čtvrtek 27. září 2018

Domácí lučina z jogurtu a zakysané smetany

Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv domaci lucina z tvarohu domácí lučina ze zakysane smetany domácí lučina se zakysanou smetanou lučina z tvarohu tvaroh a zakysana smetana domácí lučina z zakysané smetany pomazánka z tvarohu a zakysané smetany domací sýr ze zakysané smetany sýr ze zakysané. Dělám ji půl na půl z jogurtu řeckeho typu a kysané smetany s tuku a je výborná. Je trošku nakyslejší, ale zase mě přijde zdravější oproti variantě se smetanou na šlehání. Jogurt i smetanu v 4g kelimcich kupuji v LIDLu. Tématické fráze: bílý jogurt s živou kulturou lucina z bileho jogurtu dip z lučiny jogurt se smetanou jogurt a smetana pomazanka z jogurtu a smetany pomazánka z bílého jogurtu a smetany jogurt smíchaný se smetanou pomazánka jogurt a smetana sýr z jogurtu a zakysané smetany domácí lučina z jogurtu a zakysané smetany recept na.


Domácí lučina z jogurtu a zakysané smetany

Celkem jsem použila 500g jogurtu a 180g zakysané smetany. Odteď dělám svoji jakože lučinu doma a jestli to taky zkusíte, dopadnete. Nedávno mi mamka poslala odkaz na webovku s recepty na domácí. Co budete potřebovat? Smíchejte jogurt se smetanou, směs můžete podle chuti osolit.


Vynikající domácí LUČINA. Připravíte ji z bílého jogurtu , zakysané smetany a soli. Vyzkoušený recept na domácí lučinu z jogurtu a zakysané smetany. Vyrobím si doma nejdříve svůj jogurt přímo z čerstvého nadojeného mléka od krávy.


Zahřeji ml mléka na 5°C, zamíchám do něj ml koupeného hustého bílého jogurtu s živou kulturou, naliji do šroubova. Pokud použijete i smetanu, smíchejte ji dobře s jogurtem. V této fázi můžete, ale nemusíte směs osolit…. Tato lučina je vynikající, chutná, pevná, hustá a používám ji i do. Zkoušela jsem už dlouho lučinu z jogurtu , ale tato mne nadchla víc, protože je.


Tenhle recept letí netem jako šipka. Lučinu použít i nasladko. Doma jíme hlavně žervé a tvarohové sýry, sem tam se vyskytne tvrdý sýr nebo. Pomazánka z jogurtu. Kuřecí maso s lučinou.


Domácí smetanový sýr s červeným pepřem. Ať už samotná jen tak na chlebík, s bylinkami, s česnekem, jako základ do všemožných pomazánek, nebo i na sladko, s ovocem, do různých dortových kremů a dokonce i místo šlehačky do těstovin či kuskusu. Tam všude se dá využít domácí lučina. O tom, že je to absolutně jednoduché a velmi výrazně levnější než z obchodu, to už se myslím u svých receptů ani.


Krémový sýr z jogurtu čili labneh. Ale protože jistě stojíte o rozšíření obzorů daleko za hranice vašeho pozemku, vaší obce, vašeho kraje a dost možná i naší vlasti, seznámím vás s něčím, co se jmenuje labneh. Už bez ní nemůžeme být (smích). V misce promícháme tvarohy se smetanami.


Buďto ze samotného jogurtu nebo jogurtu se smetanou. Pokud se rozhodneme pro jogurt i se smetanou, je důležité abyste smetanu s jogurtem důkladně promíchali. Pokud budete chtít lučinu sladkou, směs nesolte. Já ji nesolím, a až jak je lučina hotová, rozhodnu se, jestli si ji dám na sladko nebo na slano. Někdy i půl na půl :).


Možná bude vhodnější toho množství surovin zdvojnásobit. Použila jsem 400g jogurtu a 190g zakysané smetany. Na tu hmotu v cedníku jsem ještě přiložila závaží, abych z toho dostala co nejvíc syrovátek.


Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Výsledek 185g lučiny za kč. Takto vytvořenou domácí lučinu můžeme použít jak na pomazánky, tak do sladkých.


Tento recept, co zde uvádím je ze litrů jogurtu , který jsem dělala z plnotučného mléka. Pokud si chcete připravit dip z čistě přírodních surovin, pak můžete kořenící směs nahradit: čerstvým koprem, česnekem, šťávou z citronu (případně citronovou kůrou), bílým pepřem a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.