čtvrtek 9. srpna 2018

Princip vývěvy

Tento typ vývěv pracuje na podobném principu jako olejové rotační vývěvy , ale zcela bez maziv. Namísto kompozitových lamel těsněných olejem se v suchoběžných vývěvách používají grafitové lamely. Napodobuje princip pístové vývěvy – ale píst nahrazuje pružná membrána (viz obr.). Rotační lamelová technologie umožňuje technicky jednoduchou konstrukci vývěv.


Trvale vysoká hladina vakua v. Proudová vývěva má princip stejný s injektorem. Pomocnou látkou může být voda o tlaku až MPa, nebo pára, která průchodem přes trysku strhává. Prodej, servis a opravy. Při použití vodní vývěvy je nutné mít přívod vody puštěn na maximum a případné regulace hodnoty vakua provádět nikoli uzavíráním přívodu vody, nýbrž připouštěním vzduchu. Po skončení provozu vývěvy se nejprve do evakuovaného systému vpustí vzduch, teprve potom se uzavře přívod vody do vývěvy.


Při nedodržení tohoto postupu hrozí nasátí vody do. Díky svém speciálnímu profilu a přesné výrobě se valivé písty nedotýkají sebe navzájem ani pouzdra. Synchronní otáčení obou. COBRA NC je jednostupňová vývěva se dvěma šrouby. Během stlačování se tyto dva šroubové rotory nedotýkají ani sebe navzájem, ani válce.


Ve válci se otáčejí dva šroubové rotory. Vývěvy tohoto typu využívají princip tzv. Během rotace nedochází ke kontaktu pístů mezi sebou, ani kontaktu pístu se statorem.


Vývěva se řadí mezi bezolejové vývěvy. Rotaci pístů řídí dvojice ozubených kol umístěných v převodovce na konci hřídele. Toto video bylo natočeno pro vzdělávací nekomerční účely pro SPŠ Na Třebešíně. Vakuum je vytvořeno mechanickým odstraněním látky z uzavřeného prostoru. Technicky je to realizováno různými způsoby.


Princip vývěvy

Princip činnosti vakuových čerpadel. Jeho schéma umožňuje. Rotační vývěvy dosahují větších podtlaků z nichž nejčastěji používanou vývěvou je vývěva vodokružná. Tyto jednostupňové rotační olejové vývěvy s lopatkami jsou opatřeny EEC motory , přímo připojenými k. Vodokružné vývěvy pracují na vodokružném principu.


Dvoustupňové vývěvy se používají pro aplikace, kde je potřeba dosáhnout hlubšího vakua v jednom stupni vývěvy. Dvoustupňové olejové rotační vývěvy fungují podobně jako dvě jednostupňové olejové rotační vývěvy zapojené za sebou. Vzduch je z jednoho stupně. Rotor s pevnými lopatkami (1) se otáčí ve statoru (2) , ve kterém je umístěn exentricky.


Pomocí odstředivé síly dochází k vytvoření vodního prstence ze servisní kapaliny (3). Jedná se o nejodolnější průmyslové vývěvy resistentní vůči nasátí nečistot. Nepracují proti atmosféře, ale. V postranním kanálu (2) mu oběžné kolo (3) předává svou rychlost a plyn se odstředivou silou zároveň tlačí na obvod kompresní komory.


Výhodou tohoto řešení je použitelnost i pro povrchy s menší rovinností, nebo větší porézností. Rotor (2) je uložen ve válcovém statoru (1) excentricky na vrchu, takže se téměř dotýká statoru. Odstředivá síla tlačí lamely (4) směrem ke stěně statoru. Membránové vývěvy jsou odolné vůči agresivními chemikáliím jako je TFA, HCL, kyselina mravenčí a kyselina octová.


HP Vysokotlaká dmychadla a vývěvy s bočním kanálem INW HP 21 INW HP 31 INW HP 41 INW HP 51.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.