úterý 17. července 2018

Černý zubní kámen

A tak vzniká postupně takový ten typický žlutý zubní kámen. Máme ještě černý (tmavý), který bývá pod dásněmi. Ten je projevem zánětlivého onemocnění dásní.


Černý zubní kámen

Přestože si čistíte zuby dvakrát denně, používáte mezizubní kartáček a nepřeháníte to se sladkostmi, vždy když přijdete na kontrolu k dentistovi, doporučí vám návštěvu u dentální hygienistky, aby vám odstranila zubní plak, kámen a pigmentové skvrny. Tyrkenit uklidňuje mysl, zmírňuje deprese a odstraňuje nespavost. Potlačuje srdeční obtíže, nadměrné pocení, křeče a bolesti, poruchy rovnováhy a řeči.


Jak zubní kámen vzniká? Zubní kámen se tvoří každému z nás, kdo v ústní hygieně občas poleví. Za zubní kámen si můžeme tak trochu sami. Na vině je totiž nedostatečná nebo nesprávná hygiena.


Stačí párkrát odbýt čistění zubů a povlak na zubech najednou postupně houstne, až nakonec ztvrdne na kámen. Mrtvý zub vzniká tím, že uvnitř kořenového kanálku zubu odumře jeho živá složka. Jde o sestavu cév, jež dodávají zubu živiny a kyslík, a také odvádí i odpadí látky.


Léčivé kameny, Drahé kameny, Účinky kamenů. Minerály a jejich účinky, význam léčivých kamenů podle znamení zvěrokruhu - Najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty. Podporuje vznik paradentózy, stojí za zápachem z úst, vznikají kazy zubů a dalších onemocnění. Plak je lepkavá substance baktérií, které se neustále tvoří na zubech. Slovní spojení, pod kterým si každý představí to stejné – zub s černou skvrnou.


Viděli jste ale někdy vlastní kaz? Věřte, že v moderních stomatologických zařízeních vám kaz ukáží, vysvětlí kde přesně je problém a vy odejdete s pocitem, že víte, co se vám v ústech dělo. Na zubní kámen není čas „V předpisu je sice psáno třeba odstranění zubního kamene, ale na ně je tak jedna až dvě minuty – to je ono odtrhnutí části kamene za dolními řezáky, jak ho známe ze socialismu. Je dobře, že zubní lékaři odesílají indikované pacienty k zubní hygienistce, kde si zaplatí potřebný čas. Tento kámen je velmi žádaný pro své léčivé účinky a vlastnosti.


Důležitý význam má jeho čištění a nabíjení. Využití pravého turmalínu (černého skorylu) je široké. Přírodní surové kameny mají použití v ezoterice i špercích. Zubní kaz, karies, je proces, při kterém dochází k narušení zubní tkáně.


Černý zubní kámen

V případě, že často pijete kávu, černý čaj nebo červené víno, pravděpodobně se Vám tvoří pigmenty (zbarvení povrchu zubů). Typicky se projevuje poškozením zubní skloviny a bolestivým zánětem zubu. Léčba zubního kazu je plně v kompetenci zubního lékaře. Závisí na rozsahu postižení zubu. Plak ( zubní kámen ) se dál ukládá kolem krčku, v mezizubním prostoru a hlavně pod úrovní dásně (ta zub již zub neobepíná, ale je volná).


Následně dochází k úbytku kosti a vzniká paradentóza. V případě, že nadále budete problém podceňovat a nijak neřešit, může v konečném důsledku dojít ke ztrátě zubu. Pokud jde o minerální zastoupení, jsou tu dva základní prvky, a to vápník a fosfor. Jejich ukládání způsobuje tvrdnutí, vápenatění, tzv.


Černý zubní kámen

Většina z vás tedy pravidelně navštěvuje zubaře kvůli dentální hygieně a platí za ni nemalé peníze. Chcete mít zdravé zuby a krásný úsměv? U nás naleznete za výborné ceny vše, co potřebujete pro kompletní ústní hygienu.


Jsme specialisté a poradíme Vám, zeptejte se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.