úterý 11. září 2018

Domácí smetanový sýr

Domácí smetanový sýr

Smetanový sýr vyrobený podomácku. Pokud nevyzkoušíte, tak neuvěříte. Snadný recept na smetanový sýr jako je Lučina. Recept si zatím oblíbilo 5. Množství si můžete připravit jaké chcete. Redakce Autor Uložit Sdílet Tisk.


Proces výroby takového sýra je poměrně namáhavý, ale výsledek nebude zklamat. Tajemství receptu spočívá v roztavení tvarohu spolu s máslem a vejci. Ihned po vaření není nádobí použitelné, protože musí být stisknuto. Sladký sýr dáváme na jeden den a až teprve potom si budeme moci vychutnat naše stvoření.


Dělám i sýr panýr mám možnost kupovat domácí mléko které dám svařit. Jak začne utíkat z hrnce vypnu plyn a pomaličku za stálého míchání vlévám ocet. Jak se oddělí syrovátka přecedím a nechám v plátýnku odkapat. Sýr je výborný naložený s kořením nebo jenom pokapaný olivovým olejem s rajčaty.


Vyrábí se nejčastěji z plnotučného kravského mléka podobně jako domácí sýr. Američané používají k přípravě smetanového sýru horkou směs smetany a mléka, Francouzi své maličké sýry petit-suisse balí do. Dobrý den, domácí sýr si doma vyrábím pravidelně a už celkem dlouho Také mě nebavilo při mé velké spotřebě neustále běhat do obchodu,nehledě na to,že ta domácí je rozhodně lepší. Já navíc ještě přidávám asi tak 80ml kvalitní čerstvé smetany na šlehání a solím himalájskou solí.


Připravit domácí lučinu je velice rychlé a jednoduché. Navíc si můžete tento lahodný a jemný smetanový sýr ochutit dle vlastí chuti. Potřebujete jen tři suroviny a pár pomůcek. Na ochucení můžete použít například čerstvé bylinky nebo třeba medvědí česnek.


Do oblíbených Chci uvařit Tisk. Tvrdý tvaroh nakrájíme na kousky, podle chuti osolíme a okmínujeme, pak napěchujeme do kameninového nebo porcelánového hrnku, p. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. V posledních letech se čím dál více lidí zajímá o to, jaký má výrobek, který kupují původ a bez povšimnutí nezůstává ani složení daného produktu.


Oblíbený domácí smetanový sýr s koprem s nejjednodušší přípravou! Potraviny v bio kvalitě preferuje stále více lidí a čím dál tím víc nás zajímá také kvalita potravin, nikoli jen množství. Do mísy dáme cedník, přes něj utěrku a do ní nalijeme směs. Výhodou domácí přípravy je jednoznačně možnost ovlivnit kvalitu vstupních.


Domácí smetanový sýr

Tvarůžkový tavený sýr. Zobrazit další alternativy. Fousic (neregistrovaný) 27. Jako školák jsen dostával taveňák skoro denně ke svačině do školy. Marinovaný jogurtový sýr.


Abychom mohli začít vyrábět smetanový sýr , vezmeme hrnec. Domácí tavený sýr z tvarohu. Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl. Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém oleji.


Domácí smetanový sýr

Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě hodin odstát, aby se srazilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.