastní svůj certifikát a jsou z tohoto materiálu 1 svařitelné, vodotěsné, disponují dlouhou životností, zaručují zápachovost a také jsou odolné vůči agresivním látkám či UV záření. Každý produkt má svoji vlastní certifikaci dle standardů.


Každý výrobek, který opouští naši firmu, je vyroben s maximální. Jímky jsou charakterické pro místa, kde není možn. Plastová jímka (žumpa-septik), se můžem osadit nasávacím hrdlem, které usnadňuje vyvážení. Jedná se o hrdlo DN1HT s gumou, to se jednoduše nadstaví rourou DN16 a na něj se nasadí víko k tomu určené.


Fekální roura se prostčí tímto otvorem, který je nad terénem a nemusí se složitě odkrytovávat zabezpečené víko. Kolem spodní hrany jímky (u betonové desky) musí být drenážní roura, která musí být stažená pryč od jímky, například do kanalizace, nebo vsakovacích boxu. Následně se obsypává stěrko pískem a zároveň. Odpadní vody se v něm postupně zbavují kalu, nejčastěji ve třech komorách.


Takto vyčištěnou vodu, na rozdíl od let minulých, nelze vypouštět do půdy bez přefiltrování. Odpadní filtr se zařazuje za septik jako mechanická dočišťovací jednotka. V nádrži se postupně hromadí splašky z odpadních vod. Nejčastěji se do jímky svádí voda z kuchyně, toalety a koupelny.


Nevíte, jakou zvolit velikost? Vyrobena z nerecyklovaného polypropylenu. Je potřeba pro bezproblémovou kolaudaci domu, v místech kde není možné se připojit na veřejnou kanalizaci.


Postupem času se v nádrží hromadí odpadní a splaškové vody z objektu. Nabízíme je jako samonosné, k. Po naplnění kapacity necháte jímky jednoduše vyvézt. Na rozdíl od výše zmíněného řešení zde nedochází k žádným čisticím procesům, ale jenom k tomu, že je zde odpadní voda uchována. Dané řešení určitě zaujme nízkou pořizovací cenou.


Její výše se odvíjí nejenom od velikosti, ale i. Přečerpávací stanice ACS-2. Jímky, žumpy, nádrže na dešťovou vodu. Jímky se využívají především jako žumpy, ale díky kvalitní.


Odpadní jímka

Raději se ujistěte u svého správce kanalizace, jestli vám povolí takto velkou jímku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.