pátek 21. září 2018

Elektrický akumulační ohřev vody

Akumulační ohřev vody. Další ze způsobů využívání akumulační energie je akumulační ohřev vody. Tento způsob ohřevu je realizován bojlerem. Princip spočívá v tom, že voda je ohřívána v době nízkého tarifu dané sazby a spotřebována na základě potřeby. Zásobníky pro ohřev vody , zásobníky pro ohřev TUV (teplé užitkové vody ), jinak také ohřívače nebo bojlery představují zpravidla tlakové akumulační nádrže.


Elektrický akumulační ohřev vody

Využívají některého ze zdrojů tepla, nejčastěji elektřinu ( elektrický ohřívač) nebo plyn. Zařízení na ohřev vody má nádrže s nádrží různých objemů. Nádrž může obsahovat až 2litrů vody.


Jsou zde prostornější nádrže - 3litrů. Kotle s malým objemem, např. S objemem litrů, mají malou kapacitu topné vody , takže malé množství energie je vynaloženo na jejich úplné zahřátí. Při průtočném ohřevu voda protéká kolem topného tělesa o velkém výkonu a je ohřívána. Elektrický ohřev vody lze rozdělit na průtočný a akumulační.


Pří akumulačním ohřevu je ohříváno topnou spirálou předem stanovené množství vody do zásoby. Obecně průtokový ohřev s sebou nese větší riziko zarůstání výměníku vodními usazeninami. Tlaková nádoba elektrických bojlerů bývá nejčastěji vyrobena ze smaltované oceli, mědi nebo nerez oceli. Fototermický ohřev vody zahrnuje zapojení solárních tepelných panelů, čerpadlové skupiny a akumulační nádrž do jednoho celku. Ve slunečních panelech se ohřívá kapalina, která předá teplo přes výměník tepla vodě v akumulační nádrži.


Využití v létě je velmi široké a takto ohřátá voda může nahradit většinu teplé vody odebírané z klasického. My vyrábíme skutečný ohřev vody fotovoltaikou a naše výrobky získávají uznání a ocenění po celém světě. Takové zadání jsme si dali a tak fungují i naše ohřívače vody. Náš vývoj ve spolupráci s firmou LOGITEX však jde stále dopředu.


Voda se ohřívá v zásobníku (bojleru) nejčastěji elektřinou, ale může to být i plynem, případně tuhými palivy přes výměník tepla umístěný v krbové vložce, krbových kamnech nebo sporáku. Kvalitní bojlery a ohřívače vody v akci. Skladem ihned k dispozici. Rychlá a bezpečná doprava.


VIP slevy pro registrované. Vhodný jako zdroj teplé vody do rodinných domů, bytů, apod. Na počátku byla jednoduchá myšlenka – vyrobit ten nejúspornější a nejméně poruchový ohřívač vody - nejlepší bojler. Ohřívače a zásobníky teplé vody z Dražic.


Každým rokem si myslíme, že jsme dosáhli cíle. A přesto každým dalším rokem vyrábíme dokonalejší ohřívače vody (bojlery), akumulační nádrže. Ohřev zajišťuje keramické topné těleso, ovládané provozním termostatem a jištěné bezpečnostní tepelnou pojistkou.


Zapojení s kotlem většinou dovoluje přímý ohřev TUV ve vnitřní nádrži na požadovanou teplotu, naopak zapojení na solární kolektory nebo tepelné čerpadlo slouží k předehřívání a je nutné zařadit další, například elektrický ohřívač vody , který dohřeje vodu na požadovanou teplotu. Do akumulační nádoby můžeme také namontovat elektrický dohřev. V nabídce našeho E-shopu najdete ohřívače: elektrické, plynové, kombinované, nepřímotopné, na tuhá paliva a solární systémy.


V širokém sortimentu ohřívačů vody Vám s orientací pomůže naše technické oddělení, které je dostupné na tel. Tento produkt jistě nevyžaduje zdlouhavého popisu. V jeho případě je výhodou nižší sazba za elektřinu, která snižuje celkové náklady na ohřev teplé vody. U elektrického bojleru se nemusíte obávat žádného nebezpečí, které bylo dříve spojováno se staršími modely.


Topná příruba s trubicovými tělesy pro ohřev vody je samozřejmým vybavením bojleru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.