středa 21. listopadu 2018

Připojení bojleru k plynovému kotli

Připojení bojleru k plynovému kotli

Spotřeba teplé vody k velikosti bojleru je neúměrně malá. Proto bych volil nový bojler 80L. Vzhledem ke stáří, kvalitě původního a velikosti objemu, by nějaký rozdíl měl být vidět.


Připojení bojleru k plynovému kotli

Autor: Laďa Jaskva Datu10. Zapojení bojleru k automat. Jak na ohřev vody z kotle u kombinovaného bojleru. Připojení zásobníku TUV k plynovému kotli Připojení bojleru k plynovému spotřebiči smí provádět pouze odborná montážní firma.


Připojení kotle na elektrickou síť se provádí přes zásuvku, která svým provedením a umístěním odpovídá platným předpisům. Vzdálenost zásuvky od kotle max. Výše a níže uvedený seznam odkazuje na grafické schéma, kde uvidíte ostatní příslušenství, které byste možná potřebovali k plynovému kotli nebo r. Největší výhodou tohoto termostatu je jeho bezdrátové fungování. Termostat na spínání čerpadla mám.


Připojení bojleru k plynovému kotli

Problém je spíše v tom, že mám hned za kotlem trojcestný ventil, který udržuje vratnou teplotu vody na 55° (možná 60° teď si nejsem z hlavy jist), tudíž když vyhasíná kotel, tak nejdříve klesá teplota v topném okruhu, ale čerpadlo pořád běží, dokud neklesne teplota i ve zkráceném okruhu na trojcestném ventilu, v tu chvíli. Bojler nejlépe stojatý, malá styčná hladina mezi teplou a studenou vodou, bojler co nejblíže odběrnému místu (kohoutu). Otopnou vodu přivést nej. Co se týče spojovacího příslušenstva, taktéž ho mají všechny sestavy kotlů a bojlerů v ceně (trubky, uzavírací ventily, pojistný ventil, apod.), nic jiného už tak k montáži nebude třeba.


Některé sestavy kotla a bojlera obsahují i kryt přepojení. Pro ty, kteří hned nechápou, shrnuji: teplou vodu ve 160litorvém bojleru při elektrickém ohřevu máte k dispozici za čtyři hodiny, při připojení bojleru k plynovému kotli o výkonu kW pak jen za minut, to je asi 10x rychleji, než v případě elektrického ohřívače TUV. Potřebuji natáhnout a zapojit jednu medenou trubku od bojleru do plynového kotle (zpatecka). Vedení je po zdi, délka cca m. Plynové nástěnné kotle, kotli ATTACK na topení s možností připojení bojleru (zásobníku) ATTACK Plus je kondenzační kotel určený na topení a ohřev teplé úžitkové vody v externím zásobníku TÚV se smícháváním a kondenzací - vysoká míra výkonnosti a podstatné snížení emisí, využívá přírodní nebo zkapalněný plyn, ve výbavě se nachází moderní.


Příslušenství k plynovému kondenzačnímu kotli se zásobníkem, nebo možností připojení zásobníku. Po uzavření teplé vody dojde k mírnému zvýšení teploty v kotli , pokud opětovně. Tento zásobník (bojler) vody je určen jako zdroj teplé vody ohřívaný plynovým kotlem. Nepřímotopné ohřívače vody pro plynové a kondenzační kotle. Doporučený je kotel s výkonem do kW.


Součástí bojleru je i NTC čidlo. Pojistné ventily chrání váš kotel i další zařízení před přebytečným tlakem, který při překročení přípustné hranice odvádí pryč. V naší nabídce naleznete kvalitní pojistné ventily např. Caleffi, pro rozmezí tlaku – BAR.


Připojení bojleru k plynovému kotli

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč je ve schématu zapojení k aut. Vždyť bojler je připojen na kotlový okruh s čerpadlem a tedy dle mého by postačoval např. Re: Jak mám zapojit prostorový termostat k plynovému kotli Vaillant ? Valiant a slouzi pro prime rizeni vykonu kotle a vystupni teploty analogovym signalem - jinak receno na ekvitermni regulaci (pokud se nemylim tak je tam proudova smycka). Připojení a ovládání přes telefon na dálku není třeba, ale nebránil bych se mu.


Cenovka ideálně do 3. Kč, jednoduchá obsluha a možnost jednoduchého zapojení, které zvládnu i já jako laik. Poradíte termostat, který by k mému kotli pasoval a splňoval požadavky? Nejsem v této oblasti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.